جذب دانشجویان در بازار کار با ارتقای برنامههای مهارتی | ۳ انجمن علمی دانشجویی فعال شد
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی در راستای اجرای سیاستهای جمهوری اسلامی و منویات مقام معظم رهبری در زمینه برنامهریزی برای جذب نخبگان و پرورش و هدایت دانشجویان و دانشآموزان مستعد بهعنوان نخستین مرکز شناسایی، جذب، پرورش، هدایت و حمایت پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاهی سال ۱۳۷۷ راهاندازی شد.
بیشتر بخوانید:
مشکلگشایی پایاننامههای دانشجویی در صنعت
اجرای ۱۰ برنامه علمی برای پژوهشگران جوان
۱۷ راهکار برای تحول و پیشرفت انجمنهای علمی
اختراع دوقلوها راندمان سیستم را ۲ درصد بهبود بخشید
اکنون دفاتر باشگاه در بیش از ۳۰۰ واحد دانشگاهی و ۱۰۰ آموزشکده سما در سراسر کشور در حال انجام مأموریت شناسایی، هدایت و فعالسازی فعالیتهای خودجوش دانشآموزی و دانشجویی و ایجاد روحیه مسئولیتپذیری پژوهشی و پرورش دانشجویان و دانشآموزان مستعد دانشگاه آزاد اسلامی هستند.
پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی از سال ۱۳۷۷ تاکنون با جذب بیش از ۹۵ هزار عضو از میان دانشآموزان و دانشجویان که ۲۳ هزار و ۸۸۳ نفر آنان فعال هستند از اعضای خود حمایتهای معنوی و مادی انجام داده و در برنامه جدید باشگاه، رویکرد فعالیتمحوری جایگزین تسهیلاتمحوری شده است.
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی قصد دارد با ایجاد رقابت علمی و سایر فعالیتهای پژوهشی، زمینه رشد و پرورش بهتر اعضای مستعد خود را ایجاد کند.
از سال ۷۹ تاکنون تعداد ۴۴ اختراع در باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر به ثبت رسیده است.در این شماره از پرونده «در مسیر نخبهپروری» خبرنگار خبرگزاری آنا برای آشنایی بیشتر با فعالیتها، دستاوردها و برنامههای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر با سمیه فتوحی رئیس این باشگاه گفتوگو کرده است که در ادامه میخوانیم.
آنا: خلاصهای از روند راهاندازی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد دانشگاهی اسلامشهر را بیان کنید.
فتوحی: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد اسلامشهر سال ۱۳۷۹ بهمنظور شناسایی، جذب و پرورش، هدایت و حمایت پژوهشگران جوان و نخبگان راهاندازی شد و در ۲۰ سال گذشته هشت مسئول داشته است.
بیش از ۷۰۰ نفر از دانشجویان، پژوهشگران و استادان از سال ۷۹ تاکنون عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد اسلامشهر بودهاند و اکنون این باشگاه ۱۴۰ عضو فعال دارد که به موفقیتهای خوبی در زمینههای علمی، پژوهشی و فناوری دست یافتهاند.
برگزاری ۶۰ وبینار و ۲ مسابقه ملی دردوره کرونا
آنا: فعالیتهای شاخص و موفقیتهای اثرگذار باشگاه پژوهشگران جوان واحد اسلامشهر در گذشته و حال حاضر چه بوده است؟
فتوحی: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد اسلامشهر تاکنون فعالیتهای قابلتوجهی در زمینه نشر علم و انتشار مقالات معتبر بینالمللی در رشتههای مختلف داشته که در این زمینه میتوان چاپ بیش از ۲۰۰ مقاله ISI و علمی پژوهشی، ۴۰ مقاله داخلی و تألیف پنج کتاب را ذکر کرد.
۱۱ طرح پژوهشی نیز تاکنون با موفقیت خاتمه یافته و کسب رتبه برتر در مسابقات سازه ماکارونی کشوری نیز بخشی از موفقیتهای اعضای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر بوده است.
در شرایط کنونی جامعه و وجود بحران کووید-۱۹ و فراهمسازی بستر مجازی آموزش، کارگاههای آموزشی، سمینارهای علمی، کرسیهای اندیشهورزی برای اعضای انجمنهای علمی دانشجویی و اعضای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان بهصورت برخط برگزار میشود.
از فروردین ۹۹ تاکنون بیش از ۶۰ وبینار در سطح واحدی و سه وبینار در سطح ملی بهصورت مجازی با بالاترین کیفیت ممکن و با تعداد مخاطب بالا در باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد اسلامشهر برگزار شده است. کارگاههای آموزشی که برای دانشجویان رشته حقوق در مرداد سال جاری برگزار شد با مبالغ هنگفتی در آموزشگاههای خصوصی ارائه و تدریس میشود.
علاوهبر اینها دو مسابقه در سطح ملی با عنوان «ایدههای خلاقانه در رفع چالشهای آسیبهای اجتماعی و حاشیهنشینی» و «ایدههای خلاقانه در شکلگیری کسب و کارهای نوین در دوران کرونا» و یک مسابقه در سطح استان با عنوان «خلق آثار هنری با با محور حماسه و ایثار کادر درمان در دوران کرونا» با موفقیت برگزار شده است که به نفرات برگزیده جوایز نفیس اهدا شد.
شناسایی، رشد و پرورش دانشجویان با برگزاری مسابقه و ایجاد رقابت علمی
آنا: مهمترین فعالیتهای حال حاضر باشگاه پژوهشگران واحد اسلامشهر چیست و چه سیاستگذاریهایی را در پیش گرفتهاید؟
فتوحی: مهمترین سیاست باشگاه اکنون ارتقای برنامههای مهارتافزایی دانشجویان بهمنظور آموزش مهارت و جذب دانشجویان در بازار کار است.
اقدامات لازم برای اطلاعرسانی تفاهمنامههای منعقدشده میان ستاد مرکزی باشگاه با سازمانها و نهادهای مختلف (ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، شرکت رایورز، شرکت آموزشی و تحقیقاتی همکاران سیستم) نیز به دانشجویان صورت گرفته تا با استفاده از تسهیلات موجود در این تفاهمنامهها به ارتقای سطح شایستگی پژوهشگران در حوزههای فنی و مهندسی، مدیریت مالی و بازرگانی، فناوری اطلاعات و فناوری نانو و ... کمک شود.
شناسایی، رشد و پرورش دانشجویان هم با برگزاری مسابقه و ایجاد رقابت علمی از دیگر سیاستهای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد اسلامشهر است که در برنامهریزیهای باشگاه گنجانده شده است.
بیشتر بخوانید:
ورود پژوهشگران جوان به ۶ پردیس در نقاط محروم
جزئیاتی از برگزاری ۳ وبینار در دانشگاه آزاد اسلامی اسلامشهر
برگزاری وبینار «خشکسالی و احیای دوباره زمین همراه با افزایش بهرهوری برای توسعه پایدار»
وبینار مجازی «آزمونهای تشخیصی» برگزار شد
آنا: چه پیشنهادها و خواستههایی برای ارتقا و توانمندسازی باشگاه برای همکاران ستادی دارید تا باشگاه بتواند بهتر از گذشته به فعالیت خود ادامه دهد؟
فتوحی: ازجمله اقدامات مثبتی که همکاران دلسوز ستاد مرکزی برای رؤسای باشگاه واحدهای دانشگاهی در سال گذشته انجام دادند، شفافسازی بخشنامهها و تبیین عملکرد انجمنهای علمی دانشجویی از طریق «سامانه دان» بود. برگزاری جلسات بهصورت منظم میتواند به رؤسای باشگاههای واحدها در پیشبرد اهداف والا کمک کند.
ثبت ۴۴ اختراع از سال ۷۹ تاکنون
آنا: افتخارات و جوایز ملی و بینالمللی باشگاه در عرصه اختراعات و تولیدات علمی چگونه بوده است؟
فتوحی: از سال ۷۹ تاکنون تعداد ۴۴ اختراع در باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر به ثبت رسیده است. سجاد گنجزاده هم دانشآموخته واحد اسلامشهر است که موفق به کسب مدال طلای قهرمانی المپیک توکیو ۲۰۲۰ شد.
آنا: آیا باشگاه پژوهشگران واحد اسلامشهر دستاورد و محصول شاخصی دارد؟ و برنامه و دستور کار جدیدی دارید که منجر به تولید محصول شود؟
فتوحی: از دستاوردهای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر در حوزه انجمنهای علمی دانشجویی میتوان ساخت روبات پرنده بهمنظور شرکت در مسابقات کشوری را ذکر کرد.
آنا: در دوره کرونا چه عملکردی داشتهاید و آیا موفق به تولید محصولات ضدکرونا هم شدهاید؟
فتوحی: برگزاری دو وبینار ملی درباره بیماری کووید-۱۹ و راههای پیشگیری از آن با حضور دو پزشک متخصص و جلسه پرسش و پاسخ به دانشجویان و اعضای باشگاه ازجمله اقدامات باشگاه در راستای پیشگیری از بیماری کرونا بوده است.
اکنون ۱۴ انجمن علمی دانشجویی برق، مکانیک، معماری، عمران، تربیتبدنی، حسابداری، مدیریت، زبان، کامپیوتر، روانشناسی، مشاوره، حقوق، شیمی و جغرافیا در واحد دانشگاهی اسلامشهر فعال هستند.همهگیری کرونا و بروز مشکلات متعدد، راههای کسب درآمد و مشاغل را تغییر داده و کشورها سعی خواهند کرد سطح و توان زیرساختها و تجهیزات خود را برای پیشرفت اقتصادی مبتنیبر علوم نوین فراهم کنند. در این راستا نخستین دوره مسابقه ملی ایدههای خلاقانه در شکلگیری کسب و کارهای نوین در دوران کرونا در دی ۹۹ در واحد دانشگاهی اسلامشهر برگزار شد.
فعالسازی ۳ انجمن معماری، عمران و مدیریت بازرگانی
آنا: در راستای آخرین سیاستها و برنامههای ابلاغی از ستاد مرکزی چه برنامههایی پیشرو دارید و دستورکارها چیست؟
فتوحی: از آنجا که انجمنهای علمی دانشجویی بازوی اجرایی در پیشبرد برنامهها هستند، فعالسازی سه انجمن علمی دانشجویی معماری، عمران و مدیریت بازرگانی در اردیبهشت سال جاری انجام گرفت.
انعقاد تفاهمنامه با شهرداری و شورای شهر اسلامشهر بهمنظور استفاده از ظرفیتهای موجود در دانشگاه و استفاده از دانشجویان مستعد و توانمند برای کمک به حل مشکلات شهر از دیگر برنامههای باشگاه پژوهشگران واحد اسلامشهر است.
آنا: با توجه به قرارگرفتن انجمنهای علمی دانشجویی زیر نظر باشگاه، از چه تعداد انجمن علمی و در چه زمینه و گروههایی برخوردارید.
فتوحی: اکنون ۱۴ انجمن علمی دانشجویی برق، مکانیک، معماری، عمران، تربیتبدنی، حسابداری، مدیریت، زبان، کامپیوتر، روانشناسی، مشاوره، حقوق، شیمی و جغرافیا زیر نظر باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر فعال هستند.
انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/
انتهای پیام/