دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 شهريور 1400 - 12:42

سازمان فضایی چین به اطلاعات جدید درباره ماده تاریک دست یافت

محققان با بررسی فوتون‌های گاما که حاوی اطلاعاتی از پرتوهای کیهانی است در تلاش هستند تا ماهیت ماده تاریک را شناسایی کنند.
کد خبر : 607038
ماهواره



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، یکی از ماهواره‌های تحقیقاتی چین در منظومه شمسی به تارگی اطلاعات جدیدی از ماده تاریک کشف کرده است. دانشمندان برای اولین بار موفق شدند با استفاده از فوتون‌های گاما ماهیت ماده تاریک را بررسی و داده‌های ارسالی از ماهواره چینی را منتشر کنند.


کارشناسان صنعت فضایی معتقدند اطلاعات ارسال شده از ماهواره DAMPE می‌تواند نقش مؤثری در افزایش دانش بشر درباره ناشناخته‌ترین ماده جهان داشته باشد. مرکز ملی علوم فضایی چین در آخرین گزارش خود اعلام کرده است از دی ماه ۱۳۹۴ تا آذر ماه ۱۳۹۸ بیش از ۹۹ هزار و ۸۶۴ پرتو گاما به وسیله ماهواره DAMPE ثبت و به مراکز تحقیقاتی ارسال شده است. فوتون‌های گاما مانند پروتون‌ها و الکترون‌ها بار الکتریکی ندارند و به همین دلیل کمتر تحت تأثیر میدان‌های مغناطیسی قرار می‌گیرند. عدم تأثیرپذیری این ذرات از میدان‌های مغناطیسی موجب می‌شود این ذرات اطلاعات دقیقی از ماده تاریک و منشاء پرتورهای کیهانی را منتقل کنند.




بیشتر بخوانید:


شناسایی کهکشانی فاقد ماده تاریک




تخمین زده می‌شود که ماهواره DAMPE از زمان پرتاب در سال ۲۰۱۵ میلادی تاکنون اطلاعات مربوط به ۱۰.۷ میلیارد پرتو پرانرژی کیهانی را جمع‌آوری کرده است. سازمان فضایی چین این ماهواره را با هدف درک ماهیت ماده تاریک و یافتن ریشه‌ اشعه‌های کیهانی به فضا فرستاده است. در پروژه تحقیقاتی شناخت ماده تاریک به غیر از دانشمندان چینی محققان از کشورهای ایتالیا و سوئیس نیز حضور دارند. اگرچه یافتن هرگونه سرنخی از ماده تاریک اهمیت بسیار بالایی دارد ولی هنوز دانشمندان موفق نشده‌اند ماهیت این ماده را شناسایی کنند ولی قطعاً اطلاعاتی که به تازگی ارسال شده می‌تواند مسیر تحقیقات گسترده‌تر در آینده را هموار سازد.


انتهای پیام/۴۱۴۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب