نظام سامانه پیشنهادات برای پایاننامههای کاربردی و نیاز محور راهاندازی میشود
محمدعلی زلفیگل در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا با اشاره به اینکه کاربردی شدن پایاننامه و رسالههای دانشجویان مقاطع ارشد و دکتری هدفی ارزشمند است، خاطرنشان کرد: در این راستا نظام سامانه پیشنهادات برای پایاننامههای تحصیلات تکمیلی نیاز محور راهاندازی میشود.
وی بابیان اینکه در حال حاضر بیشتر تحقیقات و مقالات علمی در کشور بنیادی بوده و جنبه کاربردی پایینی دارند، اظهار کرد: درصد قابلتوجهی از پژوهشگران برای رفع نیازهای جامعه تحقیق نمیکنند و بیشتر به دنبال پاسخی برای پرسشهای ذهنی خود هستند هرچند این نوع تحقیقها نیز باعث گسترش مرزهای دانش میشود ولی نیازهای جامعه را رفع نمیکند.
زلفیگل با اشاره به اینکه مقالهای با عنوان «ساختارهای دانشمدار، آموزش و پژوهشهای هدفمند، پیشنیاز اقتصاد مقاومتی» در سال ۱۳۹۶ در ششمین اجلاس الگوی اسلامی ایرانی ارائه داده است، گفت: باید طرحهایی شامل تبدیل ساختارهای قدیمی به دانشمدار نوین، استقلال مالی وزارتخانه آموزشوپرورش، انتخاب رشته و پایاننامهی هدفمند در مقاطع تحصیلات تکمیلی، استخدام هدفمند اعضای هیئتعلمی باید در دستور کار سازمانهای متولی قرار گیرد.
وی ادامه داد: ساختارهای دانشمدار، آموزش و پژوهش هدفمند، پیشنیاز اقتصاد مقاومتی هستند یعنی اگر بخواهیم کشور ازنظر اقتصادی سروسامان بگیرد باید ساختارهای دانشمدار داشته باشیم و آموزش و پژوهش نیز هدفمند باشد بهگونهای که تحقیقات ما کار کارآفرین تولید کند باعث نوآوری و فناوری بشود با شیوه فعلی کارجو بهجای کارآفرین تربیت میکنیم.
وزیر علوم در پایان افزود: در این راستا از زمان سکانداری در وزارتخانه کار گروهی برای طراحی نظام سامانه پیشنهادات تشکیل شده است به این صورت که هر شخص پیشنهادات خود را در پایگاه استنادی جهان علوم اسلام ثبت کرده و پس از بررسی پیشنهاد فوق پایاننامههای کاربردی تعریف میشود.
انتهای پیام/۴۱۶۷/
انتهای پیام/