دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 شهريور 1400 - 12:25
کرمی:

سرمایه‌گذاری روی فعالیت‌های تحقیق و توسعه ۷۰ درصد افزایش یافت

مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری افزایش تعداد نیروی انسانی خلاق و فناور در زیست بوم‌فناوری و نوآوری را چشمگیر دانست که این مسئله نشان‌دهنده حرکت درست کشور برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و خلاق است.
کد خبر : 606776
پرویز کرمی



به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تهیه داده‌های آماری مناسب در حوزه علم، فناوری و نوآوری یکی از راهبردها برای تدوین برنامه‌های توسعه‌ای سیاستگذاران و برنامه‌ریزان است. در همین راستا نیز به تازگی مرکز آمار ایران طرح آمارگیری از کارگاه‌های دانش‌بنیان و دارای فعالیت تحقیق و توسعه را انجام داده است. طرحی که در آن کارگاه‌های دارای فعالیت تحقیق و توسعه در سه جامعه آماری مراکز تحقیقاتی، دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق بررسی شدند. اما نتایج این گزارش‌ها در سال ۹۸ اطلاعات جالبی را نشان می‌دهد. اطلاعاتی که نشان از توسعه زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور دارد. زیست‌بومی که نیروی انسانی کارآمد و خلاق اساس آن را تشکیل می‌دهد.


افزایش ۱۲ درصدی محققان کارگاه‌های دانش‌بنیان


پرویز کرمی مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در گفت‌وگویی با اشاره به نتایج گزارش‌های آماری اخیر ارائه شده، گفت: این گزارش‌های آماری جدید بلوغ اقتصاد دانش‌بنیان و توسعه فناوری و نوآوری را در کشور نشان می‌دهد. در سال‌های اخیر گسترش کمی و کیفی زیست‌بوم دانش‌بنیان و خلاق با رشد مستمر و قابل توجه در حوزه تحقیق و توسعه همراه بود و گزارش‌های آماری اطلاعات و واقعیت‌های این حوزه را منعکس می‌کند.


کرمی ادامه داد: نتایجی که مرکز آمار در این زمینه منتشر کرده است نشان از درستی مسیر حرکت کشور در حوزه علم و فناوری دارد. نوآوری را نیروی انسانی خلاق توسعه می‌دهد و این آمار به ما می‌گوید که در سال‌های اخیر تعداد محققان در کشورمان خصوصا در کارگاه‌های دانش‌بنیان رشد خوبی داشته است.


دبیر ستاد فناوری های نرم و صنایع خلاق معاونت علمی همچنین گفت: با مشاهده نتایج این گزارش‌های آماری از سال ۹۸ حکایت از افزایش ۱۲ درصدی تعداد کل محققان کارگاه‌های دارای فعالیت تحقیق و توسعه دارد. تعداد این افراد ۲۵۴ هزار و ۷۹۶ در سال ۹۸ بود که نسبت به سال ۹۶ این رشد ۱۲ درصدی را تجربه کرد. شایسته یادآوری است میزان این افزایش برای محققان زن ۱۷ درصد و برای محققان مرد ۱۱ درصد بوده است. همچنین بر اساس این آمار، بیشترین محققان در سال ۹۸ مربوط به حوزه علوم فنی و مهندسی بوده اند. در این گزارش گروه های علوم انسانی، علوم پزشکی، علوم پایه، علوم کشاورزی و دامپزشکی و گروه هنر در جایگاه‌های بعدی قرار دارند.


رشد ۵۵ درصدی پروژه‌های تحقیقاتی در حوزه‌های کاربردی


کرمی افزود: همچنین این نتایج خبر خوب دیگری نیز برای‌مان دارد و آن؛ انجام پروژه‌های تحقیقاتی و رشد آن در این کارگاه‌ها است. بر اساس این آمار، ۱۲۵ هزار و ۹۷ پروژه در سال ۹۸ انجام شد که شامل پروژه‌های بنیادی، کاربردی و توسعه‌ای بوده است. در این میان پروژه‌های کاربردی با ۵۵ درصد بیشترین سهم را از آن خود کرده است.


مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری از رشد مناسب سرمایه‌گذاری روی پروژه‌های تحقیق و توسعه در کارگاه‌های دانش‌بنیان خبر داد و بیان کرد: سرمایه‌گذاری روی فعالیت‌های تحقیق و توسعه در سال ۹۸ در مقایسه با سال دو سال قبل از آن، ۷۰ درصد رشد کرد که خود نوید خبرهای خوشی را برایمان دارد. این رشد به این معنا است که بخش خصوصی اهمیت سرمایه‌گذاری روی شرکت‌های دانش‌بنیان و تولید محصولات فناورانه و خلاق را دریافته است.


انتهای پیام/۴۰۲۱/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب