روباتی با توان تولیدمثل ساخته شد
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از اینترستینگ اینجنرینگ، تیم تحقیقاتی دانشگاه ورمونت کوفق به کشف شکل جدیدی از تولیدمثل در موجودات طراحی شده با کامپیوتر یا CDOها شدهاند. در این شکل جدید از همانندسازی، این روباتها ارگانیسمهای تکسلولی را میبلعند و نوزادانی ایجاد میکنند که شبیه به این روباتها بوده و مانند آنها نیز حرکت میکند. «زنوباتها» شکل جدیدی از حیات هستند که دانشمندان سال گذشته خلق کرده بودند.
در ساخت این روباتها از سلولهای جنین قورباغه استفاده شده که برای انجام وظایف خاصی تحت مدلسازی قرار میگیرند. دانشمندان پس از طراحی این سلولها توانستند حسگرها و موتورهای جدیدی را روی آنها فعال کنند و روند تولید آنها را سریعتر کنند. با این حال مانند تمام سلولهای زنده، این روباتها نیز به سد مرگ برمیخورند.تنها چند روز پس از تولید، سلولهای درون این ارگانیسمهای ۰.۷ میلیمتری در شرف مرگ قرار میگیرند.
بنابراین تیم تحقیقاتی به فکر راهی برای اعطای توانایی تولیدمثل به این روباتها افتاد. این سوال در قالب الگوریتم تکاملی به ابرکامپیوتر «گرین دیپ» دانشگاه ورمونت داده شد. میلیاردها شکل آزمایش شد تا مشخص شود که چه چیزی به این روباتها امکان تکثیر یا تولیدمثل را میدهد. ابرکامپیوتر پس از ماهها تجزیه و تحلیل به ایدهای آشنا رسید: «پکمن». پکمن یک بازی آرکید هزارتو است که شرکت ژاپنی آن را ساخته است.
گروه تحقیقاتی زنوبات والد را به شکل پکمن درآورند. این روباتها در محیط آزمایشگاهی قرار میگیرند تا به اطراف شنا کنند و ارگانیسمهای تکسلولی را ببلعند. ارگانیسمها چند روی در زنوبات والد باقی میمانند و درنهایت این سلولها به زنوباتهای نوزاد تبدیل میشوند که مانند روباتهای والد عمل و حرکت میکنند.
انتهای پیام/۴۰۲۱
انتهای پیام/