دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

بررسی چالش‌های بازگشایی خوابگاه‌های دانشجویی/ چرا واکسیناسیون دانشجویان هنوز کلید نخورده است؟

سال تحصیلی جدید از مهرماه در حالی آغاز می‌شود که هنوز بخش قابل توجهی از دانشجویان دز نخست واکسن را دریافت نکرده‌ و نحوه بازگشایی‌ خوابگاه‌های‌ دانشجویی‌ نیز از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا، تاکنون بی‌ پاسخ مانده است.
کد خبر : 606627
خوابگاه دانشجویی



به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، روزها یکی پس از دیگر سپری شده و سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ آغاز می‌شود. در سال‌های اخیر به دلیل شیوع کرونا از ظرفیت آموزش‌های برخط و فضای مجازی استفاده می‌شود.


علی خاکی صدیق، معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره آخرین وضعیت بازگشایی دانشگاه‌ها به خبرنگار آنا، می‌گوید: « در سال تحصیلی جدید دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور از نیمه دوم شهریور آغاز و دانشگاه‌ها به تدریج فعالیت‌های آموزشی خود را آغاز می‌کنند.»


بازگشایی مراکز آموزشی در حالی مطرح است که هنوز اقدامات در راستای واکسیناسیون دانشجویان کلید نخورده و بسیاری از دانشجویان متقاضی زندگی در خوابگاه‌های دانشجویی از نحوه پذیرش و ورود حضوری خود به دانشگاه محل تحصیل خود بی‌خبرند.


از سوی دیگر در هفته گذشته پروتکل‌ها بر اساس دستورالعمل‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تنظیم شده است، با این تفاسیر پروتکل‌های بهداشتی در محیط‌های کتابخانه، ساختمان‌های اداری و آموزشی، کلاسی، آزمایشگاه‌ها، کارگاه‌ها، بوفه‌های غذایی، سالن‌های ورزشی و استخر، سالن اجتماعات، نمازخانه، حمل و نقل، مراکز بهداشتی و درمانی، دندانپزشکی، سلف سرویس‌ها، غذاخوری‌ها و محیط‌های خوابگاهی باید رعایت شود.


بازگشایی خوابگاه‌های دانشجویی برای دانشجویان دکتری الزامی است


مریم دانشجوی جدیدالورود دوره روزانه دکتری، درباره روند پذیرش در خوابگاه می‌گوید: « امکان واگذاری خوابگاه مجردی به دلیل شیوع ویروس کرونا وجود ندارد و تخصیص خوابگاه منوط بازگشت به شرایط عادی است.»


وی می‌افزاید: «تعداد دقیق متقاضیان خوابگاه مجردی، برای تامین ظرفیت خوابگاهی مورد نیاز، حایز اهمیت است. البته بسیاری از دانشجویان به شکل آنلاین تحت آموزش قرار می‌گیرند. برای ایام پسا کرونا و ارایه واحدهای علمی و مقالات باید بتوان به شکل مطلوب نسبت به بازگشایی خوابگاه‌ها اقدام کرد.»


مساله بازگشایی خوابگاه‌ها فقط تزریق واکسن کرونا نیست


علی دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد در گفت و گو با خبرنگار آنا می‌گوید: « بازگشایی خوابگاه‌ها به دلیل شلوغی تا قبل از واکسیناسیون دانشجویان امکان پذیر نیست.»


او با بیان اینکه در شرایط کنونی می‌توان از ظرفیت مجازی برای یادگیری استفاده کرد، می‌افزاید: «البته مصونیت در برابر ابتلا به کرونا فقط با تزریق کرونا محقق نمی‌شود، بلکه بعد از تزریق هم باید رعایت پروتکل‌های اجتماعی مورد توجه قرار بگیرد. برای مثال در خوابگاه‌ها فاصله‌گذاری به صورت جدی باید رعایت شود. با این تفاسیر اگر قبل از شیوع کرونا یک اتاق چهار نفره را به دلیل کمبود ظرفیت به پنج نفر می‌دادند حالا همان چهار نفر را هم باید کاهش داد این‌ها مسائلی است که باعث شده که ظرفیت‌ها کاهش پیدا کند.»


بررسی چالش‌های بازگشایی خوابگاه‌های دانشجویی/ چرا واکسیناسیون دانشجویان هنوز کلید نخورده است؟


ارائه خدمات رفاهی در حد بضاعت دانشگاه


ناصر مطیعی، رئیس صندوق رفاه وزارت علوم درباره روند ارائه خوابگاه‌های دانشجویی به دانشجویان در گفت و گو با خبرنگار آنا می‌گوید: «دانشجویانی که دروس عملی و کارگاهی دارند در نیم سال گذشته و سال تحصیلی قبل امکان استفاده از خوابگاه داشتند و در حد بضاعت دانشگاه خدمات رفاهی به این افراد اختصاص یافته است.»


مطیعی می‌افزاید: «در نیمسال جاری برای اختصاص خوابگاه به دانشجویان دکتری که پایان‌نامه و رساله اخذ کرده‌اند منتظر تصمیم‌گیری ستاد کرونا و واکسیناسیون دانشگاه‌ها هستیم.»




بیشتر بخوانید:





افزایش مبلغ وام برای افراد در خوابگاه‌های خودگردان


صمد حاج جباری، معاون امور دانشجویان صندوق رفاه دانشجویی و استادیار دانشکده علم ریاضی دانشگاه شهید بهشتی در گفت و گو با خبرنگار آنا می‌گوید: «در سالجاری برای افراد در خوابگاه‌های خودگردان وام به مبلغ دو میلیون تومان ارائه می‌شود. هم‌اکنون این مبلغ با ۳۰ درصد افزایش از مهر ۱۴۰۰ قابل پرداخت است.»


معاون امور دانشجویان صندوق رفاه دانشجویی درباره فعالیت خوابگاه‌ها در سال تحصیلی جدید تاکید می‌کند: «وزارت علوم در زمینه فعالیت خوابگاه‌ها آمادگی لازم را دارد، اما با توجه به دستورات ستاد ملی مقابله با کرونا اقدامات انجام می‌شود.»


حاج جباری می‌گوید: « هر گونه اقدام بر اساس سیاست‌های ستاد ملی مقابله با کرونا و دانشگاه‌ها تصمیم‌گیری می‌شود. امیدواریم بتوان از این شرایط خاص کرونایی عبور کرده و بعد از واکسیناسیون دانشجویان شاهد حضور پر شور دانشجویان باشیم.»


وی درباره اجاره بهای خوابگاه‌ها در ترم جدید دانشگاه‌ها می‌افزاید: «اجاره بهای خوابگاه‌ها به نسبت اتاق‌های یک نفره تا چند نفره و سطح‌بندی خوابگاه‌ها بین یک تا چهار متفاوت است و نرخ گذاری خوابگاه‌ها متناسب با شرایط و امکانات موجود در خوابگاه‌ها متفاوت است.»


بررسی چالش‌های بازگشایی خوابگاه‌های دانشجویی/ چرا واکسیناسیون دانشجویان هنوز کلید نخورده است؟


تاثیر واکسیناسیون دانشجویان در بازگشایی خوابگاه‌ها


تاکنون واکسیناسیون دانشجویان تحت تاثیر مسائل مختلف از جمله نبود واکسن با بی‌نظمی انجام شده است. برای مثال برای دانشجوینا دانشگاه تهران واکسن تزریق شده است، اما بسیاری از دانشجویان موفق به تزریق نشده و فقط در سایت مربوطه ثبت نام کرده‌اند، چون یکی از الزامات برای حضور دانشجویان در خوابگاه‌های دانشجویی تزریق دو دز واکسن است تا دانشجویان با طیف خاطر و فقط با رعایت پروتکل‌های بهداشتی بتوانند سال تحصیلی جدید را آغاز کنند.


بر اساس اطلاعیه‌ها هم استفاده از خوابگاه‌ها برای تمامی دانشجویان، بدون انجام واکسیناسیون و ارائه کارت واکسن امکان‌پذیر نیست، با رعایت پروتکل‌ها فقط تعداد محدودی از دانشجویان می‌توانند وارد خوابگاه‌ها شوند.


همچنین فاطمی‌زاده، معاون دانشجویی دانشگاه شریف در گفت و گو با خبرنگار آنا می‌گوید: «باید واکسیناسیون دانشجویان انجام شود و ۲ یا ۳ هفته از تزریق دز دوم بگذرد در این صورت ظرفیت خوابگاه‌ها بیشتر می‌شود، اما به وضعیت عادی مربوط نمی‌شود. دانشجویان با در دست داشتن کارت واکسن می‌توانند از امکانات خوابگاهی دانشگاه‌ها بهره‌مند شوند.»


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب