دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

رسوخ قدرت علم ایرانی در صنایع/ پنل‌های انفجاری ایران‌ساخت شد

یک شرکت دانش‌بنیان موفق به ساخت پنل‌های انفجاری شده که نقشی کلیدی در محافظت از مخزن‌ها و سیلوهای سوخت و مواد نفتی ایفا می‌کنند.
کد خبر : 593852
پنل

گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا؛ پنل‌های انفجاری نوعی دریچه‌ ایمنی برای جلوگیری از ایجاد فشار آستانه انفجار در سیستم‌های تحت فشار یا دمای بالا است. این دریچه‌ها به محض این که فشار یا دما به آستانه تحمل سیستم می‌رسد، فعال شده و مانع از آسیب رسیدن به سیستم می‌شود. این پنل‌ها فشار مازاد سیستم را تخلیه کرده و آن را به حالت معمول بازمی‌گردانند. در این عملیات تنها دریچه فدا شده و آسیبی به سیستم یا سایر بخش‌های آن وارد نمی‌شود.


حال یک شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی دانش فنی ساخت پنل‌های انفجاری را به دست آورده و اخیراً خط تولید این محصول را راه‌اندازی کرده است. تمامی قطعات و تجهیزات به کاررفته در ساخت این پنل‌های انفجاری براساس دانش بومی و استانداردهای جهانی انجام می‌شود. این شرکت دانش‌بنیان انواع پنل‌های انفجاری در سایزهای مختلف را تولید کرده و آنها را در آزمایشگاه پیشرفته خود آزمایش می‌کند.


ویژگی‌های پنل انفجاری ایران‌ساخت


به گفته مهدی شفیعی، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان سازنده پنل‌های انفجاری ایران‌ساخت؛ در ساخت این محصول از ابزارهای دیجیتال و پردازشگر استفاده نمی‌شود اما یک پنل انفجاری باید به طور مکانیکی هوشمند کار کند. دریچه‌های انفجاری به محض رسیدن فشار به آستانه تحمل فعال می‌شوند تا از سیستم یا مخزن محافظت کنند. به عبارت دیگر این پنل‌ها اجازه نمی‌دهند مخزن یا سیلو در فشار قرار بگیرد. پنل‌های انفجاری به سه دسته کالکتور ذرات، دیگ‌های بخار و شبکه خطوط لوله تقسیم می‌شوند. جنس‌ ورقه‌های به کار رفته در این پنل‌ها از فولاد ضدزنگ است.




بیشتر بخوانید


خداحافظی با مشکلات فنی در میادین نفتی/ هوش مصنوعی به داد طلای سیاه رسید




پنل‌های انفجاری در وکیوم یونیت‌ها و سیلوهای گوگردزدایی کاربرد دارد. در پارس جنوبی تعداد زیادی سیستم تحت فشار و دمای بالا وجود دارد و در صورتی که این سیلوها آتش بگیرند، خسارت زیادی به بار می‌آید و علاوه‌براین نیز به محیط‌ زیست آسیب وارد می‌شود. با استفاده از پنل‌های انفجاری نه‌تنها از سیستم‌ها محافظت می‌شود بلکه به محیط‌ زیست نیز آسیبی وارد نمی‌شود. پنل‌های انفجاری در قسمت بالای کالتر دیگ‌های بخار نصب شده و میزان فشار مازاد وارد بر سیستم را کنترل می‌کنند.


رفع نیاز بازار داخلی


شفیعی می‌گوید؛ کشورهای محدودی در جهان به دانش فنی ساخت پنل‌های انفجاری دسترسی دارند با این حال در تولید تجهیزات ایمنی تنها دانش فنی کافی نیست. ضمانت و خدمات پس از فروش به مشتریان نیز نقش مهمی در این میان ایفا می‌کند. شرکت سازنده پس از فروش یک فناوری باید توانایی پایش و ارائه خدمات آن را داشته باشد. پنل‌های انفجاری ایران‌ساخت از نظر کیفی قابل‌رقابت با نمونه‌های خارجی هستند و نیاز مشتریان را برطرف می‌کنند.


ایده اولیه ساخت پنل‌های انفجاری براساس نیاز مجموعه پارس جنوبی انجام شد. بومی‌سازی این محصول یکی از نیازهای اولویت‌دار صنعت نفت و گاز به شمار می‌رود چراکه واردات این پنل‌ها ارزبری بالایی داشت. مخازن و لوله‌های بزرگ تحت فشار و دما در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی به وفور یافت می‌شوند و نگرانی در خصوص آتش‌سوزی آنها یکی از نگرانی‌های مسئولان است. پنل‌های انفجاری ابزاری کاربردی در نگهداری از تجهیزات نفتی و گوگردی به شمار می‌روند.


از این محصول در سیلوهای گوگردزدایی مجموعه پارس جنوبی استفاده شده و عملکرد مطلوبی داشته و باعث رفع دغدغه مسئولان بهره‌برداری و تعمیر مخازن این مجموعه شده است. هدف اولیه از طراحی و ساخت پنل‌های انفجاری جلوگیری از ارزبری و رفع نیاز بازار داخلی است و در مرحله بعدی صادرات آن نیز شروع خواهد شد. این پنل‌های تک سیستمی بوده که حمل‌ونقل آن را آسان‌تر می‌کند، ویژگی مهمی برای صادرات به شمار می‌رود. این شرکت دانش‌بنیان در حال حاضر توانایی و ظرفیت مورد نیاز برای تولید پنل‌های انفجاری به منظور رفع نیاز بازار داخل را دارد.


انتهای پیام/۴۰۲۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب