شناسایی ۱۶۰ داروی جدید برای درمان کرونا
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، محققان دانشگاه کمبریج ۲۰۰ داروی مورد تأیید را شناسایی کردهاند که پیشبینی میشود علیه COVID-۱۹ عمل کنند. از این تعداد فقط ۴۰ مورد در حال حاضر در آزمایشهای بالینی COVID-۱۹ در حال آزمایش هستند.
در تحقیقی که در نشریه «Science Advances» منتشر شد، تیمی به سرپرستی محققان موسسه درمانی میلنر دانشگاه کمبریج و موسسه گوردون از ترکیب زیستشناسی محاسباتی و فناوری یادگیری ماشین برای ایجاد نقشهای جامع از پروتئینهایی که درگیر عفونت SARS-CoV-۲ هستند، استفاده کردند. با بررسی این شبکه توسط روشهای هوش مصنوعی، آنها توانستند پروتئینهای اصلی درگیر در عفونت و همچنین مسیرهای بیولوژیکی را که ممکن است توسط داروها هدف قرار گیرند، شناسایی کنند.
این گروه از مدلسازی رایانهای برای انجام غربالگری مجازی ۲هزار دارو استفاده کرد و ۲۰۰ داروی مورد تأیید را که میتوانند در برابر COVID-۱۹ مؤثر باشند، شناسایی شد. ۴۰ مورد از این داروها قبلاً وارد آزمایشهای بالینی شدهاند.
هنگامیکه محققان زیرمجموعهای از داروهای دخیل در تکثیر ویروس را آزمایش کردند، دریافتند که بهطور خاص دو دارو («پروگوآنیل» داروی ضد مالاریا و «سولفاسالازین» نوعی دارویی که برای درمان آرتریت روماتوئید استفاده میشود) میتوانند ویروس را مهار کنند.
پروفسور تونی کوزاریدس، مدیر انستیتوی درمانی میلنر، که رهبری این مطالعه را برعهده داشت گفت: با مشاهده هزاران پروتئین که در عفونت SARS-CoV-۲ نقش دارند ما توانستهایم شبکهای ایجاد کنیم که رابطه بین این پروتئینها را کشف کند. سپس از جدیدترین روشهای یادگیری ماشین و مدلسازی رایانهای برای شناسایی ۲۰۰ داروی مورد تأیید استفاده کردیم که ممکن است به ما در درمان کرونا کمک کند. از این تعداد، ۱۶۰ مورد قبلاً به این عفونت ارتباط نداشتهاند. این میتواند سلاح بیشتری در اختیار ما بگذارد تا بتوانیم با ویروس کرونا مقابله کنیم.
محققان امیدوارند که این منبع داروهای بالقوه باعث تسریع در تولید داروهای جدید علیه کرونا شود.
انتهای پیام/۴۱۱۲/
انتهای پیام/