دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
نقره‌کار در گفت‌وگو با آنا:

مباحث آموزشی و پژوهشی دانشگاه‌ها باید اسلامی و ایرانی شود

عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت، بحث درباره مباحث آموزشی و پژوهشی را متوجه سرفصل و محتوای دروس دانست و گفت: در این راستا ضرورت دارد که این سرفصل‌ها در دانشگاه‌ها با نگاه تحولی، اسلامی و ایرانی شود.
کد خبر : 607651
عبدالحمید نقره کار



عبدالحمید نقره کار در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به اینکه مسئله تحول در سرفصل‌های دانشگاه‌ها با رویکرد اسلامی و ایرانی در سال‌های اخیر همواره در فرمایشات مقام معظم رهبری بوده، خاطرنشان کرد: در این راستا شورای تخصصی تحول و ارتقای علوم انسانی ایجاد و راه‌اندازی شد و کارگروه‌های متعددی نیز تشکیل شد تا سرفصل و محتوای دروس را اسلامی و ایرانی کنند.


عضو هیئت علمی دانشگاه علم‌وصنعت با بیان اینکه راهکارهای تحقیقات بر اساس حل مسئله باید باشد، افزود: پژوهش‌های بی‌هدف را باید از دور خارج کرد و برای دستیابی به تمدن‌سازی اسلامی که متضمن همه ارزش‌های فرامکانی، معصومانه و اسلامی است، هدف‌گذاری کرد.


این استاد دانشگاه در ادامه افزود: در رویکرد ایرانی تمام مولفه‌ها و متغییرهای متکثر باید بر اساس مجموع شرایط مکانی و زمانی بوده و هر ساعت، مسائل روز را بررسی و واکاوی کرد تا بررسی شود که براساس برنامه آمایش سرزمین ملی و منطقه‌ای، استانی و شهری و روستایی بوده است یا نه؟ و اینکه کدام منطقه باید توسعه پیدا کند.


نقره‌کار با اشاره به اینکه تعداد زیادی از دانشگاه‌های کشور در مقوله محتوای پژوهشی در رشته علوم انسانی و مباحث میان رشته‌ای دچار مشکل هستند، افزود: از آنجا که روش تحقیق یک فرایند محسوب می‌شود و منابع تحقیق باید مبتنی بر منابع عقلی اجماع خبرگان و منابع نقلی کلام معصومین باشد، ضرورت دارد که مباحث ضروری‌ عمیق‌تر و جدی‌تر بررسی شود.


وی وضعیت علوم را بدون رویکرد تحلیلی، کشف اصول و معیارهای حق و باطل دانست و گفت: این علوم به مباحث نظری، حفظ کردنی، توصیفی و تقلیدی، تقلیل پیدا کرده و مانند کامپیوتر و به عاملی برای خودباخته شدن و «ترجمه‌ای و تقلیدی» بارآمدن دانشجویان، منجر شده است که این رویکرد باید برای علم برای کارآفرینی تغییر یابد.


عضو هیئت علمی دانشگاه علم‌وصنعت ادامه داد: هنوز سرفصل و محتوای ما تقلیدی از کشورهای غربی است که نیاز به تحول جدی در این حوزه دارد، اقدامات دانشگاه‌ها به صورت انفرادی ثمربخش و صحیح نیست و باید شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور رئیس جمهور تشکیل شده و شورای ارتقای علوم انسانی میان دانشی، علوم تجربی و کارگروه‌های آن به صورت جدی شکل بگیرد و همه دروس باید مطابق با زمان معاصر به صورت کتاب درسی ایرانی و اسلامی شوند.


این استاد دانشگاه ادامه داد: دانشگاه‌ها باید به‌طور تخصصی به مسائل و مشکلات جامعه ورود کنند و شرکت‌های دانش‌بنیان نیز برای برون‌رفت از آن مسائل راه‌حل ارائه دهند چراکه با این شیوه، دانشگاه‌های تخصصی و حرفه‌ای تمدن‌سازی می‌کنند.


نقره‌کار در پایان خاطر نشان کرد: در این راستا ضرورت دارد منابع و مبانی برای زیربناهای فرهنگی از فرهنگ اسلامی استخراج و با بررسی تحلیل و نقد مسائل و مشکلات روز مطلوب‌سازی لازم انجام شود.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب