حقایقی تازه در مورد متاستاز مغزی کشف شد
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، مطالعه اخیر مرکز جامع سرطان یواسسی نوریس(USC Norris) نشان میدهد که ناحیهای در مغز که سرطان گسترش مییابد تصادفی نیست بلکه بستگی به این دارد که سرطان از کجا در بدن نشئت گرفته است.
نتایج این مطالعه نشان داده است که متاستاز مغزی زمانی اتفاق میافتد که سرطان در یک قسمت از بدن به مغز سرایت کند. احتمال بروز چنین تومورهای متاستاتیکی در بیماران سرطانی در طول عمرشان بین ۲۰ تا ۴۵ درصد است.
گابریل زادا (Gabriel Zada) جراح مغز و اعصاب و نویسنده ارشد این مقاله میگوید: «ما دریافتیم که انواع مختلف سرطان به احتمال زیاد پس از متاستاز شدن در قسمتهای متفاوتی از مغز خود را نشان میدهد که بدین معنی است که محل تومورها از یک الگوی مشخص پیروی میکند». او همچنین عضو مرکز یواسسی نوریس و مدیر مرکز تومور مغزی آنجا است.
زادا و همکارانش محل تومورهای مغزی ناشی از پنج نوع سرطان شایع ملانوما (نوعی سرطان پوست)، ریه، سینه، کلیه و روده بزرگ را مورد تجزیهوتحلیل قرار دادند. آنها دریافتند که سرطان ریه و ملانوما به احتمال بیشتری در لوبهای جلویی و گیجگاهی (که در پشت گوش قرار دارند) دچار متاستاز میشوند. همچنین متاستاز در سرطانهای سینه، کلیه و روده به احتمال بیشتری در پشت مغز و نواحی مانند مخچه و ساقه مغز منجر به متاستاز میشود.
این یافتهها نه تنها به این دلیل اهمیت دارد که ممکن است از قبل مشخص کند یک سرطانِ به خصوص در کجای مغز ممکن است گسترش یابد بلکه مهم است چگونه بر رشد تومورهای مغزی نیز تأثیر میگذارد.
بررسیهای اولیه نشان میدهد این احتمال وجود دارد که سلولهای سرطانی این توانایی را داشته باشند که با محیطهای مشخصی از مغز سازگار شوند و در همان مکانها امکان پیشرفت را پیدا کنند در حالی که سایر نواحی مغز برای همان سلولها مهمانپذیر نباشند.
انتهای پیام/۴۱۶۰/پ
انتهای پیام/