رشد شناختی ضعیف اطفال در معرض خشونت خانگی
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، مطالعات جدید گروهی از پژوهشگران دانشگاه میسوری نشان میدهد اطفالی که در خانههایشان خشونت خانگی به وقوع پیوسته است اغلب دچار مشکلات روانشناختی و عصبی بیشتری میشوند. همین مسئله افزایش خطر ابتلا به انواع مسائل مرتبط با سلامت، از جمله ناراحتیهای گوارشی، مشکلات مرتبط با خوردن، خوابیدن و همچنین استرس و جلوتر نتایج تحصیلی بدتری را در مدرسه در پی خواهد داشت.
نتایج تحقیقات تازه لیندا بولاک(Linda Bullock) استاد دانشکده پرستاری دانشگاه میسوری که در Maternal Child Health Journal منتشر شده است نشان میدهد نوزادانی که مادرشان درگیر با خشونت خانگی بوده است، سه، ۶ و ۱۲ ماه پس از تولد تفاوتهای چشمگیری از لحاظ شناختی با نوزادان عادی دارند.
بولاک اولین بار هنگام بررسی یک زن باردار که سال ۱۹۸۳ دچار زایمان زودرس شده بود، متوجه کبودیهایی در این زن شد، اما وقتی از او پرسید چه اتفاقی رخ داده است زن به بولاک گفت هنگام تمیز کردن آشپزخانه یخچال روی او افتاده است. بولاک متوجه شد کاسهای زیر نیمکاسه است و در آن زمان فقط به سؤالهای بعدی ارزیابی ادامه داد اما این اتفاق او را ترغیب کرد مسائل مرتبط با خشونت خانگی و آزارواذیت زنان را مورد بررسی قرار دهد.
مطالعات او در ارتباط با تأثیرگذاری خشونت خانگی بر روحیات افراد خصوصاً زنان باردار به نتایج قابلتوجه دیگری رسید، رفتار پدر بر تکامل و رشد و ویژگیهای روانشناختی نوزاد تأثیرگذار بود. بنابراین او مطالعهای را برای بررسی تأثیر رفتار پدر بر رشد شناختی نوزادان تازه متولدشده هدایت کرد.
این تیم پس از انجام آزمایشات و بررسی تکاملی عصبی نوزادان در بازههای مختلف متوجه شد که نوزادانی که پدرانشان رفتار پرخشونتی داشتند در قیاس با نوزادانی که پدرشان خوشرفتار بودند، از نظر شناختی و مغزی عملکرد ضعیفتری داشتند. یافتهها نشان میدهد که تساهل و تسامح پدرها در برخورد با همسرشان، موجب رشد مغزی بهتر کودکان و همچنین ارتقای سلامت آنها میشود.
انتهای پیام/۴۱۶۰
انتهای پیام/