دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 آذر 1400 - 08:44

سفر ۴۱ هزار ساله شفق‌های قطبی به مکانی غیرمنتظره

محور میدان مغناطیسی زمین ۴۱ هزار سال پیش به سمت عرض جغرافیایی-استوایی منحرف شد و بدین ترتیب شفق‌های قطبی دیگر دیده نشدند.
کد خبر : 628964
شفق قطبی 2

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «ساینس آلرت»، اگر می‌خواهید چشمانتان به نمایش چراغ‌های شمالی خیره شود، آسمان در قطب شمال را تماشا کنید، اما آسمان ۴۱ هزار سال پیش زمانی‌که در میدان مغناطیسی زمین اختلال ایجاد شد و شفق‌های قطبی به سمت استوا متمایل شدند، این‌گونه نبود. قطب‌های مغناطیسی شمال و جنوب در حال تغییر هستند، اما آخرین تغییرات حدود ۴۱ هزار سال پیش بوده است. طی اختلال ژئومغناطیسی که به رویداد «لاشامپ» (Laschamp) معروف است، شمال و جنوب قطب مغناطیسی سیاره زمین ضعیف شد.


میدان مغناطیسی با این رخداد روی محور سیاره کج شد و مقداری از قدرت سابق آن کم شد. این رخداد کشش مغناطیسی را به‌طرز عجیبی کاهش داد. کشش مغناطیسی را معمولا جریان ذرات خورشیدی به سمت قطب‌های شمال و جنوب هدایت می‌کند. در این مکان کشش مغناطیسی با گازهای اتمسفر تعامل می‌کند و آسمان را مانند نورهای شمالی و جنوبی روشن می‌کند.


دانشمندان پنجشنبه هفته گذشته برابر با ۱۶ دسامبر در کنفرانس سالانه گزارش دادند که هزار و ۳۰۰ سال زمان می‌برد تا میدان مغناطیسی به قدرت اولیه و سرازیری خود بازگردد. طی این رخداد شفق‌ها به سمت عرض جغرافیایی-استوایی منحرف می‌شوند. در این رخداد شفق‌ قطبی معمولا دیگر دیده نمی‌شود. مجری آگنیت از دانشگاه میشیگان در کنفرانس «AGU» گفت: «تغییرات شدید ژئومغناطیسی امکان دارد تغییراتی نیز در جو زمین شکل دهد که این تغییرات بر شرایط زندگی، در قسمت‌هایی از این سیاره تأثیر گذاشته است.»


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب