آیا نوزادان در رحم گریه میکنند؟
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ساینس آلرت، مادر در سه ماهه دوم بارداری لگد زدن، غلت زدن و حتی سکسکه کردن نوزاد متولد نشده خود را احساس میکند اما این که نوزادان قبل از تولد میتوانند گریه کنند هنوز مشخص نیست. افراد باردار نمیتوانند این حرکات را احساس کنند اما نوزادان قبل از اینکه اولین لقمه هوا را بخورند شروع به تمرین برای نقطه عطف تولد میکنند.
فناوریهای سونوگرافی به متخصصان این امکان را میدهد تا داخل رحم را مشاهده کنند و چگونگی رشد جنین را نگاه کنند. بهعنوان مثال، ویدیوئی که در سال ۲۰۰۵ در مجله علمی منتشر شد نشان داد که حالت صورت جنینی در ۳۳ هفتگی شبیه به حالت گریه است.
زمانیکه محققان به جنین شوک لرزشی میدهند و از طریق صدا آنها را تحریک میکنند، جنین فک خود را بهطور کامل باز میکند، در چانهاش فرو میرود و سه بازدم بزرگ بیرون میدهد درحالیکه سینهاش بالا میآید و سرش بهسمت عقب متمایل میشود. این حرکت با لرزش چانه جنین به پایان میرسد. این حرکت را محققان در ۶ درصد از کل تعداد نوزادان اسکن شده مشاهده و بررسی کردهاند.
ریسلند روانشناس رشدی از دانشگاه دورهام میگوید «اگر از عبارت فریادی بلند و غیر قابل بیان که احساسی قوی یا عاطفه را نشان داده استفاده کنید، میتوانید بگویید که نوزادان در رحم گریه نمیکنند. در سال ۲۰۱۱ محققان مقالهای منتشر کردند که حالات چهره از جمله گریه و خنده ممکن است پیشساز حالات صورت استفاده شده در خارج از رحم باشد.»
به گفته ریسلند «حالات کامل صورت پس از تولد در اثر تعامل اجتماعی با مردم رشد میکند. نوزادان تا حدود هشت هفتگی شروع به لبخند زدن اجتماعی نمیکنند و قهقهههای نوزادان تا زمان چهار تا ۶ ماهگی ظاهر نمیشود اما چهره آنها چند هفته قبل از تولد این قابلیت را پیدا میکند. همچنین جنینها نمیتوانند اشک تولید کنند. نوزادان حدود چهار هفته پس از تولد نمیتوانند اشک بریزند. زمانیکه مجرای اشک نوزادان به حد کافی بالغ شود قطرات اشک تولید میشود.»
انتهای پیام/
انتهای پیام/