جوانان بیشتر در معرض خطرات نارسایی قلبی قرار دارند
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، بر اساس مطالعه منتشرشده در ژورنال علمی «BMJ»، عوامل خطرساز مانند فشارخون بالا، دیابت و استعمال دخانیات خطر بیشتری برای نارسایی قلبی در جوانان و میانسالان نسبت به افراد مسن دارد.
«سانجیو شاه» نویسنده ارشد این مطالعه میگوید: این یافتهها نیاز به مداخلات درمانی و دارویی مؤثر را نشان میدهد که بتوانند اثر این عوامل خطرساز را برای جلوگیری از نارسایی قلبی کاهش دهند. اگر ما روی جوانان و افراد میانسال تمرکز کنیم و از چاقی، فشارخون، دیابت و سیگار کشیدن آنها بکاهیم، ممکن است بتوانیم تفاوت زیادی ایجاد کنیم. نارسایی قلبی دلیل اصلی بستریشدن در افراد بالای ۶۵ سال است و به همین دلیل بهطورمعمول توسط پزشکان یک بیماری مرتبط با پیری در نظر گرفته میشود. بااینحال در دهه گذشته تعداد فزایندهای از موارد در افراد جوان و میانسال مشاهده شده، و این امر مستلزم بررسی دقیق عوامل خطر در این جمعیت است.
در این مطالعه، سانجیو شاه و همکارانش سه گروه بزرگ اپیدمیولوژیک را (بالغبر ۲۵ هزار نفر) مورد تجزیهوتحلیل قرار دادند.
طی یک پیگیری ۱۲ ساله، حدود یک درصد بیماران زیر ۵۵ سال، ۱۰ درصد بیماران ۵۵ تا ۶۴ سال و ۱۸ درصد بیماران ۶۵ سال و بالاتر دچار نارسایی قلبی شدند. عواملی ازجمله فشارخون بالا، دیابت، سابقه سیگار کشیدن و سابقه سکته قلبی، خطر نسبی بیشتری در جوانان در مقایسه با افراد مسن ایجاد میکند. بهعنوانمثال، فشارخون بالا خطر ابتلا به نارسایی قلبی در شرکتکنندگان جوان را ۳ برابر افزایش میدهد، درحالیکه این میزان برای شرکتکنندگان مسن تنها ۱.۴ برابر بود.
محققان این مطالعه خاطرنشان کردند: برای افراد جوان، فرصت بیشتری برای مداخله و جلوگیری از نارسایی قلبی داریم. باید به بیماران آموزش دهیم که نهتنها ممکن است دچار چاقی یا دیابت شوند، بلکه نارسایی قلبی شوند؛ امری که زندگی را تغییر میدهد.
انتهای پیام/۴۱۱۲/
انتهای پیام/