فناوری تشخیص چهره به ایمنی بیشتر ساکنان مناطق جنگلی کمک میکند
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، دانشمندان ژاپنی با بهرهگیری از فناوری هوش مصنوعی سیستم تشخیص چهره خرسها را اختراع کردند. قرار است از این سیستم برای شناسایی خرسهای مهاجم و افزایش ایمنی مردم ساکن مناطق جنگلی استفاده شود.
اخیراً تعداد حمله خرسها در مناطق شمالی کشور ژاپن افزایش چشمگیری داشته و این حوادث موجب نگرانی گسترده میان مردم و مسئولان شده است. برای راهاندازی کامل سیستم تشخیص چهره خرسها به بیش از ۳۰ هزار تصویر از صورت این حیوانات نیاز است و هنوز این تعداد تصویر جمعآوری نشده است. یکی از مهمترین نکات در ثبت چهره خرسها نگاه کردن مستقیم این حیوانات به دوربین است که در موارد بسیار کمی اتفاق میافتد. فعالان محیط زیست معتقدند خرسهای هوکایدو که در شمال ژاپن زندگی میکنند حیوانات باهوشی هستند و از همین رو فریب دادن آنها دشوار است. برای رسیدن به شرایط ایمنی کامل برای خرسها و انسانها باید برنامهریزی گستردهای صورت گیرد و در مدت زمانی کوتاه سیستم تشخیص چهره را به طور کامل راهاندازی کرد.
البته این اولین بار در جهان نیست که از این فناوری در تشخیص چهره خرسها استفاده میشود و پیشتر نیز در مناطقی از آمریکا و کانادا با استفاده از همین فناوری جمعیت خرسها را کنترل میکردند. اگرچه تمامی حملههایی که توسط خرسها صورت میگیرد منجر به مرگ فرد مصدوم نمیشود ولی معمولاً این حوادث صدمات جدی به همراه دارد. در سال ۲۰۱۹ بیش از ۱۵۰ حمله خرس به مردم در سراسر ژاپن ثبت شد که نسبت به یک دهه گذشته افزایش چشمگیری داشته است. فناوری تشخیص چهره نه تنها ایمنی بیشتری را برای مردم فراهم میکند بلکه موجب گسترش حریم خصوصی خرسها نیز میگردد.
اتنتهای پیام/۴۱۴۴/
انتهای پیام/