دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 شهريور 1400 - 16:18
دانستنی‌های علمی/ ۲۷۴؛

بزرگ‌ترین فضاپیماهای دنیا کدامند؟

بزرگ‌ترین فضاپیماهای جهان ایستگاه فضایی جهانی است که در مدار زمین قرار دارد.
کد خبر : 608298
فضاپیما

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، رفتن به فضا کار آسانی نیست. هر کیلوگرم جرم برای رسیدن به مدار زمین به ۳۲ میلیون و ۹۰۰ هزار ژول انرژی نیاز دارد. هزینه تأمین این مقدار انرژی بسیار بالاست، بنابراین در سفرهای فضایی هر کیلوگرم مهم است. هزینه‌ هر کیلوگرم جرم در سفرهای فضایی با گذشت زمان کاهش یافته، برای مثال در پرتاب «فالکون هوی» که در سال ۲۰۲۰ انجام شد هر کیلوگرم ۶۸۵ پوند هزینه داشت اما در پرتاب شاتل فضایی در سال ۱۹۸۱ هزینه هر کیلوگرم ۶۱ هزار و ۴۶۷ پوند بود. با این حال آژانس‌های فضایی همچنان حداکثر تلاش خود را می‌کنند تا جرم سفینه را به حداقل برسانند.


با وجود تمام موانع، بشر تاکنون فضاپیماهای بسیاری را به اتمسفر و فضا فرستاده است. حال سوال اینجاست که سنگین‌ترین فضاپیماها کدامند و چند کیلوگرم وزن را به مدار زمین و فراتر از آن برده‌اند. در ادامه با پنج مورد از سنگین‌ترین فضاپیماهای جهان آشنا می‌شوید:


فضاپیمای آمریکایی «اسکای لب» ۷۷ هزار کیلوگرم وزن داشت و در سال ۱۹۷۳ به نخستین سفر فضایی خود رفت در جایگاه پنجم این فهرست قرار دارد.


در جایگاه چهارم «بوران» فضاپیمای روسی بدون سرنشین قرار دارد که در سال ۱۹۸۸ با وزن ۱۰۵ هزار کیلوگرم وزن ماموریت فضایی خود را انجام داد.


شاتل فضایی مدارگرد آمریکایی است که بین سال‌های ۱۹۸۱ تا ۲۰۱۱ خدمت‌رسانی می‌کرد و ۱۱۰ هزار کیلوگرم وزن داشت در جایگاه سوم این فهرست قرار می‌گیرد.


«میر» ایستگاه فضایی روسیه که بین سال‌های ۱۹۸۶ تا ۲۰۰۱ فعال بود ۱۴۰ هزار کیلوگرم وزن داشت، بنابراین در جایگاه دوم این فهرست قرار می‌گیرد.


ایستگاه فضایی بین‌المللی با ۴۱۹ هزار و ۷۲۵ کیلوگرم وزن جایگاه اول را از آن خود کرده است. این ایستگاه از سال ۱۹۹۸ فعال است و از ۱۶ ماژول ساخته شده است.


انتهای پیام/۴۰۲۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب