دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

آسیب‌های دوران کودکی می‌تواند باعث افزایش علاقه به مورفین شود

تحقیقاتی که به تازگی منتشر شده است نشان می‌دهد افرادی که دوران کودکی خوبی نداشته‌اند بیش از بقیه از مورفین لذت می‌برند.
کد خبر : ۵۹۶۰۷۱
اعتیاد



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، تحقیقات جدید نشان می‌دهد افرادی که دچار آسیب روحی در دوران کودکی شده‌اند از مورفین لذت «بیشتری» می‌برند. دانشمندان دانشگاه ایکستر برای بررسی این مسئله اثرات مواد مخدر را بر روی ۵۲ فرد سالم مقایسه کردند. ۲۷ نفر در این بین در کودکی آسیبش شدید روحی دیده بودند اما ۲۵ نفر دیگر چنین تجربه‌هایی را در کودکی نداشتند.


کسانی که آسیب‌های دوران کودکی داشتند مورفین (داروی مخدر) را بیشتر دوست داشتند، احساس سرخوشی بیشتری پیدا می‌کردند و تمایل بیشتری به مصرف مقدار دوای بیشتری تمایل نشان می‌دادند.


جالب است که اعضای گروهی که مشکل خاصی در دوران کودکی نداشتند، به طور محسوسی از اثرات مخدر خوششان نمی‌آمد و احساس سرگیجه یا حالت تهوع پیدا می‌کردند.




بیشتر بدانید:


پایانی بر قصه مواد مخدر با فناوری نانو/ تولید داروی ترک اعتیاد ایرانی


جرم دندان می‌تواند اعتیاد اجدادمان را آشکار کند




مولی کارلایل(Molly Carlyle) از دانشگاه کوئینزلند که این تحقیق به وسیله او انجام شده است می‌گوید: «نرخ قابل توجه و بالایی از آسیب‌دیدگی دوران کودکی در افراد معتاد وجود دارد که نمی‌تواند تصادفی باشد. یافته‌های ما نشان می‌دهد که این نوع تجربیات در واقع احساس فرد نسبت به برخی از مخدرها را تغییر می‌دهد. تا جایی که ما می‌دانیم این اولین مطالعه‌ای است که آسیب روحی در دوران کودکی را با اثرات مواد افیونی در افراد بدون سابقه اعتیاد پیوند می‌دهد. نتایج حاکی از آن است که ضربه روحی در دوران کودکی ممکن است منجر به حساسیت بیشتری نسبت به اثرات مثبت و لذت‌بخش مواد مخدر شود.»


این تحقیق ممکن است ارتباط بین آزردگی و سختی کشیدن دوران کودکی و آسیب پذیری در برابر اختلال استفاده از مواد افیونی را توضیح دهد. مورفین آستانه و تحمل درد را در انسان افزایش می‌دهد اما این تفاوت بین گروه‌های آسیب‌دیده و غیرآسیب‌دیده باید بررسی بیشتری شود.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

همچنین پژوهشگران تلاش کردند میزان اعتیاد و تمایل به مورفین بیشتر را با ایجاد امکان فشردن یک دکمه برای دریافت مورفین بیشتر مورد بررسی قرار دادند. به ازای هر بار فشردن دکمه، مقداری پول فرضی نیز باید هزینه می‌شد. طی این فاز از تحقیق بین دو گروه هیچ تفاوتی مشاهده نشد.


انتهای پیام/۴۱۶۰



ارسال نظر