سیارک کشنده دایناسورها، بزرگترین سونامی تاریخ را ایجاد کرده است
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، دایناسورها به دلیل برخورد یک سیارک به زمین حدود ۶۶ میلیون سال پیش منقرض شدند. به گفته محققان در لوئیزیانا شواهدی یافت شده است که حکایت از این دارد که شدت این برخورد و تأثیر اولیه آن بیش از چیزی بود که تصور میشد.
گری کینزلند(Gary Kinsland) زمینشناس از دانشگاه لوئیزیانا در لافایت میگوید: «جالب است که اتفاقی که ۶۶ میلیون سال پیش افتاده است می تواند به خوبی حفظ شود و ۵۰۰۰ فوت از آثار آن در رسوبات لوئیزیانا دفن شود.»
این نشانههای موجدار از برخورد ۶۶ میلیون سال پیش، دنبالههای تکراری از برجستگیهایی هستند که معمولاً در سواحل شنی یا کف رودخانهها یافت میشوند. دنبالههای مزبور معمولاً در اثر جریان باد یا آب عظیم بر روی سطح زمین و حرکت رسوبات سست شکل میگیرند. اما علائم موجدار در ساحل اغلب فقط چند سانتیمتر ارتفاع دارند در حالی که سازههای پیدا شده توسط تیم کینزلند دارای ارتفاع متوسط ۱۶ متر و فاصله آنها حدود ۶۰۰ متر است.
بیشتر بخوانید:
دایناسور یافتشده در چین «دورائمون» نامگذاری شد
رمزگشایی از یک راز دهها میلیون ساله/ دایناسورها به خاطر اصابت یک سیارک منقرض شدند یا خردهای از یک دنبالهدار؟
شکل، اندازه، جهت و محل این علائم نشان میدهد که آنها پس از سقوط سیارک به شبه جزیره یوکاتان امروز در مکزیک تشکیل شده و باعث ایجاد سونامی گردیدهاند که رسوبات خلیج مکزیک و لوئیزیانای فعلی را حسابی شستوشو داد. علی رغم عرض سونامی مزبور، هیچ کس تا پیش از این علائم آن را تشخیص نداده بود و این یک کشف بزرگ به حساب میآید.
این کار جدید از این جهت اهمیت دارد که بیشتر اعتقاد بر این است در اثر این برخورد مدتی طولانی به طول انجامید تا اولین گروه موجودات پس از برخورد از بین بروند اما حالا مطالعات نشان میدهد این رخداد چنان سونامی بزرگی را ایجاد کرد که مشابه آن را در رویدادهای عادی سونامی که امروز رخ میدهد نمیبینیم بنابراین قطعاً عده زیادی از موجودات در آن حوالی در همان زمان اولیه جان خود را از دست دادند.
انتهای پیام/۴۱۶۰
انتهای پیام/