ابزار مناسب برای احقاق حقوق مردم در فضای مجازی کشور وجود ندارد/ بههیچ وجه بهدنبال اعمال محدودیت در فضای مجازی نیستم
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، عیسی زارعپور در برنامه دوشنبه شب نگاه یک که از شبکه اول رسانه ملی پخش شد در مورد نحوه انتخاب وزیر ارتباطات و فناوری ارتباطات در دولت سیزدهم اظهار کرد: رئیس جمهور سامانهای را برای انتخاب وزرا معرفی کردند که در این سامانه حدود ۵۸۰ نفر برای تصدی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات معرفی شدند. برای بررسی صلاحیت افراد معرفی شده در این سامانه کارگروهی ویژهای تشکیل شد و در نهایت ۳ نفر انتخاب شدند. از بین این افراد بنده افتخار داشتم که از جانب رئیس جمهور به مجلس شورای اسلامی معرفی شده و نمایندگان محترم نیز رأی اعتماد به وزیر ارتباطات دادند.
وی در خصوص مهمترین برنامههای آتی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: اکنون در شرایطی بهسر میبریم که انتخاب شخص اصلح برای مسئولیت وزیر ارتباطات برای بچههای زیر دبستان هم اهمیت پیدا کرده است. امروز همه مردم با فضای اینترنت درگیر هستند و بخش عمدهای از فعالیتهای روزانه از طریق این فضا انجام میشود. اینترنت فناوری است که زندگی بشر را متحول ساخته است. باید به فضای مجازی نگاه فرصت محور داشته باشیم و از اینترنت حداکثر استفاده را برای حل مشکلات مردم بکنیم. طبیعی که در این فضا با چالشهایی نیز روبهرو هستیم ولی باید به آنها به چشم فرصت نگاه کرد. باتوجه به درگیری مردم در حوزههای فرهنگ و سیاست و اقتصاد با فضای مجازی هر تصمیمی که نهاد حاکمیتی برای اینترنت بگیرد روی زندگی اقشار مختلف جامعه تأثیر میگذارد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: وزارت ارتباطات به دنبال ایجاد ایران هوشمند برای همه مردم است و میخواهیم تمامی اعضای جامعه طعم شیرین فناوری را بچشند. در حوزه حکمرانی فضای مجازی حاکی اوقات دولت از اقتضائات جامعه جا مانده و تصمیمات راهبردی در زمان مناسب گرفته نمیشود. تمام برنامههایی که بنده به نمایندگان مردم ارائه کردهام باید طی چهار سال آینده تکمیل شود. یکی از مهمترین برنامههای وزارت ارتباطات در دوره کنونی شبکه ملی اطلاعات است.
حاکمیت پلتفرمها بر فضای مجازی جهان
زارع پور عنوان کرد: اکنون عصر حاکمیت پلتفرمها در جهان است. دیگر مرز جغرافیایی کشورها عمق نفوذ آنها را نشان نمیدهد و در موارد زیادی همین پلتفرمها هستند که برای کاربران تصمیم میگیرند آنها چه چیزهایی را ببینند و چه برنامههایی را نصب کنند. میتوانیم با استفاده از ظرفیتهای موجود در اینترنت عمق استراتژیک کشور را توسعه بدهیم. بسیاری از کشورهای دنیا به درستی نمیدانند باید چه برخوردی با پلتفرمهای غیرملی داشته باشند؟ اکثر دولتها درباره خدماتی که پلتفرمهای خارجی ارائه میدهند نگران هستند. به عنوان مثال اتحادیه اروپا قوانین سختگیرانهای را برای پلتفرمهای خارجی تعیین کرده و اگر این نرمافزارها مفاد قانونی را رعایت نکنند جریمه خواهند. خوشبختانه در ایران نیز به این موجود توجه شده و متخصص جوان کشورمان توانستهاند در زمینهای همانند حملونقل به خوبی مردم را از سرویسهای خارجی بینیاز سازند.
وی خاطرنشان کرد: پلتفرمهای ایرانی تنها منحصر به حوزه حملونقل نیستند و در زمینههای دیگری نیز سکوهای موفق در کشور وجود دارد. بارها کشورهای غرب آسیا درخواست خود برای بهکارگیری پلتفرمهای ایرانی را اعلام کردهاند و همین موضوع ظرفیتهای بسیار خوبی برای کشور فراهم کرده تا عمق استراتژیک در شبکههای ارتباطی و صنعت فناوری اطلاعات افزایش پیدا کند. نکته مهم این است که پیش از راهاندازی هر پروژهای دکترین معینی برای آن تعریف شده و باید به این سوال مهم پاسخ داده شود که نتیجه اجرای این پروژه برای حل مشکلات مردم چیست؟
فشارهای بینالمللی برای حفاظت از حقوق کاربران
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: حاکمیت باید حافظ عموم مردم باشد و اگر دولت نتوان در فضای مجازی حقوق مردم را بهدرستی رعایت کند مطمئنأ حاکم خوبی نیست. در حال حاضر ابزار مناسب برای احقاق حقوق مردم در اینترنت وجود ندارد و دلایل مختلفی نیز برای ایجاد چه شرایطی بیان شده است. نگرانی از عدم وجود امنیت در فضای مجازی تنها منحصر به ایران نیست و کشورهای مختلف پلتفرمهای شناخته شده جهانی را مجبور به تبعیت از قوانین خود میکنند و اگر این قوانین رعایت نشود میلیونها دلار جریمه برای پلتفرمهای متخلف در نظر گرفته خواهد شد. اینترنت فرصتی را مهیا ساخته است که در صورت استفاده صحیح از آن میتوان میلیونها شغل ایجاد کرد و وزارت ارتباطات به هیچ وجه بهدنبال مسدودسازی و محدود کردن کسبوکارها نیست با این حال قائل به این هستیم که فضای مجازی کشور باید نظم معینی داشته باشد.
زارع پور تأکید کرد: هیچکدام از مشکلات حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با کار نمایشی حل نمیشود. زمانی مسئولان وزارت ارتباطات میتوانند مدعی موفقیت در برنامههای خود باشند که عموم مردم از پلتفرمهای ایرانی استفاده کرده و رضایت کامل را از این سکوها داشته باشند. نمونه موفق پلتفرمهای پرکاربرد داخلی اپلیکیشنهای بانکی است که روزانه میلیاردها تراکنش در آنها بدون بروز هیچ مشکل امنیتی انجام میشود. تا وقتی مدل اقتصادی برای پلتفرمهای داخلی تعریف نشود با حمایتهای مقطعی نتیجهای بهدست نخواهد آمد.
پیشگیری از ایجاد اختلال در شبکه ارتباطی کشور
وی گفت: شبکه ملی اطلاعات لایههای مختلفی دارد و تنها بخشی از آن در اختیار وزارت ارتباطات است. تمامی سایتها و سامانههای آنلاین برای ارائه خدمات به کاربران اطلاعات خود را برای تحلیل به مراکز انتقال داده ارسال میکنند. اکنون تقریباً همه دادههای موجود در سامانههای دولتی به مراکز داده خارجی وصل هستند و اطلاعات کاربران ایرانی به راحتی در اختیار خارجیها قرار میگیرد. یعنی زمانی که قصد ارسال دادهای معین را داریم آن داده از کشور خارج شده و از ذخیره نسخهای از آن در مراکز داده به ثبت و نگهداری میشود. راهاندازی شبکه ملی اطلاعات این مشکل را برطرف کرده و امنیت کاربران ایرانی را حفظ میکند. در ضمن با تکمیل پروژه شبکه ملی اطلاعات در زمان قطعی و اختلال اینترنت کاربران داخل کشور با هیچ مشکل ارتباطی مواجه نخواهند شد.
انتهای پیام/۴۱۴۴/
انتهای پیام/