رونمایی از دو طرح کلان ملی فناوری/ ۲۵ میلیون بذر هیبرید تولید میشود
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در نخستین بخش از سفر استانی به البرز و قزوین معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری از خط تولید دستگاه کنترلکننده موقعیت شیر کنترلی یک شرکت دانشبنیان بازدید کرد.
این دستگاه به شکل هوشمند موقعیت کنترلی را در بازه صفر تا ۱۰۰ (بسته یا باز بودن) تنظیم میکند. از اتاق کنترل پالایشگاه یک سیگنال الکتریکی چهار تا ۲۰ میلیآمپر به این دستگاه وارد و با توجه به سیگنال بازشدگی شیر تنظیم میشود.
با توانمندی نیروی متخصص انسانی در این شرکت دانشبنیان در قالب طرح کلان ملی فناوری این محصول راهبردی ایرانساخت شد. محصولی که پیش از این از اروپا و امریکا وارد میشد و هر یک عدد از آن ۲ هزار یورو قیمت داشت. یک پالایشگاه هزار دستگاه نیاز دارد. پس با این اقدام صرفه جویی اقتصادی زیادی میشود.
این محصول که در مرحله تولید انبوه قرار دارد نیاز پالایشگاهها، سایتهای نفتی، پتروشیمی، نیروگاهها و حتی صنایع بالا دستی را رفع میکند.
تولید محصول کاربردی برای پروژه ملی انتقال نفت از گوره به جاسک
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با حضور در این شرکت دانشبنیان از خط تولید این محصول بازدید کرد و یک نمونه محصول نیز در حضور سورنا ستاری تست و کنترل شد. همچنین ستاری از محصول دیگر این شرکت که برای پروژه ملی انتقال نفت از گوره به جاسک استفاده میشود، بازدید کرد. معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در این بازدید بر قانون استفاده حداکثری از توان داخل تاکید کرد.
تنوع بالای زیستبوم فناوری و نوآوری استان البرز
ستاری در این بازدیدها گفت: زیستبوم فناوری و نوآوری استان البرز تنوع بالا و پتانسیل خوبی دارد. شرکتهای دانشبنیان این استان بسیار متنوع و قدرتمند هستند. این مجموعهها توان بالایی در تامین نیاز شرکتهای بزرگ و متقاضی خدمات دارند.
وی افزود: من بارها به استان البرز سفر کردهام و از نزدیک با تلاشهای صورت گرفته توسط شرکتهای دانشبنیان و خلاق آن آشنا هستم. شرکتهایی بزرگ با حجم تولیدی بالا، میزان اشتغالزایی زیاد و سرمایهگذاری قابل توجه.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به کمک مدیران و مسوولان استانی برای توسعه شرکتهای دانشبنیان، گفت: با تلاش و همت آنها این مجموعهها رشد قابل قبولی تجربه کردهاند. این شرکتها با تولیدات باکیفیت و مطلوب خود توانستهاند مشتریانی از مجموعههای بزرگ دولتی را جذب کنند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری همچنین بیان کرد: استان البرز به دلیل ویژگیهای خاص و میزبانی از شرکتهای بزرگ دانشبنیان و خلاق همیشه مورد توجه ما است و بارها برای بررسی میزان پیشرفت فعالیتهای حوزه دانشبنیان و بازدید از دستاوردها به آن سفر کردهام.
تولید ۲۵ میلیون عدد بذر هیبرید
در ادامه این سفر ستاری از خط تولید طرح کلان ملی فناوری تولید بذر هیبرید گیاهان سبزی و صیفی یکی از شرکتهای دانشبنیان بازدید کرد. بیشتر بذر سبزی و صیفی وارداتی بود تا این طرح با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و جهاد کشاورزی کلید خورد. این شرکت دانش بنیان اکنون توانایی تولید ۱۰ تا ۲۰ میلیون عدد بذر هیبرید خیار و گوجه را دارد. قرار است تا فروردین ماه سال جاری این رقم به ۲۵ میلیون برسد.
بذرهای هیبرید نسبت به بذرهای معمولی دارای ویژگیهایی هستند که از این میان میتوان به مقاومت به بیماریها و ماندگاری بالای آنها اشاره کرد.
انتهای پیام/۴۰۲۱/