استارلینک سیستم موقعیتیابی جهانی را به چالش میکشد
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، میلیاردها انسان در سراسر کره زمین برای مسیریابی از سیستم موقعیتیاب جهانی(GPS) استفاده میکنند. کارایی بالای سیستم جیپیاس باعث شده در حال حاضر دیگر کمتر دستگاه الکترونیکی و وسیله نقلیهای در دنیا به تجهیزات ارتباط با ماهوارههای موقعیتیاب مجهز نباشد و همه کاربران میتوانند تنها در چند ثانیه محل قرارگیری خود روی کره زمین را پیدا کنند. حال بررسیهای گروهی از مهندسان در دانشگاه اوهایو حاکی از آن است که ماهوارههای استارلینک نسبت به ماهوارههای جیپیاس خطای کمتری در ارائه اطلاعات موقعیت مکانی دارند.
معمولاً وقتی کاربران انواع گوشیهای هوشمند جیپیاس دستگاه خود را روشن میکنند و قصد ارسال محل حضور خود برای دیگران را دارند موقعیت قرارگیری آنها با دقت بیست متر ارسال میشود. از همین رو در موارد زیادی کاربران برای یافتن آدرس موقعیت جغرافیایی دچار مشکل میشوند. اکنون ماهوارههای شرکت اسپیسایکس موقعیت مکانی را با دقت هشت متر گزارش میکنند. ایلان ماسک و سایر مدیران شرکت اسپیسایکس اطلاعات دقیقی از جزئیات عملکرد ماهوارههای پروژه استارلینک ارائه ندادهاند ولی به نظر میرسد تجهیزاتی که در این پروژه مورد استفاده قرار گرفته دقت بسیار بالاتری نسبت به ماهوارههای جیپیاس دارند.
کارشناسان فناوری معتقدند با وجود اینکه استارلینک خطای کمتری برای تشخیص موقعیت جغرافیایی دارد اما به دلیل عدم تکمیل این پروژه و دسترسی نداشتن همه مردم به اینترنت ماهوارهای هنوز نمیتوان آن را جایگزین سیستم موقعیتیابی جهانی دانست. احتمالاً در آینده نهچندان دور شرکتهای بزرگ حملونقل هوایی، دریایی و زمینی سیستمهای ناوبری خود را بر اساس ارتباط با اینترنت ماهوارهای تنظیم خواهند کرد.
انتهای پیام/۴۱۴۴/پ
انتهای پیام/