دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا بررسی می‌کند؛

صنعت در انتظار چتر حمایتی بانک مرکزی/ شروط مهم تسهیلات مالی برای رونق واحدهای تولیدی

بخش صنعت برای فعالیت متناسب با ظرفیت سال ۹۹ به یک هزار هزار میلیارد تومان سرمایه در گردش نیاز دارد.
کد خبر : 616398
صنعت

به گزارش خبرنگار بورس، بانک و بیمه گروه اقتصادی خبرگزاری آنا؛ نقدینگی، جذب سرمایه یا سرمایه‌گذار و تأمین منابع مالی مؤلفه‌های حیاتی هر واحد تولیدی بشمار می‌روند که متأسفانه از سال ۹۷ تاکنون با قرارگیری در سراشیبی سقوط نه‌تنها بسیاری از واحدهای تولیدی را به تعطیلی کشانده بلکه باعث شده تا بخش عمده‌ای با حداقل ظرفیت مشغول بکار شوند.


دراین‌بین آنچه می‌تواند در رفع چالش نقدینگی، توسعه و رونق تولید میسر باشد ارائه تسهیلات بانکی است اما نسخه درمانی باید دارای شروطی باشد.


تسهیلات بخش پولی و مالی کشور باید به بخش واقعی اقتصاد اعطا شود چراکه این بخش با ظرفیت تولید محدود و مشخص برای توسعه، بسط و گسترش تولید به منابع مالی جدید نیاز دارد و تحقق این فرآیند موجب رشد اقتصادی خواهد شد.


حمایت مالی از توسعه و رونق تولید بخش واقعی اقتصاد، روند عرضه محصولات و خدمات این بخش را در بازارهای مصرفی اقتصاد تسهیل می‌کند.


سیستم مالی کشور باید به هنگام اعطای تسهیلات به بخش‌های مولد اقتصاد، با کمترین نرخ سود به حمایت بپردازد در غیر این صورت افزایش هزینه دریافت تسهیلات بر قیمت تمام‌شده محصولات و خدمات اضافه خواهد شد.


چتر حمایتی شبکه بانکی کشور باید با کمترین هزینه‌بر سر تمامی بخش‌های واقعی اقتصاد قرار بگیرد تا رشد آن‌ها متوازن باشد.


تسهیلات بانکی ناتوان در تامین سرمایه بخش مولد


یکی از بخش‌های واقعی اقتصاد که حمایت شبکه بانکی می‌تواند به توسعه و رونق تولید و خدمات آن منجر شود بخش صنعت و معدن کشور است که طبق گزارش بانک مرکزی در نیمه نخست سال ۱۴۰۰، ۷۹.۱ درصد از کل تسهیلات پرداختی در بخش صنعت و معدن برای تأمین سرمایه در گردش این بخش بوده است. ( از ۳۷۲۷ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداختی به بخش صنعت و معدن در مدت‌زمان مشخص‌شده، رقم تسهیلات سرمایه در گردش این بخش ۲۹۴۷.۲ هزار میلیارد ریال بوده است.)


همچنین طبق گزارش بانک مرکزی رقم ۲۹۴۷.۲ هزار میلیارد ریالی تسهیلات اعطایی در بخش سرمایه در گردش صنعت و معدن کشور معادل ۳۵.۲ درصد از کل رقم ۸۳۷۶.۷ هزار میلیارد ریالی تسهیلات اعطایی نظام بانکی به سرمایه در گردش تمام بخش‌های اقتصادی است.


کل تسهیلات سرمایه در گردش پرداخت‌شده به تمام بخش‌های اقتصادی کشور به مبلغ ۸۳۷۶.۷ هزار میلیارد ریال در ۶ ماهه اول امسال ۶۷.۵ درصد از کل تسهیلات پرداختی بانک‌ها به بخش‌های اقتصادی کشور است.



صنعت در انتظار چتر حمایتی بانک مرکزی/ شروط مهم تسهیلات مالی برای رونق واحدهای تولیدی
جزئیات تسهیلات پرداختی شبکه بانکی به بخش های اقتصادی در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۰



رقم ۱۲۴۱۰.۸ هزارمیلیاردی تسهیلات پرداختی سیستم پولی و مالی کشور به بخش‌های کشاورزی، صنعت و معدن، مسکن و ساختمان، بازرگانی، خدمات و متفرقه نسبت به سال ۱۳۹۹ که ۴۵۵۱.۹ هزار میلیارد ریال ثبت‌شده بود رشد ۵۷.۹ درصدی را نشان می‌دهد.


سید مهدی نیازی معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت « علت نیمی از مشکلات واحدهای تولیدی بخش صنعت کشور را نقدینگی و تأمین مالی دانسته و از نیاز یک هزار و هزار میلیارد تومانی این بخش به تسهیلات در قالب سرمایه در گردش برای فعالیت در حد ظرفیت سال گذشته خبر می‌دهد.»


او « ۲۹۰ هزار میلیارد از تسهیلات پرداختی نظام بانکی برای تأمین سرمایه در گردش بخش صنعت را در نیمه نخست امسال و با توجه به نرخ تورم ناکافی دانست .»




بیشتر بخوانید:


بانک مرکزی بیشترین حمایت را از بنگاه‌های تولیدی داشته است




به عقیده معاون طرح و برنامه وزارت صمت بخش صنعت «با توجه به رشد منفی اقتصادی برای گذر از این شرایط و رسیدن به مرحله رشد سالیانه حداقل به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد.»


با توجه به بانک محور بودن نظام مالی و اقتصادی کشور بانک مرکزی باید بعد از تشخیص انحراف منابع اعطایی به بخش‌های اقتصادی نسبت به اولویت‌بندی آن‌ها در جهت ضرورت تخصیص تسهیلات بانکی به بخش‌های واقعی و مولد اقتصاد که پیشران رشد و شکوفایی رشد اقتصادی در سایر بخش‌ها بشمار می‌روند برنامه‌ریزی کند.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب