دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
جدی در گفت‌وگو با آنا:

شبکه‌های اجتماعی خارجی ملزم به فعالیت قانونی در ایران می‌شوند

عضو کمیسیون طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی گفت: تمامی پلتفرم‌های خارجی فعال در کشور باید نماینده رسمی در ایران داشته و پاسخگوی مشکلات کاربران باشند.
کد خبر : 626198
علی جدی

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، به‌تازگی در یکی از شبکه‌های رسانه ملی اسنادی منتشر شده است که نشان می‌دهد شبکه‌های اجتماعی پرمخاطب جهانی نظیر اینستاگرام و فیسبوک در سال ۱۳۹۵ برای افتتاح دفتر نمایندگی در ایران درخواست رسمی به دولت وقت داده بودند. پس از انتشار این اسناد صحبت‌های زیادی در عدم اهتمام دولت یازدهم به موضوع فضای مجازی و سامان‌دهی شیوه فعالیت شبکه‌های اجتماعی خارجی در ایران مطرح شد.


اگرچه در گذشته وزیر ارتباطات دولت دوازدهم نیز به موضوع مذاکره با مدیران پلتفرم‌های خارجی مورد استفاده مردم در داخل کشور اشاره کرده بود ولی هیچگاه اسنادی در مورد جزئیات مذاکرات دولت ایران با شبکه‌های اجتماعی خارجی منتشر نشد. انتشار اسناد درخواست رسمی اینستاگرام و تلگرام در شرایطی صورت گرفته است که از سویی نمایندگان مجلس در حال بررسی طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی و از سوی دیگر نیز وزارت ارتباطات مشغول به توسعه و تکمیل شبکه ملی اطلاعات است. هر کدام از این دو طرح می‌تواند تا حد زیادی فضای مجازی و شیوه فعالیت مردم در شبکه‌های اجتماعی را تحت تأثیر قرار دهد و در صورت عدم برنامه‌ریزی درست هزاران کسب‌وکار فعال در بستر اینستاگرام آسیب جدی می‌بینند.


علی جدی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا درباره فعالیت قانونی شبکه‌های اجتماعی آمریکایی در ایران اظهار کرد: یکی از مسائلی که مجلس یازدهم و به‌خصوص اعضای کمیسیون ویژه طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی به دنبال آن هستند ملزم ساختن شبکه‌های اجتماعی خارجی به افتتاح دفتر و معرفی نماینده قانونی در ایران است.


وی افزود: اگر در گذشته درخواست رسمی از سوی شبکه‌های اجتماعی خارجی برای حضور قانونی در ایران به دولت داده شده است و مسئولان وقت پاسخگو نبوده‌اند باید علت آن بررسی شود. اپلیکیشن‌های غیرایرانی که اکنون در کشور فعالیت می‌کنند و در داخل کشور هم نمایندگی ندارند باید از قوانین جمهوری اسلامی ایران تبعیت کنند و به حاکمیت سایبری کشور میزبان احترام بگذارند. درواقع این برنامه‌ها باید پاسخگوی مشکلات کاربران ایرانی در سرویس‌های خود باشند. یعنی دقیقاً به همان شیوه‌ای عمل کنند که در کشورهای دیگر فعالیت می‌کنند.


عضو کمیسیون طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی بیان کرد: قطعاً برای فعالیت‌ قانونی پیام‌رسان‌های خارجی در طرح صیانت از حقوق کاربران پیش‌بینی‌هایی صورت گرفته و زمینه لارم برای همکاری با این پلتفرم‌ها فراهم می‌شود.


انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب