دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 شهريور 1400 - 08:00

فشارخون؛ بیماری‌ای که گریبان‌ ۱ میلیارد نفر در جهان را گرفت

بررسی‌های محققان نشان داده بیش از ۱ میلیارد نفر در جهان درگیر بیماری فشار خون هستند.
کد خبر : 604305
فشار خون

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، فشارخون بیماری‌ای است که افراد بسیاری درگیر آن هستند و اغلب اوقات هم علامتی ندارد. ازاین‌رو ممکن است مردم بدون اینکه بدانند، سال‌ها به آن مبتلا باشند. این بیماری اگر درمان نشود موجب آسیب رساندن به سرخرگ‌ها و اندام‌های حیاتی بدن می‌شود. از همین رو به آن قاتل خاموش می‌گویند.


این بیماری به دلایل متعددی ازجمله سیگار کشیدن، چاقی، بی‌تحرکی، مصرف الکل، مصرف بیش‌ازحد نمک، استرس و غیره رخ می‌دهد. تشخیص این بیماری آسان بوده و با داروهای ارزان قابل‌درمان است. اما اگر نادیده گرفته شود به رگ‌های خون و اعضای بدن فشار وارد می‌کند که می‌تواند به بیماری‌های قلبی، سکته، مشکلات کبدی و زوال عقل عروقی منجر شود.




بیشتر بخوانید:


جوانان بیشتر در معرض خطرات نارسایی قلبی قرار دارند




یک مطالعه گسترده از ۱۰۰ میلیون فرد بزرگ‌سال در ۱۸۴ کشور نشان داد تعداد افرادی که فشارخون دارند از سال ۱۹۹۰ دو برابر شده است (از ۶۵۰ میلیون به ۱ میلیارد و ۲۸۰ میلیون نفر رسیده است). این مطالعه همچنین نشان داد بیش از نیمی از این افراد نمی‌دانستند که به این بیماری مبتلا هستند و هیچ‌گونه درمانی دریافت نکردند. همچنین از هر ۵ نفر تنها ۱ نفر این بیماری را تحت کنترل خود داشت.


بیماری‌های قلبی عروقی دلیل اصلی مرگ‌ومیر در جهان است، ازاین‌رو سازمان بهداشت جهانی دستورالعمل‌های جدیدی را برای پزشکان در ردیابی و تشخیص بیماری فشارخون ایجاد کرده است تا از این طریق بیماران نیز تحت درمان دقیق‌تری قرار بگیرند. یکی از نکات مهم این دستورالعمل‌ها این است که افراد در کنار دارو باید سبک زندگی خود را نیز تغییر دهند.


انتهای پیام/۴۱۱۲/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب