دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

«تنسنت» با هوش مصنوعی به اکتشاف فضا می‌پردازد

شرکت «تنسنت» از برنامه خود برای اکتشاف فضا به وسیله هوش مصنوعی خبر داد.
کد خبر : 593500
هوش مصنوعی



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از چاینا دیلی، غول اینترنتی چین یعنی شرکت «تنسنت» (Tencent) برای یافتن تَپ‌اخترها (ستاره‌های نوترونی چرخان) و کاوش جهان با استفاده از فناوری‌های هوش مصنوعی، با رصدخانه ملی نجوم این کشور همکاری خواهد کرد. این طرح اکتشاف توسط رئیس این شرکت در جریان کنفرانس جهانی هوش مصنوعی ۲۰۲۱ در شانگهای اعلام شد.


در این برنامه مشترک از فناوری بینایی رایانه‌ای توسط آزمایشگاه «YouTu» تنسنت (یک مرکز تحقیقاتی هوش مصنوعی) و همچنین محاسباتی که خدمات ابری تنسنت ارائه می‌دهد، استفاده خواهد شد. ترکیبی از ابر و هوش مصنوعی می‌تواند به پردازش داده‌های عظیم دریافت‌شده توسط تلسکوپ کروی با دیافراگم پانصد متری چین (که بزرگ‌ترین تلسکوپ رادیویی تک‌دیش و حساس جهان نیز است) کمک کند. سپس تجزیه‌وتحلیل هوش مصنوعی بصری سرنخی برای یافتن تپ اختر فراهم می‌کند.


داده‌های تولیدشده توسط این تلسکوپ چین، در یک هفته معادل حدود ۳۰ میلیون تصویر سیگنال است که پردازش آن با چشم غیرمسلح ممکن است حدود یک سال طول بکشد، اما هوش مصنوعی قادر است این فرآیند را تنها به سه روز کاهش دهد، که این امر به‌شدت در کاهش هزینه‌ها و افزایش کارایی مؤثر است.


گفتنی است دانشمندان از تپ اخترها برای بررسی وضعیت‌های حالت ماده، جستجوی سیارات فراتر از منظومه شمسی و اندازه‌گیری فواصل کیهانی استفاده می‌کنند.


انتهای پیام/۴۱۱۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب