دلایل محبوبیت لوله های پلی اتیلن را بشناسیم
به گزارش گروه بازار خبرگزاری آنا، در این مقاله سعی داریم تا شما را با ویژگیهای خاص این محصول که باعث شده کاربردهای لولههای پلی اتیلن بسیار متفاوت باشد، آشنا کنیم. با مطالعه ادامه این مطلب میتوانید با خصوصیات، کاربردها، انواع مختلف آن و نقاط قوت یا ضعف لولههای پلی اتیلن آشنا شوید.
لوله پلیاتیلن و ویژگیهای منحصر به فرد آن
باید توجه داشت پلی اتیلن به کار رفته در این محصول، باعث شده تا این لولهها بسیار کاربردی باشد. این ماده برتریهای زیادی در ساخت لوله، نسبت به انواع دیگر مواد اولیه مورد استفاده دارد. پلی اتیلن از خواص شیمیایی، الکتریکی، مکانیکی و حرارتی برخوردار است که باعث شده مقاومت بالایی در برابر عوامل بیرونی داشته باشد.
شکلپذیری آسان این ماده و قابلیت ساخت محصولات سخت یا منعطف بهوسیله آن، باعث شده متقاضیان زیادی داشته باشد. بالا بودن تقاضا و همچنین عرضه لوله پلی اتیلن در بازار، بر قیمتگذاری این محصول تأثیر داشته و میتوان شاهد قیمت بهصرفه آن در بازار خرید و فروش بود.
انواع لولههای پلی اتیلن
از لحاظ ظاهری میتوان این محصول را به دو دسته کلی تفکیک کرد. لولههای تک جداره و دو جداره. البته این تفاوت بیشتر از لحاظ ظاهری و مواد اولیه به کار رفته در آنها، مشخص شده است.
از لحاظ کاربرد میتوان این لولههای را به صورت زیر تقسیمبندی کرد:
- آبرسانی
- فاضلابی
- گازی
- غلافی
- فشار قوی
- آبیاری قطرهای
هر یک از این لولههای با توجه به کاربری مورد انتظار، در ابعاد و با ضخامتهای مختلفی ساخته میشوند.
انواع گریدهای لوله پلی اتیلن
سه گرید اصلی در تولید این محصول کارایی دارند. گریدهای PE63، PE80، PE100، پرکاربردترین آنها هستند و با توجه به استفاده از هر یک، کارایی محصول نهایی میتواند متغیر باشد. نمونه PE100 را میتوان پرکاربردترین نوع دانست، چرا که چگالی بالایی دارد و این موضوع بر ضخامت، وزن و کیفیت نهایی لوله تأثیر میگذارد. در مقابل گرید PE63 به دلیل پایین بودن چگالی، سهم کمتری در روند تولید دارد.
موارد مهم استفاده از لوله پلی اتیلن
مهمترین کاربرد این لولههای چه در ایران و چه در کشورهای خارجی، به عنوان لولههای انتقالدهنده آب بوده است. امروزه به لطف ویژگیهای متمایزکننده این محصول، انتقال آب آشامیدنی به روستا بسیار آسانتر شده است و سطح رفاه در این مناطق بیشتر از پیش است.
دیگر کاربردهای لوله پلی اتیلن
گستره استفاده از این لولهها، صنایع مختلفی را شامل میشود و این امر به دلیل ویژگیهای به خصوصی است که این محصول دارد. در ادامه میتوانید تعداد دیگر از کاربردهای آن را در زمینههای مختلف، مشاهده کنید:
- پوشش کابلهای برق، فیبر نوری و مخابراتی
- انتقال آب آشامیدنی
- آبیاری تحت فشار
- آبیاری متحرک
- فاضلابهای شهری و صنعتی
- شبکههای زهکشی
- انتقال گاز
- سیستمهای لایروبی
- کانالهای تهویه هوا
- پوشش لولههای فلزی
مزایای استفاده از لولههای پلی اتیلن
استفاده از پلی اتیلن در ساخت این لولهها و فرآیند تولید خاص آن، مزایای بهخصوصی به لولههای پلی اتیلن بخشیده است که با توجه به آنها، کاربردهای متفاوتی نیز برای این محصول تعریف میشود.
- پایین بودن وزن
- نیاز به کمترین فضا برای نگهداری
- بارگیری آسان
- مقاوم در برابر فرسودگی
- عدم واکنش به مواد شیمیایی
- مقاومت در برابر ضربات خارجی
- پایداری در محیطهای اسیدی و قلیایی
- اتصال آسان
- بهداشتی بودن
برتریهای لوله پلی اتیلن نسبت به سایر لولهها
بزرگترین برتری این لولهها، طول عمر آنها است که در مقایسه با انواع دیگر، بسیار بیشتر است. موارد دیگری که باعث بالا رفتن تقاضا برای این لولههای پلی اتیلن شدهاند را میتوانید در ادامه مشاهده کنید:
- قابلیت جوش آسان و ارزان
- قابلیت تولید و بستهبندی در طولهای بیشتر
- فراوانی و در دسترس بودن اتصالات
- کیفیت بالای مواد اولیه
- افت فشار کمتر سیال
- پایین بودن ضریب اصطکاک در درون لوله
- مقاوم در برابر زلزله
- خاصیت شناور شدن رو آب
طول عمر لولههای پلی اتیلن
تحقیقات نشان داده که عمر این لولههای در یک سیستم انتقال آب شهری میتواند تا 100+ سال تخمین زده شود. مطالعات انجام شده در این زمینه به بررسی تأثیرات شیمیایی لوله بر کیفیت، رنگ یا بوی آب آشامیدنی، میپردازند و مشخص شده که حتی در محیطهای اسیدی و قلیایی نیز این لولهها کارایی خود را حفظ میکنند.
بررسی مشخصات فنی و مقاومت لولههای پلی اتیلن
این محصول را با توجه به چگالی میتوان به سه نوع متفاوت تفکیک کرد :
- سنگین ( HDPE )
- سبک خطی ( LLDPE )
- سبک ( LDPE )
هر کدام از این انواع، در میزان دمای ذوب، چگالی، سختی و یا دمای نرم شدن و فاکتورهای این چنینی با یک دیگر متفاوت هستند، این موضوع بر کاربرد آنها نیز بسیار موثر است و با توجه نیاز پروژه میتوان لوله مناسب را انتخاب کرد.
برای مثال لولههای پلی اتیلن سنگین از استحکام کششی بالایی در مقابل دو نوع دیگر برخوردارند و میتوان از آن برای موقعیتهای حساستری استفاده کرد.
نمودار محدوده دما و فشار لوله پلی اتیلن
این نمودار میزان MPa را برای pe100 و pe80 در دو دمایی 20 درجه سانتیگراد و 80 درجه سانتیگراد، مقایسه کرده است. با استفاده از نمودار محدوده دما میتوان متوجه شد که دما، تأثیر مستقیمی بر میزان MPa دارد.
نمودار نرخ سایش نسبی لولههای پلیاتیلن
نمودار نرخ سایش نسبی یا همان مقاومت در برابر ساییدگی برای لولههای پلی اتیلن، به گونهای تنظیم شده که با توجه به میزان وجود ناخالصی همراه آب، میزان سایش نسبی را مشخص کرده است.
عوامل تأثیرگذار بر قیمت لوله پلی اتیلن
فاکتورهای زیادی میتوانند بر بازار خرید و فروش این لولههای موثر باشند که مهمترین آنها را میتوان نوسانات بهای مواد اولیه دانست. از دیگر عوامل تأثیرگذار بر قیمت لوله پلی اتیلن میتوان به تغییرات قیمت ارز، میزان عرضه و تقاضا، هزینههای حمل و نقل و یا دستمزد نیروی کار، اشاره کرد.
طبق نظر کارشناسان آهن پرتال:
"ویژگیهایی همچون مقاومت در برابر خوردگی و زنگ زدگی، وزن سبک و انعطاف پذیری بالا باعث اهمیت پیدا کردن قیمت روز پلی اتیلن بین متخصصین شده است. از آنجایی که این لوله در فاضلاب، گازرسانی، انتقال آب آشامیدنی و ... کاربرد دارد، آن را تبدیل به یکی از کارآمدترین لولهها کرده است. از سویی دیگر با خرید لوله پلی اتیلن به هیچ وجه در هنگام انتقال، آب هدر نخواهد رفت و این خود یکی از مهمترین مسائل در زمینه لوله کشی است؛ همچنین قابل توجه بوده که قیمت لوله پلی اتیلن در سایزهای پرفروش 2، 4 و 6 اینچ متفاوت خواهد بود."
سخن پایانی
در زمان خرید این محصول لازم است به مشخصات لولههای پلی اتیلن، توجه داشته باشید، تا مطابق با نیاز خود، محصول مناسبی را خرید کنید. به علاوه که این ویژگیها در قیمت لولههای پلی اتیلن تأثیر گذارند و باعث تفاوت زیادی در بهای تمام شده محصول، میشوند. دسترسی آسانتر به قیمتهای این محصول، از طریق سایت آهن پرتال (https://ahanportal.com/)، فراهم شده است. با مراجعه به این سایت میتوانید مرجع کاملی از قیمت آهن آلات مختلف را با توجه به فروشندگان آنها، مشاهده کنید و با بررسی و مقایسه، بهترین گزینه را مطابق با نیازهای خود انتخاب کنید.
انتهای پیام/ر
انتهای پیام/