فناوری در خط مقدم مبارزه با تروریستها/ بومیسازی فناوری لازمه توسعه دولت الکترونیک
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، تغییرات در جهان فناوری بهسرعت در حال وقوع است و هر لحظه خبری تازه از محصولات پیشرفته و اتفاقات مختلف منتشر میشود. از ابتدای هفته تاکنون خبرها و گزارشهای گوناگونی در حوزه فناوری به اطلاع خوانندگان رسیده است که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره میکنیم:
جانشین تلسکوپ هابل آماده پرتاب میشود
مدیران ناسا ضمن تأیید پایان یافتن آزمایشهای اولیه تلسکوپ جیمز وب اعلام کردند این تلسکوپ بهزودی آماده پرتاب میشود. ناسا تاکنون چند بار برنامه پرتاب جیمز وب را به تأخیر انداخته است ولی به نظر میرسد حالا به زمان راهاندازی کامل این پروژه تحقیقاتی بیش از هر موقع دیگری نزدیک شدهایم.
قرار است تلسکوپ جیمز وب تا پیش از پایان مهر ماه سال جاری از منطقهای در کشور فرانسه به فضا پرتاب شود. مهندسان ناسا برای انتقال این تلسکوپ به فرانسه برنامه ویژهای در نظر گرفتهاند تا از آسیب رسیدن به قسمتهای مختلف آن جلوگیری شود. هرگونه صدمه به این تلسکوپ میتواند خسارتهای مالی بزرگی را ایجاد کرده و موجب به تأخیر افتادن مجدد فرایند پرتاب آن شود.
یکپارچهسازی اطلاعات در کشور با مشکل مواجه است
در شرایطی که به دلیل بیماری کرونا بیش از ۵۰ درصد کارکنان دولت به محل کار خود نمیرفتند، خدمات دولت الکترونیک بدون وقفه ارائه شده و نیازهای مردم را برطرف میسازد. میتوان گفت دولت الکترونیک بهرهوری حداقل ۳۰ درصد از کارکنان را ارتقاء داده است. خدمات دولت الکترونیکی تنها مختص به حوزهای خاص نیست و در بخشهای مختلفی نظیر مالیات، خدمات درمانی و مواردی دیگر ارائه میشود. شرح کامل این گفتوگو را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
بومیسازی فناوری لازمه توسعه دولت الکترونیک
فرایند الکترونیکی شدن نیازمند نوعی تغییر ساختار است که بعضی از دستگاهها حاضر به پذیرش این دگرگونی نیستند. به طور کلی در چند سال اخیر یک اتفاق مهمی افتاده است. زیرساختهای دولت الکترونیک نظیر دولت همراه، مرکز ملی تبادل اطلاعات و سایر سامانهها در حد مطلوبی توسعه یافته است.
غذاهای فرآوری شده عامل ابتلا به بیماریهای عروقی
امروزه غذاهای فرآوریشده به رژیم غذایی ما اضافه شدهاند و حذف آنها امکانپذیر نیست. غذاهای فرآوریشده به طیف وسیعی از محصولات مانند نانهای تولید انبوه، غذاهای آماده، فستفودها، شیرینیها و دسرها، میان وعدههای شور، غلات صبحانه، گوشتهای پردازششده ازجمله ناگت مرغ و ماهی، نودل و سوپ فوری، سبزیهای کنسروشده، نمک، میوههای خشک با روکش قند، نوشابه و نوشیدنیهای شیرین اشاره دارد. کارشناسان تغذیه همواره درباره مضرات این مواد غذایی تأکید داشتهاند. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
خطر بیماریهای عروقی در کمین شکموها
تاکنون اطلاعات محدودی در مورد ارتباط این مواد غذایی با سکتههای قلبی و مغزی وجود داشته است. اما بر اساس تحقیقات جدید ارائهشده در «کنگره سالانه متخصصین قلب و عروق اروپا» (ESC ۲۰۲۱) مصرف هفتگی غذاهای فرآوریشده با افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی مرتبط است. این مطالعه ارتباط بین مصرف غذاهای فرآوریشده و ایجاد بیماری یا مرگ ناشی از بیماریهای قلبی عروقی را در یک دوره ۱۰ ساله مورد بررسی قرار داده است.
فناوری در خط مقدم مبارزه با تروریستها
خوشبختانه در کشوری مانند ایران با پیشینه فرهنگی غنی و توانمندی نهادهای ناظر، هیچ گروه تروریستی به صورت سیستماتیک وجود ندارد با این وجود به ندرت به دلیل ضعفهای زیرساختی مرزی، چنین امکانی برای این دسته افراد به وجود میآید تا با ورود به یک کشور صلحجو دست به اقدامات ناهنجار بزنند. تروریستها در عصر حاضر متأسفانه به فناوریهای نوین دست یافتهاند و تروریسم از طریق تأمین بودجه، یارگیری، آموزش ایدئولوژیک و... ترویج مییابد. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
پیشگیری از افراطگرایی خشونتآمیز یک امر ضروری و مهم برای هر کشوری است. چنین تلاشهایی نیازمند هماهنگی چند بعدی بین نیروهای مسلح و نهادهای مختلف با استفاده از امکانات جدید و رویکرد فناوری-محور است.
رفع چالشهای فضای مجازی با نرمافزارهای ایرانی
اولین و مهمترین ابزار برای جستوجو در فضای مجازی برنامه مرورگر است. کاربرد فراوان این اپلیکیشن موجب شده نسخههای هماهنگ با تمامی سیستم عاملهای موجود در سراسر دنیا وجود داشته باشد. قطعاً همه کاربران گوشیهای هوشمند و رایانه اسم برنامههای گوگل کروم، موزیلا فایرفاکس، سافاری و اینترنت اکسپلورر را شنیده و از آنها برای پیدا کردن مطالب مختلف در اینترنت استفاده کردهاند. این برنامهها مرورگر نام دارند و روزانه میلیاردها کاربر در سراسر دنیا از طریق آنها وارد جهان بیکران وب میشوند. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
موتور جستوجوی ایرانی در آستانه فراموشی
تمامی مرورگرهای وب برای ارائه خدمات به کاربران از ظرفیت موتورهای جستوجو بهره میبرند. به عنوان مثال مرورگرهای کروم و موزیلا از سرویسهای موتور جستوجوی گوگل استفاده میکنند. موتورهای جستوجو در کسری از ثانیه میلیاردها سند، عکس و ویدئو در مورد موضوعی خاص را به کاربران ارائه میدهد. شرکتهایی نظیر گوگل سالانه صدها میلیون دلار برای ارتقای سرورهای موتور جستوجوی این شرکت هزینه کرده و تلاش میکنند تا تسلط خود بر بازار فناوری جهان را حفظ کنند.
روسها و چینیها به دنبال پایان دادن به سلطه آمریکا بر اینترنت
اینترنت بزرگترین و شاید مهمترین فناوری قرن ۲۱ است و کاربردهای متنوع آن در زندگی روزانه مردم به حدی رسیده است که بسیاری از افراد دیگر زیستن بدون این فناوری را نمیتوانند تصور کنند. با توجه به چنین اهمیتی دولتها در سراسر دنیا برنامههای گوناگونی را برای توسعه و ارتقای زیرساختهای شبکههای ارتباطی اجرا کرده و به طور همزمان از تولید نرمافزار و سامانههای بومی نیز حمایت میکنند. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
اینترنت داخلی چین و روسیه چه ویژگیهایی دارد؟
توسعه اینترنت بدون گسترش لایههای امنیتی ممکن نیست و اگر سرویسی بدون توجه به دستورالعملهای امنیت سایبری طراحی شود به سرعت دچار آسیب شده و نمیتواند اعتماد کاربران را به خود جلب کند. هزاران شرکت امنیت شبکه در سراسر دنیا به طور شبانهروزی درحال نظارت بر کیفیت تبادل داده در فضای وب هستند و با استفاده از ابزارهای پیشرفته هرگونه نفوذ غیرقانونی به حسابهای کاربری شخصی و دولتی را شناسایی میکنند. البته بخش قابل توجهی از این نظارتهای مداوم مؤثر نیست و در موارد متعددی هکرها با حمله به پایگاههای ذخیرهسازی داده اطلاعات ارزشمندی را به دست میآورند.
هوش مصنوعی منجی بشر میشود
هوش مصنوعی مزیت بزرگی برای صنعت پزشکی و مراقبتهای بهداشت و درمان است. فناوری هوش مصنوعی از تشخیص بیماری گرفته تا جراحی و تجهیزات پزشکی، از فرایندهای درمانی بسیاری از انسانها پشتیبانی میکند. اما در این میان حوزه تجهیزات پزشکی، بخش مهمی از صنعت بهداشت و درمان را تشکیل میدهد و هزینه بالایی در آن انجام میشود بهطوریکه تنها در کشور آمریکا بازاری ۳ تریلیون دلاری دارد. محققان و تولیدکنندگان همچنین با ترکیب اتوماسیون و هوش مصنوعی در صنعت تجهیزات پزشکی خدمات بسیاری به مردم ارائه میکنند. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
هوش مصنوعی دستگاههای پزشکی را متحول میکند
برای مثال استفاده از فناوری «یادگیری ماشین» برای کنترل بیماران (از طریق حسگرها)، خودکارسازی انتقال دارو از طریق برنامههای متصل، استفاده از پلتفرمهای مبتنی بر هوش مصنوعی در دستگاههای اسکن پزشکی برای بهبود وضوح تصاویر و غربالگری، و استفاده از اینترنت اشیاء برای بهبود نظارت بر بیماران و نتایج بالینی نمونههایی از این خدمات هستند.
احتمال بستری شدن مبتلایان به کرونای دلتا بیشتر است
یک مطالعه جدید نشان داده است که کرونای نوع دلتا خطر بستری شدن را در مقایسه با نوع آلفا دو برابر میکند. تجزیهوتحلیل دادههای جمعآوریشده در انگلستان نشان میدهد که شیوع نوع دلتا بهویژه در مکانهایی که میزان واکسیناسیون آنها پایین است، فشار بیشتری بر خدمات بهداشت و درمان وارد میکند.
نوع دلتا در حال حاضر بهمراتب عفونیتر از نوع آلفا است. این تجزیهوتحلیل تأکید دارد افراد (بهویژه کسانی که واکسینه نشدهاند) بهمحض ابتلا به آن در بیمارستان بستری میشوند. در این مطالعه، محققان دادههای درمانی را از ۴۳ هزار و ۳۳۸ مورد Covid-19 در انگلستان (بین ۲۹ مارس تا ۲۳ مه ۲۰۲۱) تجزیهوتحلیل کردند. فقط ۱.۸ درصد از موارد هر دو دُز واکسن را دریافت کرده بودند ۲۴درصد یک دُز واکسن زده بودند و ۷۴ درصد نیز واکسینه نشده بودند.
انتهای پیام/۴۱۴۴/
انتهای پیام/