دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
همگام با هفته پژوهش(۱۷)/ پاک‌ذات در گفت‌وگو با آنا:

وظیفه مراکز پژوهشیِ دستگاه‌های اجرایی حل مسائل کشور است

سرپرست مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری با اشاره به اینکه در رابطه بااهمیت پژوهش، طبق فرمایش مقام معظم رهبری دو محور را باید دنبال کنیم که در ابتدا به قله‌های دانش برسیم و پس‌ازآن مسائل جاری کشور را حل کنیم، گفت: وظیفه رسیدن به قله‌های دانش توسعه دانش و علم بر عهده دانشگاه‌ها است ولی وظیفه مراکز پژوهشیِ دستگاه‌های اجرایی حل مسائل کشور است.
کد خبر : 628203
پاکذات

سید مهدی پاک‌ذات در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا با اشاره به اینکه در رابطه بااهمیت پژوهش، طبق فرمایش مقام معظم رهبری دو محور را باید دنبال کنیم که در ابتدا به قله‌های دانش برسیم و پس‌ازآن مسائل جاری کشور را حل کنیم، خاطرنشان کرد: وظیفه رسیدن به قله‌های دانش توسعه دانش و علم بر عهده دانشگاه‌ها است ولی مراکز پژوهشی همچون مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری سازمان و بودجه که در کنار دستگاه‌های اجرایی شکل‌ گرفته‌اند وظایفشان حل مسائل کشور است.


وی افزود: بعضی از مراکز پژوهشی به خاطر تلاطم‌هایی که در دستگاه‌های اجرایی وجود دارد و نیز تغییر دائمی مسائل جاری و البته به خاطر ذات دستگاه‌های اجرایی و نوع نگاه آن‌ها نسب به مقوله پژوهش دارند کم‌کم خود را از دستگاه دور می‌کنند و پژوهشگران این مراکز حیاط‌خلوتی ایجاد می‌کنند و مشغول نوشتن مقالاتی می‌شوند که ناظر به حل مسئله نیست و ارتقای علمی خود را از آن طریق دنبال می‌کنند.


سرپرست مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری با اشاره به اینکه حیات مراکز پژوهشی در ارتباط با دستگاه‌های مافوق آن‌ها است، عنوان کرد: لازمه این کار وجود پویایی و طراحی صحیح در رابطه با مسائل است ولی درمجموع نباید مراکز پژوهشی در تعامل با دستگاه‌های اجرایی حذف شوند.


وی با بیان اینکه حرکت و مسیر این مرکز برخلاف روند موجود است و مسائل دولت و سازمان برنامه‌وبودجه را حل کنیم، اظهار کرد: موضوعات دیگر در این مرکز موردبررسی قرار نمی‌گیرد و زیست جداگانه نداریم.


پاک‌ذات ادامه داد: هدف سازمان برنامه از راه‌اندازی مرکزی به نام پژوهش‌ها حل مسائل جاری موجود در سازمان بوده است همان‌طور که با نگاه به عناوین پژوهشی و پژوهش‌های صورت گرفته در مرکز این امر تأیید می‌شود، مانند مطالعات پشتیبان برنامه، مطالعات سند ملی آمایش و حتی عناوین گروه‌هایی پژوهشی نیز بر همین اساس تدوین‌شده است و نباید با دور شدن از مسائل واقعی کشور، ناکارآمد شویم.


وی در پایان خاطرنشان کرد: مرکز پژوهش‌های توسعه آینده‌نگری برای دانشجویان دوره تحصیلات تکمیلی طرح و اولویت‌های پژوهشی حمایتی دارد و علاقه‌مندان می‌توانند با مراجعه به سایت مرکز(اینجا) موضوع خود را انتخاب کرده و از حمایت مرکز برخوردار شوند.


انتهای پیام/۴۱۶۷/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب