تولید لامپهای فرابنفش نانویی برای گندزدایی
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، یکی از استارتآپهای نروژی روی ساخت «LED» متمرکز است. این شرکت موفق به جذب ۱۴ میلیون کرون حمایت مالی از شورای تحقیقات نروژ شد که قرار است این بودجه، برای توسعه فناوری این شرکت بهکار رود.
این شرکت بهتازگی ۱۴ میلیون کرون کمک مالی از شورای تحقیقات نروژ دریافت کرده است.
این کمک مالی در قالب پروژه با عنوان «UV-C LED using nanowires-on-graphene» به شرکت نانویی اعطا شده است.
مدیرعامل این شرکت نانو میگوید: «این نشاندهنده علاقه و حمایت از شرکت ما و فناوری انقلابی شرکت نانو است. نیاز واقعی به راهحلهای ضدعفونی با کیفیت بالا وجود دارد و این کمک مالی دیدگاه شرکت نانو را برای آیندهای پایدار و سالمتر برای همه تایید میکند.»
شورای تحقیقات نروژ این پروژه را در رده پروژههای نوآوری رادیکال قرار داده و به همین دلیل حمایت مالی به مبلغ ۵۰ میلیون کرون به شرکت نانو اعطا کرد.
در بیانیه ماری سوندلی تویت، مدیر عامل شورای تحقیقات نروژ، آمده است: «این اولین دوره از اعطاء جوایز به پروژههای انقلابی در زمینه همگرایی فناوریها است.»
کمکهای مالی اعطا شده شرکتها را قادر میسازد تا نتایج و فناوریهای خود را برای نوآوریهای آینده توسعه دهند.
شرکت نانو مدتهاست که توسط برنامههای تامین مالی اروپایی پشتیبانی میشود و این امکان را فراهم میآورد که یک سبد ثبت اختراع گسترده و یک پلتفرم فناوری قوی داشته باشد. علاوهبر کمکهای مالی شورای تحقیقات نروژ، شرکت نانو به عنوان یکی از ۳۸ شرکت از بین ۴هزار و ۲۳۰ متقاضی برنامه «EUs Horizon» انتخاب شده و در اواخر سال ۲۰۲۰ حدود ۲۵ میلیون کرون نیز از این طریق دریافت کرده است.
علاوهبر این، شریک تامین مالی برنامه Horizon، آماده است تا ۵۰ میلیون کرون دیگر در سهام این شرکت طی یک سال آینده سرمایه گذاری کند.
لامپهای «LED UV-C» این شرکت عاری از فلز جیوه است، در حالی که در لامپهای «UV» تجاری در حدود ۲۰ تا ۲۰۰ میلیگرم جیوه وجود دارد. لامپهای این شرکت به مقدار انرژی بسیار کمی نیاز دارند و از طول عمر بیشتری نسبت به همتایان خود برخوردارند. از این لامپهای فرابنفش برای تصفیه و گندزدایی استفاده میشود. در حال حاضر بازار جهانی LED UV-C برای استفاده در صنعت استریل و تصفیه روبه رشد است.
در یک دهه گذشته، پژوهشهای زیادی در حوزهی نانوسیمها و گرافن توسط محققان دانشگاه علوم و فناوری انجام شده است. در سال ۲۰۱۰ هلگ ومان و همکارانش اولین دستاورد دانشگاهی خود را در این حوزه رونمایی کردند. این گروه تحقیقاتی که در زمینهی رشد نانوسیمها تخصص دارند، موفق به تغییر کنترلشدهی ساختار بلوری نانوسیمها در حین رشد شدند. با تغییر ساختار بلوری در یک ماده، یعنی تغییر موقعیت اتمها، آن ماده میتواند خواص کاملاً جدیدی بهخود بگیرد.
این گروه نشان دادند که چگونه میتوان این خواص را در ساختار بلوری نانوسیم آرسنید گالیم و دیگر ترکیبات نیمههادی تغییر داد. این گروه با این کار توانستند کارایی پیلهای خورشیدی و LED های ساخته شده از این نانوسیمها را افزایش دهند. آنها شرکت نانو را برای تجاریسازی این فناوری تاسیس کردند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/