دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

شناسایی ژن جدیدی که خطر ابتلا به کووید-۱۹ را افزایش می‌دهد/ جوانان؛ هدف اصلی کرونا

محققان طی مطالعات خود گونه‌ای از ژن را شناسایی کرده که آمار مرگ‌ومیر ناشی از ابتلا به کرونا را افزایش می‌دهد.
کد خبر : 621325
ژن



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ساینس آلرت، دانشمندان گونه‌ای از ژن‌ را شناسایی کرده که خطر ابتلا به کووید-۱۹ و مرگ را افزایش می‌دهد. خطر مرگ ناشی از این شرایط سنین زیر ۶۰ سال را تهدید می‌کند. ژن شبه فاکتور۱ با نام اختصاری «LZTFL۱» شناخته می‌شود که در تنظیم سلول‌های ریه در پاسخ به عفونت نقش دارد. وقتی‌ گونه خطرناک این ژن ظاهر می‌شود، سلول‌های پوشاننده ریه توانایی محافظت از خود را در برابر کووید-۱۹ از دست می‌دهد.


محققان این گونه از ژن که خطر ابتلا به کووید-۱۹ را افزایش می‌دهد در ۶۰ درصد از مردم آسیای جنوبی، ۱۵ درصد از مردم اروپا، ۲۴ درصد از مردم آفریقا، و ۱.۸ درصد از مرم آسیای شرقی مشاهده کرده‌اند. به گفته محققان از دانشگاه آکسفورد ژن LZTFL۱، یکی از مهم‌ترین سیگنال‌های ژنتیکی است بنابراین بزرگترین ضربه ژنتیکی در کووید-۱۹ است.


هیچ ژن واحدی نمی‌تواند تمامی جنبه‌های خطر ابتلا به کووید-۱۹ را توضیح دهد زیرا عوامل بسیار زیادی در این بیماری نقش دارد. این عوامل شامل سن، سایر شرایط سلامتی، وضعیت اقتصادی و اجتماعی است. این عوامل در میزان ابتلا به کووید-۱۹ و کیفیت مراقبت‌های سلامتی که دریافت می‌کنید تأثیر به‌سزایی دارد. برای مثال در هند دیده شده که شیوع بالای دیابت و بیماری قلبی نقش عظیمی برمیزان مرگ‌ومیر در جمعییت دارد اما خطر ژن LZTFL۱ بسیار قابل‌توجه‌تر است. خطر ابتلا به کووید-۱۹ در سن بین ۲۰ تا ۶۰ سال دو برابر می‌شود.


ژن LZTFL۱، پیش از این به خوبی مورد مطالعه قرار نگرفته بود اما در تحقیقات قبلی مقدار کمی اطلاعات درباره پروتئینی که توسط ژن LZTFL۱ کدگذاری می‌شود، به دست آمده بود. پروتئین حاصل از این ژن در بهبود زخم نقش دارد. در زمینه عفونت و التهاب، سطوح پایین LZTFL۱ انتقال سلول‌های تخصصی ریه را ارتقا داده و کاربرد سلول‌ها را عمومی‌تر می‌کند. همچنین افزایش سطح LZTFL۱ سرعت این انتقال را کند می‌کند. این انتقال در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ شدیدتر اتفاق می‌افتد. تیم محققان از دانشگاه آکسفورد، بیوپسی ریه کسانی‌که دراثر ابتلا به کووید-۱۹ فوت کردند را آزمایش کرده و سطح عظیمی از سلول‌های غیرتخصصی را مشاهده کردند. بنابراین این ژن خطر ابتلا به کرونا را افزایش داده و افراد باید واکسینه شده تا اثر این ژن از بین برود.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب