مأموریت فضایی جداگانه چین و ناسا برای منحرف کردن سیارکهای بالقوه خطرناک برای زمین
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری آنا، سازمانهای فضایی آمریکا و چین با ماموریتهایی جداگانه قصد دارند سیارکهایی را که در حال نزدیک شدن به زمین هستند، از مسیر خود منحرف کنند.
دانشمندان میگویند این سیارک که «بنو» نام دارد میتواند خطراتی را متوجه کره زمین کند. محاسبات نشان میدهد که بنو با احتمال ۱ در ۲۷۰۰ میتواند بین سالهای ۲۱۷۵ و ۲۱۹۹ به سیاره ما برخورد کند. این سیارک با قطری حدود ۴۰۰ متر اکنون در فاصله تقریبا ۷.۵ میلیون کیلومتری نسبت به مدار زمین قرار دارد.
پروژه بررسی سیارکهای نزدیک به زمین، معروف به لینیر، با کمک بودجه ناسا این سیارک را در سال ۱۹۹۹ کشف کرد. دفتر هماهنگی حفاظت از سیاره مادری ناسا که مسئول ردیابی اجسام نزدیک به زمین است بنو را در رده اجسام بالقوه خطرناک طبقهبندی کرده است.
هرچند احتمال برخورد بنو با زمین ناچیز است، با این حال اخترشناسان میگویند با توجه به خطری که میتواند در بر داشته باشد باید آن را جدی گرفت. در صورت اصابت بنو به زمین انفجاری معادل ۱۲۰۰ مگاتن صورت خواهد گرفت که قدرتش ۸۰ هزار برابر انرژی بمب اتمیای است که بر روی هیروشیما انداخته شد.
به منظور جلوگیری از چنین برخوردی، چین قصد دارد وارد عمل شود و با ارسال فضاپیماهای لانگمارچ-۵ که قابلیت حمل ۹۹۲ تن بار را دارند در مسیر حرکت این سیارک اخلال ایجاد کند. برای این منظور باید ۲۳ فضاپیما همزمان در کنار این سیارک قرار بگیرند تا با نیروی جاذبه بسیار اندکی که ایجاد میکنند، مسیر نهایی سیارک را ۹ هزار کیلومتر تغییر دهند.
از لحاظ نظری اگر جسمی با وزن مناسب در کنار یک سیارک فضایی قرار بگیرد، با توجه به جاذبه اندکی که ایجاد میکند رفته رفته میتواند در حد چند درجه سیارک را از مسیر پیشین خود منحرف کند.
این در حالی است که سازمان فضایی آمریکا نیز با همکاری آژانس فضایی اروپا در این زمینه دست به کار شده است. در نوامبر سال جاری قرار است طی دو ماموریت جداگانه، به نامهای «هرا» و «دارت»، فضاپیماهای ناسا یک سیارک در ۱۱ میلیون کیلومتری کره زمین را به صورت آزمایشی منحرف کنند و سپس تاثیر این اتفاق را در انحراف مسیر اجسام فضایی مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند.
دانشمندان میگویند سیارک بنو احتمالا بیش از ۴.۵ میلیارد سال پیش یعنی در ده میلیون سال اول تاریخ منظومه شمسی شکل گرفته است و به همین جهت مطالعه روی آن میتواند در شناخت بیشتر کره زمین موثر باشد.
فضاپیمای اوزیریس-رکس ناسا پیشتر با فرود روی سطح سیارک بنو از خاک آن نمونهگیری کرده و در حال حمل این نمونهها است تا با پایان ماموریتش در سال ۲۰۲۳ آنها را به دست محققان برساند.
بنو بهعنوان یک سیارک نوع «بی» طبقهبندی میشود، به این معنی که حاوی کربن بسیار در کنار مواد معدنی مختلف است. این سیارک دستخوش تغییرات شدید و یا تغییر در ترکیباتش نشده است و پژوهشگران میگویند در عمق سطح سیاه آن، مواد شیمیایی و سنگهایی از بدو تولد منظومه شمسی وجود دارند.
مشاهدات اولیه از این سیارک حاکی از آن است که سطح بنو صاف و از لایههای سنگی پوشیده شده است. تصاویر فضاپیمای اسیریس-رکس، که قادر به عکسبرداری با وضوح بالا است، مشخص کرده است که این سیارک بیشتر از صخرههای عظیم پوشیده شده است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/