دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 مهر 1400 - 16:04

فقدان زیست‌پذیری مریخ به دلیل میدان مغناطیسی آن است

مریخ فاقد مایعات استیک تحقیق جدید از دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس نشان می‌دهد که میدان مغناطیسی مریخ موجب از دست رفتن اتمسفر آن شده است.
کد خبر : 609953
مریخ 2

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، یک تحقیق جدید از دانشگاه واشنگتن که در مجله «نشنال آکادمی آف ساینس» ( National Academy of Science) منتشر شده است نشان می‌دهد که ضعف میدان مغناطیسی مریخ موجب از دست رفتن اتمسفر آن شده است.


آب برای شکل‌گیری حیات روی زمین و سایر سیارات ضروری است و دانشمندان شواهد زیادی از وجود آب در تاریخ اولیه مریخ یافته‌اند.


اما مریخِ امروز، آب مایع روی سطح خود ندارد. مطالعات سنجش از دور و تجزیه‌وتحلیل سنگ‌های مریخی از دهه ۱۹۸۰ نشان می‌دهد که مریخ زمانی مانند زمین غنی از آب بوده است.


فضاپیمای مدارگرد وایکینگ ناسا و مریخ‌نوردهای کنجکاوی و استقامت تصاویری چشمگیر را از مناظر مریخ ضبط کرده‌اند که نشان می‌دهد این سیاره پر از دره‌ها، رودخانه‌ها و کانال‌های آب بوده است.


با وجود این شواهد، هیچ آب مایعی روی سطح آن پیدا نشده است. توضیحات احتمالی زیادی ارائه شده است که در این مطالعه، پژوهشگران معتبرترین دلیل را ضعف میدان مغناطیسی مریخ دانسته‌اند که منجر به از دست رفتن تراکم اتمسفر آنجا شده است.


کان وانگ(Kun Wang)، استادیار علوم زمین و سیاره در دانشگاه واشنگتن و نویسنده ارشد این مطالعه می‌گوید: «سرنوشت مریخ از ابتدا تعیین شده بود. احتمالاً آستانه‌ای برای اندازه سیاره‌های سنگی وجود دارد تا بتوانند آب خود را حفظ کنند.»


محققان همچنین تشخیص داده‌اند که مریخ در طول دوران شکل‌گیری خود پتاسیم و مواد فرار بیشتری نسبت به زمین از دست داده است. آنها همبستگی مشخصی بین اندازه جسم و ترکیب ایزوتوپی پتاسیم در آنجا پیدا کردند. نزدیک بودن بیش از حد به خورشید می‌تواند بر میزان مواد فرار یک سیاره تأثیر بگذارد.


انتهای پیام/۴۱۶۰/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب