دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 آبان 1400 - 14:57
محققان بررسی کردند؛

رژیم‌ غذایی بهتر است یا داروهای ضدپیری؟

مطالعه جدید نشان می‌دهد رژیم غذایی مفید بر سوخت‌وساز بدن اثر مثبت گذاشته و بسیار قوی‌تر از داروهای ضدپیری عمل می‌کند.
کد خبر : 622342
پیری

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ایت دیس نات دیس، تحقیقات علمی ارتباط بین پیری طبیعی بدن و متابولیسم افراد را نشان می‌دهد. فرآیند متابولیسم و پیری طبیعی بدن ذاتاً به یکدیگر مرتبط هستند. سوخت‌وساز بدن افراد به محض افزایش سن کمی کندتر می‌شود. با کاهش سوخت‌وساز بدن وزن افراد به‌راحتی افزایش پیدا می‌کند و عضله‌سازی بسیار سخت‌تر می‌شود. زوال سوخت‌وساز بدن به معنای واقعی فرآیند پیری را عملی می‌کند. بدن افراد با کاهش سوخت‌وساز به‌خصوص با افزایش سن بیش‌تر مستعد ابتلا به شرایط متعددی از جمله دیابت، بیماری قلبی، چاقی و سکته هستند.


طبق مطالعات گذشته چاقی که شاخص اصلی کمبود سوخت‌وساز در بدن بوده روی بدن و سلول‌هایی که با فرآیندهای پیری زودرس در ارتباط است تأثیر می‌گذارد. همچنین افزایش فشار خون، قند و کلسترول نیز با کاهش سوخت‌وساز بدن ارتباط مستقیمی دارد. دانشمندان هنوز بهترین راه برای ترویج طول‌عمر بدن و سلامت متابولسیم قوی را به‌طور کامل کشف نکرده‌اند. مطالعات جدید اثر رژیم غذایی را با چند داروی متمایز در رابطه با حفظ کیفیت ضدپیری مقایسه کرد. در ادامه به بررسی این‌که چه‌چیزی در مبارزه با پیری قوی‌تر است می‌پردازیم. رژیم غذایی در مقایسه با داروهای ضدپیری بسیار قدرتمندتر عمل می‌کند.


تحقیقات پیش‌بالینی از دانشگاه پرکینز، رژیم غذایی و تغذیه در ضدپیری و همچنین افزایش متابولیسم بدن در مقایسه با داروهایی که برای جلوگیری از دیابت یا پیری آهسته تجویز شده مفید است. همچنین این داروها واکنش بدن را نسبت به ترکیبات مختلف پروتئین‌ها، چربی‌ها و کربوهیدرات‌ها کاهش می‌دهد. رژیم غذایی مفید دارویی بسیار قوی است.


داروی متفورمین، رپاماسین و رزوراترول بررسی شد. ۴۰ ترکیب مختلف از پروتئین، کربوهیدرات، چربی، کالری و داروها به گروهی از موش‌ها تزریق شد. با توجه به‌این‌که سیستم بدنی انسان‌ها با موش‌ها تشابه زیادی دارد تحقیقات نشان می‌دهد، تغییر رژیم‌ غذایی و ارتقاء سلامت متابولیکی بیش‌تر از داروها در ضدپیری اثر دارد. کالری دریافتی و سطح مواد مغذی، ترکیبات ترکیبی مانند پروتئین‌ها، کربوهیدرات‌ها اثر زیادی بر کبد دارد. سطح پروتئین‌های دریافتی بر فعالیت سلول‌های میتوکندری که محل ساخت انرژی است اثر زیادی دارد؛ بنابراین مشاهدات ما نشان می‌دهد که رژیم غذایی سلول‌های بدن را جوان نگه‌ می‌دارد. آنچه افراد می‌خورند ارتباط مستقیمی با افزایش سن دارد. کبد یک اندام متابولیک کلیدی در بدن است که رژیم‌غذایی متعادل و سالم بر این اندام کلیدی مؤثر است.


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب