بارش شهابی بَرساوُشی سال ۲۰۲۱ آسمان شب را روشن میکند
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری آنا، طبق روند معمول همه ساله و با رسیدن اواخر ماه ژوئیه و اوایل ماه اوت، پدیده بارش شهابی در آسمان بار دیگر در مرکز توجه علاقهمندان به نجوم قرار گرفته است.
این باران شهاب سنگ، که بارش شهابی «بَرساوُشی» خوانده می شود، یکی از مهمترین بارشهای شهابی سالیانه است. این پدیده از توده ذرات برجایمانده از دنبالهدار «سوئیفتتاتل-۱۰۹» به وجود میآید و معمولاً از ۱۷ ژوئیه تا ۲۴ اوت فعال است که بازه زمانی بلندی برای بارش شهابی محسوب میشود.
زمانی که شهابسنگها با سرعت ۵۹ کیلومتر در ساعت به اتمسفر فوقانی زمین برخورد میکنند، حرارت ناشی از تصادمشان با جو به مدت چند ثانیه دنبالهای داغ و نورانی به جای میگذارد که به وسیله چشم غیرمسلح نیز قابل مشاهده است. این سوختن و یونیزه شدن در ارتفاع ۷۰ تا ۱۰۰ کیلومتری بالای سطح زمین رخ میدهد و از این جهت خطری متوجه افراد نمیکند.
ناسا میگوید رخداد امسال یکی از پربارشترینها در نوع خود است چرا که در هر ساعت ۵۰ تا ۱۰۰ شهاب به جو برخورد میکنند و با توجه به اینکه در شباهنگام رخ میدهد، ساکنان زمین اجازه خواهند داشت تا آنها را به راحتی مشاهده کنند و از این جهت این بهترین بارش شهابی سال خواهد بود.
برای تماشای بارش شهابی الزاما نیازی به تلسکوپ و دوربین نیست. بهترین زمان برای تماشای بارش شهابی در نیمکره شمالی در محدوده ۱۷ ژوئیه تا ۲۴ اوت (۲۶ تیر تا ۲ شهریور) از ساعات ۱۰ شب به بعد اعلام شده است و بیشترین شهاب سنگها را میتوان در در ساعات قبل از طلوع آفتاب در ارتفاعات و نزدیک به قلهها مشاهده کرد.
بهترین جهت تماشا، انتخاب قسمت تاریک تر آسمان و شاید نگاه مسقیم به بالای سر است. برای تماشا باید از نورهای شدید نزدیک دور شد چرا که شماری از بزرگترین موانع مشاهده خوب شهاب سنگ، هوای ابری و آلودگی نوری است. اگر فضا و مکان اجازه داد دور از چراغ های شهر دراز بکشید، به آسمان خیره شوید و اجازه دهید تا چشمانتان بمدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه به تاریکی عادت کند. اینگونه خواهید توانست شماری از شهابسنگها را در آسمان ببینید.
این پدیده در ایران نیز قابل مشاهده خواهد بود به خصوص در روزهای ۲۱ و ۲۲ مرداد که بارش شهابی به اوج خود میرسد و از ساعت ۳۰ دقیقه بامداد ۲۲ مرداد تا ۱۲ صبح همین روز بیشترین بارش در آسمان رخ میدهد.
اگر به عکاسی دیجیتال از اجرام آسمانی هم علاقمندید، میتوانید فرصت را غنیمت شمارید. بر دوربین عکاسی خود لنز واید را سوار و آن را بر روی یک سهپایه قرار دهید. در تنظیم حساسیت دوربین به نور، ISO مربوط به عکاسی در تاریکی را انتخاب کنید و شاتر را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه و در جاهای تاریکتر بیشتر از این زمان نگه دارید. با کمی شانس شاید بتوانید یک یا دو شهاب سنگ را به تصویر بکشید.
انتهای پیام/
انتهای پیام/