دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 مهر 1400 - 13:00

ناسا قوی‌ترین ماهواره لندست را دوشنبه پرتاب می‌کند

سازمان فضایی ناسا قصد دارد قدرتمندترین ماهواره پروژه لندست را روز دوشنبه به سمت مقصد مورد نظر پرتاب کند.
کد خبر : 610386
ماهواره

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، ناسا جدیدترین و قدرتمندترین ماهواره تصویربرداری از زمین را فردا(دوشنبه) به فضا پرتاب می‌کند. این ماهواره لندست ۹(Landsat ۹) نام دارد و قرار است از سواحل کالیفرنیا به سمت مدار زمین پرتاب شود. مدیره پروژه لندست دو روز پیش به خبرنگاران اعلام کرد تمامی قیمت‌های لندست ۹ آماده شده و آزمایش‌های فنی نیز به پایان رسیده است و برای ارسال این ماهواره تحقیقاتی هیچ تردیدی وجود ندارد.


بخش قابل توجهی از نیروی لازم برای حرکت این ماهواره از طریق انرژی خورشیدی تأمین می‌شود. این ماهواره دارای دوربین‌هایی با وضوح بسیار بالاست و برای ثبت تصویر نیز از اشعه مادون قرمز استفاده می‌کند. قرار است ماهواره لندست ۹ در ارتفاع ۴۳۸ مایلی از سطح زمین قرار بگیرد. ناسا پروژه لندست از سال ۱۹۷۳ آغاز کرده و طولانی‌ترین برنامه تحقیقاتی برای رصد زمین است. ماهواره لندست ۹ هر شانزده رو یکبار از کل زمین تصویربرداری می‌کند. ناسا آخرین پرتاب ماهواره در جریان پروژه لندست را در سال ۲۰۱۳ میلادی انجام داد و طبق گفته دانشمندان ماهواره‌های لندست ۸ و ۹ با همکاری یکدیگر می‌توانند در هر هشت روز از تمامی قسمت‌های زمین تصویربرداری کنند.


پروژه لندست از سال ۱۹۷۲ با هدف رصد دقیق زمین برای ردیابی تغییرات آب‌وهوایی، آتش‌سوزی‌ها و طوفان‌های بزرگ آغاز شد و می‌توان آن را طولانی‌ترین پروژه تحقیقاتی ناسا دانست. دانشمندان ناسا معتقدند تغییرات آب‌وهوایی باتوجه به شیوه زندگی مردم در سراسر کره زمین اجتناب‌ناپذیر است لذا باید تجهیزات پیشرفته‌ای برای شناسایی دگرگونی‌های اقلیمی وجود داشته باشد و ماهواره لندست اطلاعات دقیقی از وضعیت نواحی مختلف کره زمین را ارائه می‌دهد. طبق گزارش‌های منتشر شده ساخت ماهواره لندست ۹ بیش از ۷۵۰ میلیون دلار هزینه داشته است.


انتهای پیام/۴۱۴۴/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب