دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 مهر 1400 - 15:14
ستاری مطرح کرد؛

صعود ۲ رتبه‌ای تهران در رتبه‌بندی شهرهای نوآور

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: تهران در رتبه‌بندی شرهای نوآور جهان سال جاری نسبت به سال گذشته دو رتبه صعود داشته است.
کد خبر : 611728
ستاری



به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و علیرضا زاکانی شهردار تهران دیدار و بر همکاری شهرداری تهران با کسب و کارهای نوپا تاکید کردند.


معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در این نشست به وجود زمینه‌های گوناگون برای همکاری شرکت‌های‌دانش‌بنیان و خلاق و شهرداری تهران اشاره کرد و گفت: از دوره قبل نیز همکاری میان این کسب و کارهای نوپا و شهرداری برای رفع مشکلات آن هم به شکلی فناورانه وجود داشت اما در این دوره نیازمند نگاه جدید هستیم که خوشبختانه شهردار جدید تهران در این خصوص، نگاهی فرهنگی و خلاقانه گسترده به مسائل و مشکلات شهر تهران دارد.


ستاری در ادامه درباره تهران هوشمند سخن گفت و بیان کرد: توسعه زیست‌بوم فناوری و نوآوری یک اقدام مهم بود. در این زیست بوم گسترش مراکز نوآوری، کارخانه‌های نوآوری، خانه‌های خلاق و توسعه پهنه‌های نوآوری مستلزم داشتن یک شهر هوشمند است تا بتوانیم تهران را به سوی شهری نوآوری و هوشمند شدن حرکت دهیم.


معاون علمی و فناوری ادامه داد: باید اعلام کنم خوشبختانه تهران در رتبه‌بندی شهرهای نوآور جهان، امسال دو رتبه نسبت به سال گذشته صعود داشت و در پله ۴۱ام و بالاتر از شهرهای برلین، بارسلون و استانبول قرار گرفت.


ستاری با تاکید بر این نکته که در این دوره باید در این دوره باید شرکت‌های خلاق و نوآور را در شهر توسعه دهیم تا شهرداری تهران به عنوان حامی ناظر بر شرکت‌های نوآور باشد، گفت: این شرکت‌ها باید با ورود به مسائل شهر از پتانسیل‌های موجود خود برای حل مشکلات استفاده کنند.


رئیس ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش‌بنیان همچنین بیان کرد: بخش عمده فعالیت‌های ما در بخش فناوری است و در شهر تهران چند پروژه خاص مثل بومی‌سازی واگن‌های مترو و اتوبوس برقی را از قبل داشتیم که اکنون ۸۵ درصد آن داخلی سازی شده و قرار است در این دوره یک قرار داد بزرگ با یک مجموعه داخلی برای تهیه واگن از محل شرکت‌های دانش بنیان بسته شود.


به گفته وی، برقی سازی خودروهای شهر یکی دیگر از اقدامات شهرداری تهران است،که از جمله آن می‌توان اتوبوس‌های برقی، موتور سیکلت برقی، تاکسی‌های برقی و هیبریدی اشاره کرد که در حال حاضر در معاونت علمی کار شده‌اند که نمونه‌های آن برای تست آماده است. شهرداری تهران باید به سمتی برود که تنوع درآمد ایجاد کند و فقط از طریق ارائه مجوز ساخت و ساز و حوزه مسکن درآمد نداشته باشد، بلکه بتواند از محل نوآوری‌های اجتماعی نیز کسب درآمد کند.


شهرداری نیازمند نگاهی جدید است


در ادامه علیرضا زاکانی شهردار تهران گفت: در شهرداری به نگاه جدیدی نیاز داریم تا الگو برای شهرهای دیگر باشد و بتوان تحولی را با هم فکری خلق کرد. این تحول برپایه یک هویت ایرانی اسلامی و یک عدالت تحقق یافته است و در شهر دانش گسترده‌ای مشاهده می‌شود.


وی ادامه داد: براساس این نگاه یکسری اختیارات، امکانات و نیازهایی داریم که در اختیار مجموعه‌ شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان قرار می‌دهیم. اختیارات شهرداری در تلاش برای شکل جدیدی از هویت شهری قرار خواهد گرفت. امکانات هم مبتنی بر توسعه این خلاقیت‌ها در شهر باید صورت بگیرد مثل مباحثی در خصوص ایجاد صندوق نوآوری، ایجاد کارخانه‌ها و خانه های خلاق و نوآوری.


زاکانی گفت: ما نیازهای زیادی در شهرداری داریم که می‌توانیم بر پایه تولیدات ایران ساخت و نوآورانه و خلاقانه آنها را رفع کنیم. برای این منظور در قالب کمیته مشترک هر فصل نشستی با همکارانمان در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری داشته باشیم و درباره نتایج و اقدامات لازم تصمیم گیری کنیم.


توانمندی شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان برای تغییر


همچنین پرویز کرمی دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و صنایع خلاق و مهدی الیاسی معاون سیاست‌گذاری و منوچهر منطقی دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری در این نشست به بیان قابلیت‌ها و توانایی‌های شرکت‌های خلاق و صنایع فرهنگی در شهر و نیز شرکت‌های دانش‌بنیان و طرح‌های کلان ملی مرتبط با شهرداری پرداختند.


انتهای پیام/۴۰۲۱/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب