گسترش تحصیلات تکمیلی و افزایش رشتههای تحصیلی، دانشگاه را از برخی تهدیدات خارج کرد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، نشست کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان با رئیس این دانشگاه در فضایی آزاد و صمیمی برگزار شد، این بار کارکنان دانشگاه بدون واسطه و در فضایی دوستانه اوضاع دانشگاه را مورد کنکاش قرار دادند تا به تعبیری مسیر درست را بازشناسی کنند و آنچه مطلوب سیستم است به آن دست پیداکنند .
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی زنجان در ابتدای این نشست صمیمی با بیان تحولات مدیریتی دانشگاه آزاد اسلامی در بعد کلان گفت: دانشگاه آزاد اسلامی مسیر پرفراز و نشیبی را طی کرده است و به تلخیها و شیرینیها عادت کرده و با آنها عجین شده است، بنابراین با همین معیار مدیران، استادان و کارکنان دانشگاه نیز با همه عشق و علاقه در کنار این دانشگاه بوده اند و در با فراز و فرودهای آن همواره بوده اند .
دکتر یدالله رجایی با بیان اینکه به موضوع مشورت و استفاده از نظرات کارکنان در امورمدیریتی معتقد است افزود: اقتضای مدیریت یک سیستم اداری این است که از نظرات افراد خبره و فعال در آن مجموعه به فراخور نیاز استفاده شده و بکارگیری شود .
چشم انداز دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان
رجایی با اشاره به تغییر و تحولات سال های اخیر در دانشگاه آزاد اسلامی، افزود : دانشگاه با فراز و فرودهای بسیاری همراه بود. سالهای اخیر، دوران سختی برای این دانشگاه بوجود آورد که دانشگاه آزاد اسلامی زنجان نیز از این قاعده کلی مستثنی نبود و برخی مشکلات دامنگیر این واحد شد به گونه ای که در برخی مقاطع واحد برای پرداخت حقوق کارکنان و هیات علمی با مشکل و تنگناهایی مواجه بودیم.
وی گفت: اگر یک ارزیابی علمی و منصفانه از وضعیت واحد زنجان داشته باشیم افق روشنی پیش روی مجموعه قرار دارد و بهبود و رشد شاخص ها بیانگر فعالیت و تلاش جدی در این واحد است .
رجایی اضافه کرد: مقایسه روند توسعه و استمرار فعالیت واحد زنجان با سایر واحد های دانشگاهی و همچنین مقایسه دوران فعلی با گذشته این دانشگاه نشان می دهد این واحد دانشگاهی روند روبه توسعه با آهنگ ملایم دارد و در مقایسه با گذشته و نسبت به سایر واحدهای دانشگاهی وضعیت بهتر و قابل قبول تری دارد.
وی ادامه داد: شاخص توسعه رشته های تحصیلی و پذیرش دانشجو از مهمترین و حیاتی ترین شاخص های برای استمرار فعالیت دانشگاه است و این دو شاخص برای بقای واحد جنبه حیاتی دارد .
رجایی گفت: شهریه های اخذ شده از دانشجویان مهمترین منبع مالی این دانشگاه بوده و پذیرش دانشجو برای دانشگاه آزاد اسلامی یک معیار است.
وی تصریح کرد: هزینه های حقوق و دستمزد بخش اعظم هزینه های دانشگاه را تشکیل می دهند بنابراین با تغییر در الگوها و رویکردها در پذیرش دانشجو بیشترین تاثیر بر منابع درآمدی دانشگاه ایجاد خواهد شد .
کاهش دانشجو، مشکلات پیش روی دانشگاهها
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی زنجان در بیان وضعیت پیش روی دانشگاهها گفت: موضوع تغییرات جمعیت در سالهای گذشته در مدیریت کلان و خرد جامعه به خوبی نمایان شده است و اثر کاهش جمعیت اکنون در سیستم دانشگاهی نیز به خوبی مشاهده میشود .
رجایی گفت: کاهش پذیرش دانشجو در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در سالهای اخیر سبب بوجود آمدن مشکلاتی در این عرصه شده است و برخی واحدها را با کمبود منابع مالی مواجه کرده که خوشبختانه واحد زنجان تاکنون چندان به این مشکل دچار نشده است.
وی با مقایسه میزان پذیرش دانشجو و منابع درآمدی واحد زنجان در سال 92 و مقایسه آن با سال 1393 گفت: در سال 93 به دلیل تاسیس رشتههای جدید و رغبت دانشجویان به تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان موجب افزایش چشمگیر در ورودیهای جدید شده و این مسئله سبب تقویت بنیه آموزش و پژوهش و همچنین مالی دانشگاه شد.
ترکیب پذیرش دانشجو و گرایش به تحصیلات تکمیلی
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی زنجان با توجه به تغییرات در حوزه آموزش عالی اشاره کرد و گفت: روند تغییرات در پذیرش دانشجو از مقاطع کاردانی و کارشناسی به سمت مقاطع تحصیلات تکمیلی سوق داده شده است.
رجایی افزود: با توجه به تغییرات در حوزه آموزش عالی و گرایش جامعه به سمت تحصیلات تکمیلی ضرورت بر این بود تا دانشگاه آزاد اسلامی بر اساس این رهیافت به تنظیم سیاستهای خود در این زمینه روی بیاورد.
وی اضافه کرد: گسترش تحصیلات تکمیلی در شرایط تغییر در رویکردها و سیاست ها یک ضرورت اجتناب ناپذیر بود که این واحد برای رسیدن به شاخصهای توسعه همت مضاعفی را برای تاسیس رشته های کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی به کار برد و در 18 ماه گذشته تعداد رشته های کارشناسی ارشد از 34 رشته به 81 رشته و تعداد رشته های دکترای تخصصی از 2 رشته مصوب به 26 رشته افزایش پیدا کرد .
وی تصریح کرد: گسترش تحصیلات تکمیلی و افزایش رشته های تحصیلی ، دانشگاه را از برخی تهدیدات و تنگناها خارج کرد و اگر این اتفاقات رخ نمی داد به گونه ای که در مرداد سال 1393 با ادامه وضع حاکم امکان اداره واحد به لحاظ مالی وجود نداشت که ادغام واحدهای علوم و تحقیقات و افزایش رشته ها گره گشای مشکلات شد .
دانشگاه متعلق به تک تک اعضای خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی است
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی زنجان گفت : دانشگاه آزاد اسلامی یک موسسه غیر دولتی و غیر انتفاعی عام المنفعه است و همه کسانی که در جریان امور قرار دارند می دانند که برای پویایی و زنده بودن این دانشگاه باید تک تک افراد و همکاران و اعضای هیات علمی تلاش کنند و این دانشگاه به معنای حقیقی کلمه متعلق به تمامی مردم است، فراز و فرودهای مدیریتی نشان داد کسانی می توانند با این دانشگاه کار کنند که از داخل خانواده دانشگاه آزاد اسلامی بوده و برای این مجموعه فردی دلسوز باشند .
رجائی افزود: رؤسای واحدها، معاونان و اعضای هیات رئیسه همچون سایر اعضای این دانشگاه عضو این مجموعه هستند و باید برای پیشرفت و توسعه دانشگاه در کنار اعضای هیات علمی و کارکنان تلاش کنند .
وی افزود: وظیفه همه ما به عنوان عضو خانواده بزرگ دانشگاه صیانت از حقوق این دانشگاه و اعتلای نام آن است و در برابر سرنوشت دانشگاه مسئولیت داریم و نباید بی تفاوت باشیم .
رجایی نقد سازنده را لازمه یک سیستم پویا دانست و گفت: انتقاد و نقد کردن لازمه پویایی سیستم دانشگاه است و باید بیاموزیم که انتقاد به معنای خصومت و دشمنی نیست و اگر در درون خانواده و سیستم ایراد و مشکلی وجود دارد باید داخل همان مجموعه مورد توجه قرار گیرد.
وی اضافه کرد : ایجاد فضای تخریب و سیاه نمایی در محیط های علمی و دانشگاهی فرجام خوبی ندارد ، به هر حال در مجموعه دانشگاه افراد آگاه ، با دانش و بینش علمی وجود دارند و خودشان بسیاری از مسائل را تشخیص می دهند .
رئیس واحد زنجان اعلام کرد: اعمال بخشنامهها، دستور العملها و مقررات در راستای حفظ منافع دانشگاه (شامل اساتید، کارکنان و دانشجویان) جزء وظایف مسئولین است.
جابجایی مناصب یک امر طبیعی است
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی زنجان گفت: دوران تصدی مسئولیت ها در طول خدمت دارای فراز و فرودها است و جابجایی افراد و همکاران در درون سیستم امری طبیعی قلمداد می شود .
رجائی افزود: در جابجایی تک تک کارکنان در درون سیستم ،بخش های مختلف مخصوصا معاونین و روسای دانشکدهها درگیر قضیه هستند و تغییرات با خرد جمعی صورت میگیرد، سفارش بنده به معاونان و روسای دانشکدهها این بوده است که عدالت و انصاف درباره جابجائی و عزل و نصب همکاران در پست های مختلف مراعات شود .
وی با توجه به بخشنامه حق تخصص، گفت: با توجه به هزینه های زیاد دانشگاه به ویژه در بخش جاری، لازمه استمرار کار دانشگاه، برداشتن گامهای محتاطانه در مسائل مالی است، مسلما دانشگاهی که از توان مالی بالاتری بر خوردار باشد، این توانایی در راستای استمرار فعالیتها و به ویژه در راستای ارائه خدمت بهتر به استادان، کارکنان و دانشجویان خواهد بود.
رجائی به معاون اداری و مالی و مدیر گزینش واحد دستور داد موضوع تغییر وضعیت کارکنان قرارداد کارمعین و رسمی آزمایشی به رسمی قطعی را از سازمان مرکزی پیگیری کنند.
در این نشست ، معاون اداری و مالی واحد زنجان درباره میزان وام های اعطائی به دانشجویان، کارکنان و استادان گفت: وام صندوق اساتید و کارکنان به روز شده و هیچ گونه نوبت بندی برای پرداخت این وام وجود ندارد.
دکتر علی محمدی افزود : وام ضروری نیز با حداکثر سقف در طول سال برای پرداخت به همکاران صورت می گیرد .
وی در نهایت از میزان بالای تقسیط شهریه صورت گرفته در مقایسه با سالهای قبل بمنظور مساعدت به دانشجویان خبر داد .
در پایان این نشست 3 ساعته، کارکنان واحد زنجان به طرح پرسشها و انتقادهای خود بدون واسطه با رئیس و معاون اداری و مالی واحد پرداختند و جلسه در فضایی آرام ، دوستانه و صمیمانه به پایان رسید .
انتهای پیام/