مشاور وزیر راه: همه بانکها باید تسهیلات ۸۰ میلیون تومانی پرداخت کنند
به گزارش گروه اقتصادی آنا، حسین عبدهتبریزی با تشریح وضعیت اقتصادی کشور و دلایل «اعلام وضعیت فوق العاده در اقتصاد» که بارها از سوی وزیر راه و شهرسازی تاکید شده است اظهار کرد: وزیر راه و شهرسازی معتقد است مشکلات اقتصاد ایران اعم از بدهیهای عظیم دولت، فساد اقتصادی، مسکن مهر، پرداخت یارانههای نقدی، تحریم و چالشهای بعد از آن، طرحهای نیمهتمام، تحمیل کارمندان مازاد دولتی و حوزههای دیگر آنچنان عمیق است که مجبور بودیم در آغاز دولت به مردم اعلام کنیم اقتصادی که دولت تحویل گرفته یک میراث بسیار فاجعهآمیز دارد. در این شرایط اعلام وضعیت فوقالعاده یک ضرورت بود.
وی تصریح کرد: کاهش قیمت هر بشکه نفت از حدود ۱۲۰ دلار به حدود ۳۵ دلار و به تبع آن کاهش درآمد سالانه از حدود ۱۲۰ میلیارد دلار به حدود ۳۰-۲۵ میلیارد دلار حاکی از آن است که باید توجه جامعه را جلب میکردیم که دولت یازدهم اقتصاد دیگری تحویل گرفته و نمیتوان آن را با سرعت زنده کرد.
این اقتصاددان با اشاره بر بسته خروج از رکود اقتصادی ادامه داد: بسته اقتصادی خروج از رکود، راهکار و طرح کوتاهمدت است. امتیازاتی که در حدود دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تا سه هزار میلیارد تومان برای رونق بازار خودرو داده شد، قطعا به اندازه حمایت از مسکن نبود. نباید فراموش کرد که در مسکن مهر، دولت قبل ۵۰ هزار میلیارد تومان از منابع بانک مرکزی به این بخش اختصاص داد.
عبدهتبریزی به راهکارهای تقویب قدرت خرید متقاضیان مسکن اشاره و بیان کرد: مسکن از مهمترین کالاهای بادوام است که میتوان به صورت اقساط در اختیار مردم قرار گیرد تا در طول زمان، مصرف و مبلغ آن پرداخت شود چراکه مسکن از محل پسانداز گذشته و آینده مردم باید خریداری شود.
وی ادامه داد: یک جوان ۲۵ساله قطعاً پسانداز کافی از گذشته ندارد پس باید از درآمدهای آینده وی مسکن خریداری شود در همین راستا باید طرحهای اعتباری را اجرایی کنیم.
مشاور وزیر راه و شهرسازی در امور مدیریت و تامین مالی، شاخص دسترسی به مسکن را به دلیل کاهش توان خرید نزولی عنوان کرد و افزود: برای تقویت قدرت خرید مسکن، شکل دادن به بازار رهن و تقویت خرید اقساطی مسکن بسیار مهم است.
عبدهتبریزی باید به مرحلهای برسیم که تسهیلات صندوق پس انداز یکم توسط تمام بانکها قابل پرداخت باشد، گفت: اکنون نظام بانکی کشور از پرداخت تسهیلات بلندمدت مسکن ناتوان است چراکه با تورم دو رقمی، امکان پرداخت تسهیلات بلندمدت وجود نداشت. امیدواریم در آینده با تداوم کاهش نرخ تورم بتوانیم بازار رهن یعنی بازار وامهای بلندمدت خرید مسکن، قدرتمندی در ایران داشته باشیم.
انتهای پیام/