هوش مصنوعی تخلفهای مالی را کاهش میدهد
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، در عصر حاضر، هوش مصنوعی در زمینههای مختلفی به کار گرفته شده است. پزشکان از آن برای تشخیص بیماری استفاده میکنند، داروسازان از آن برای یافتن ترکیبات شیمیایی که ممکن است منجر به درمانهای پزشکی جدیدی شود استفاده میکنند. سایتهای تجارت الکترونیک از الگوریتمهای مرتبط برای ارائه پیشنهادات تجاری به مصرفکنندگان براساس حوزههای مورد علاقهشان استفاده میکنند.
اما یکی از مهمترین زمینههای رشد هوش مصنوعی در امور مالی و حسابداری بوده است. در عصر حاضر هم سازمانهای دولتی و هم بخش خصوصی بودجههای زیادی را برای مدیریت مالی در نظر میگیرند. اتهامات ناشی از ناکارآمدی بودجه یا هزینههای بیهوده و بریز و بپاشها، اعتماد عمومی را کاهش میدهد و مهم است که نحوه مدیریت منابع را به شیوه عادلانهای انجام گیرد.
بیشتر بخوانید:
قوانین توسعه هوش مصنوعی باید ضروریتر از مسائل سیاسی بینالمللی شمرده شود
دسترسی کسبوکارها به پایگاههای داده دولتی تسهیل میشود
حال دولت آمریکا برای کمک به بحث نظارت بر بودجههای دولتی قصد دارد از هوش مصنوعی برای مدیریت مالی و کشف تقلب استفاده کند. الگوریتمهای پیشرفته هوش مصنوعی و رایانش شناختی میتوانند خلأهای قانونی و نقاطی که کمابیش تاریک و به دور از چشم حسابرسان هستند را پیدا و بررسی کنند. نتیجه این تحقیقات میتواند به حسابرسان انسانی ارجاع داده شود تا بررسی کنند که آیا تقلب واقعاً رخ داده است یا نه. این راهی برای استفاده از فناوری برای بهبود حسابرسی بودجه، بهبود عملکرد پرسنل و فعالیتهای سازمانی است.
با این وجود، برخی کارشناسان مستقل معتقدند پیادهسازی چنین برنامهای مستلزم غلبه بر چندین معضل است که ارتقای انفورماتیک در دولت را تحت تأثیر قرار میدهد. اولاً آموزش کارمندان برای کار با این فناوری جدید امر دشواری و پرهزینه است. ثانیاً دادههای دولتی هنوز کلانداده نشدهاند و منابع تولید دادههای دیجیتال محدود است. مانع بعدیِ اتخاذِ این تصمیم جدید، فقدان استانداردهای فنی و موانع فرهنگی در سازمان و اطمینان از پایبندی مدیران برای برنامههای حسابرسی مالی است.
بالا بردن کارآیی عملیاتی به دلیل حجم زیاد بودجه، از مسائل مهم دولت فدرال محسوب میشود. برای سال مالی ۲۰۲۲، دولت ایالات متحده باید بیش از ۶ تریلیون دلار هزینه کند که حدود ۲۵.۶ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل میدهد. با وجود اینکه برپایی هوش مصنوعی هزینههای اولیه زیادی دارد اما انتظار میرود نظم مالی را به سیستم برگرداند.
انتهای پیام/۴۱۶۰
انتهای پیام/