بیش از ۲ هزار گونه گیاه دارویی در ایران وجود دارد
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، پیمان صالحی در مراسم رونمایی از نانوامولسیون زعفران ایرانی که پیش از ظهر امروز در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، بیان کرد: در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ستادهای مختلفی براساس نیازهای کشور تشکیل شده که یکی از آنها ستاد گیاهان دارویی است. به طور کلی در دنیا ۱۳ نوع اقلیم وجود دارد که ۱۱ مورد از آن در ایران رخ میدهد.
وی افزود: به دلیل این تنوع اقلیم ۸ هزار گونه گیاهی در کشور رشد میکند که از تعداد گیاهان کل اروپا بیشتر است. در حال حاضر ۱۵۰ نوع گیاه به عنوان دارو و ادویه شناسایی و مصرف میشود اما براساس پیشبینیها بیش از ۲ هزار گیاه با خاصیت دارویی در کشور وجود دارد.
معاون تجاریسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: در ابتدا تعداد مجوزهای گرفته شده برای فراوردههای گیاهی و دارویی انگشتشمار بود اما در سال ۹۹ نزدیک به ۴ هزار مجوز برای فرآوردههای دارویی اخذ شد. در حال حاضر ۵ هزار و ۸۰۰ شرکت دانشبنیان فعالیت میکند که ۲۰۰ مورد از آنها در حوزه گیاهان دارویی و فراوردههای طبیعی فعالیت میکنند.
صالحی افزود: در سال ۹۹، ۱۲۰ هزار هکتار زمین زیر کشت زعفران بوده و تولید این ماده به ۴۰ تن رسیده است. مشکلات بسیاری در بحث بازاریابی و فروش این ماده وجود دارد که باید حل شود. ارزش افزوده محصولات باید از طریق دانش به دست بیاید.
وی با بیان این که هشت دانشکده طب سنتی در کشور وجود دارد، گفت: ۶۰ سلامتکده طب سنتی در کشور فعالیت میکنند و همچنین داروخانههای طب سنتی نیز با مجوز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فعال هستند. در حال حاضر ۳۰۰ تولیدکننده عمده داروهای گیاهی در کشور وجود دارد.
معاون تجاریسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: هدف معاونت از همکاری با دانشگاه آزاد این است که ریلگذاری لازم برای حمایت از جوانان و استارتآپهای کشور ایجاد کند. سالهای اخیر یک میلیون متر مربع در قالب پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد و... به زیستبوم فناوری کشور اضافه شده است.
انتهای پیام/۴۱۴۴/۴۰۲۱
انتهای پیام/