دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

حذف تدریجی تعرفه گمرکی تا سال 1404

دیوارهای بلند تعرفه راهی برای حفظ صنایع و تولیدکنندگان نوپا در کشورهای در حال توسعه است. ایران قصد دارد تا سال 1404 به یک کشور توسعه یافته تبدیل شود و در فضای کسب و کار رقابتی جهانی شرکت کند.
کد خبر : 61144

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، در آستانه اجرایی شدن برجام بسیاری از کارشناسان معتقدند هرچه زودتر باید دیوارهای تعرفه‌ای کوتاه‌تر شود تا تولیدکنندگان مجبور می‌شوند خود را برای فضای رقابتی آماده کنند.


ایران از جمله کشورهایی است که صنعت خودروی خود را با دیوارهای تعرفه‌ای بسیار بلند حفظ کرده است و به دلیل حمایت‌های دولتی به لحاظ فنی نتوانسته همگام با صنعت خودروی دنیا قدم بردارد.


سخنگوی شورای سیاست‌گذاری خودرو در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا با بیان اینکه یکی از ارکان توسعه صنعت کشور خصوصی‌سازی است، گفت: یکی از الزامات پیوستن به WTO (سازمان تجارت جهانی) این است که تعرفه‌ها کاهنده بوده و به صفر میل کند و در صنعت خودرو هم ناگزیر به رعایت این الزامات هستیم.


ساسان قربانی ادامه داد: رویکرد اصلی ما دستیابی به رقابت‌پذیری است و یکی از اهداف قطعی این برنامه مشارکت‌های بین‌المللی و استفاده از دانش روز دنیاست.


سخنگوی شورای سیاست‌گذاری خودرو در پاسخ به این پرسش که آیا برنامه یا زمان مشخصی برای رسیدن به هدف رقابت‌پذیری تعیین شده است، گفت: ما یک برنامه جامع و یک دستورالعمل اجرایی برنامه جامع برای رسیدن به این هدف داریم و طبق برنامه‌ریزی‌های ما در سال 1404 به این اهداف خواهیم رسید.


وی افزود: برنامه‌های ما به صورت بسیار جزیی و شامل فعالیت‌های هر ساله تدوین و در قالب یک کتابچه هم منتشر شده است.


قربانی ادامه داد: دستورالعمل اجرایی ما هم به صورت ریزتر و دقیق‌تر تدوین شده‌است که برخی از آنها انجام شده و برخی هنوز به مرحله اجرا نرسیده‌اند. این برنامه‌ها در جلسات شورای سیاست‌گذاری با حضور شخص وزیر صنعت، معدن و تجارت دنبال می‌شود.


سخنگوی شورای سیاست‌گذاری خودرو تاکید کرد: این هدف در برنامه‌های ما دیده شده‌است که در سال 1404 تعرفه گمرکی نباید وجود داشته باشد و در این سال یعنی سال 2025 خودروسازان خارجی هم می‌توانند در ایران خودروی خود را عرضه کنند.


وی افزود: در ضمن برای تورم هم برنامه ریزی‌هایی انجام شده است و در مدت مذکور حتما باید نرخ تورم یک رقمی شده باشد.


همچنین علی‌محمد گودرزی‌ رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در پاسخ به این سوال که آیا اکنون ما به لحاظ رقابتی هستیم؟ گفت: هزینه‌های انرژی در هدفمندی یارنه‌ها چقدر افزایش پیدا کرد؟ صنعت چه سهمی از این یارانه‌ها برداشته که بتواند خود را برای رقابت با رقیب خارجی آماده کند؟ در این شرایط اگر تعرفه هم صفر شود بنیان صنعت ما از بین می‌رود.


وی با اشاره به اینکه تعرفه ضرورتی منافاتی با پیوستن به سازمان تجارت جهانی ندارد، ادامه داد: هدف رسیدن به رقابت‌پذیری و پیوستن به سازمان تجارت جهانی است ولی همین دیوار تعرفه در بسیاری کشورها مانند چین برای حمایت از صنایع داخلی استفاده می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب