بستهبندی میوه و سبزی به روشی سبز انجام میشود
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، محققان دانشکدههای کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران موفق به ساخت فیلم نانوکامپوزیت زیست پلیمری شدهاند که برای بستهبندی و میوه و سبزی به کار میرود. میوهها و سبزیجات از جمله مهمترین محصولات باغی هستند که نقشی مهم در تامین نیاز غذایی و سلامت انسان ایفا میکنند. این گروه از محصولات کشاورزی به دلیل داشتن رطوبت زیاد فسادپذیری بالایی دارند بنابراین عمر نگهداری از آنها کوتاهمدت است. از سوی دیگر استفاده از روشی ایمن برای کنترل فساد و حفظ شاخصهای کیفین میوهها و سبزیجات بسیار مهم است.
بستهبندی مواد غذایی با هدف نگهداری، حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری مواد غذایی فسادپذیر انجام میشود با این حال اغلب پوششهای استفاده شده در این صنعت تجزیهناپذیر بوده و مشکلات زیادی را برای محیطزیست به وجود میآورند. در حال حاضر شرکتهای بستهبندی بسیاری در سراسر دنیا برای حل مشکلات زیستمحیطی از فناوریهای نوین مانند نانومواد و نانوکامپوزیتهای زیست پلیمری استفاده میکنند. حال گروه تحقیقاتی دانشگاه تهران نیز با انجام پژوهشی نوین در این حوزه نانوکامپوزیت زیست پلیمری ساختهاند که به صورت نیمهصنعتی تولید میشود. در این مطالعه تعیین بهترین سطح نانورس قابلپراکنش یکنواخت، ارزیابی شرایط بهینه نگهدای از دیدگاه مهندسی، تاثیر آنها بر برخی خواص فیزیکی و شیمیایی میوه و سبزی، تخمین مانداری پس از برداشت میوه و سبزی نیز بررسی شد.
انتهای پیام/۴۰۲۱
انتهای پیام/