تاکید مدیرعامل اتحادیه زنبورداران بر حمایت از پرورشدهندگان ملکه زنبور عسل
عفت رئیسیسرحدی در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا با بیان اینکه در پرورش ملکه زنبور عسل ملاحضاتی وجود دارد، افزود: سالها بر روی نژاد زنبور عسل ایرانی در حال فعالیت هستیم.
وی به تحقیقات ژنتیکی در این زمینه اشاره و اظهار کرد: نتایج مثبت این تحقیقات منوط به امکاناتی است که دولت در اختیار موسسه و طرح جامع علمی زنبور عسل میگذارد.
رئیسیسرحدی افزود:پرورش دهندگان ملکه اصلا حمایت نشدهاند.
وی با بیان اینکه کار اصلاحنژاد و پرورش ملکه جز کارهای دانشبنیان است، عنوان کرد: با توجه به سیاست حمایت از تولید داخلی میخواهیم از تولید ملکه زنبور عسل حمایت شود زیرا مزیتهایی برای کشور به همراه دارد.
مدیرعامل اتحادیه زنبورداران کشور ادامه داد: ملکهها میتوانند برای کشور ارزآوری داشته باشند اما از آنجا که پرورشدهندگان زنبور عسل و حتی پرورش ملکهها فاقد ردیف بودجه است، این کارها روی زمین مانده است.
وی با بیان اینکه بسیاری از ایستگاههای پرورش ملکه کشور متروکه شدهاند، تصریح کرد: به جز ایستگاهای گرگان و اردبیل باقی ایستگاها از بین رفتهاند.
رئیسیسرحدی تاکید کرد: اکنون به کارهای زیرساختی برای صنعت زنبورداری نیازمندیم که مورد بیتوجهی قرار گرفته است.
وی به خلوص در نژادهای ملکه زنبور عسل ایرانی اشاره کرد و گفت: این ملکهها با اوضاع جوی به لحاظ بیماری، رفتارهای نظافتی و بهداشتی هماهنگی داشته و میتوانند تولید اقتصادی داشته باشند.
مدیرعامل اتحادیه زنبورداران کشور بیان کرد: ما به دنبال بهگزینی نژادی هستیم که در شرایط طبیعتی کشور از قبیل ناپایداری اوضاع جوی بتوانند دوام بیاورند.
وی ادامه داد: یک سری بحثها مانند ردیف بودجه، تقویت زیرساختها، حمایت از جامعه پرورشدهندگان زنبور عسل و طرح اصلاح نژاد در این زمینه وجود دارد که میتوان آنها را مدیریت کرد.
رئیسیسرحدی تاکید کرد: با انجام کارهای زیرساختی میتوان شرایط ناسازگار طبیعی از قبیل خشکسالی و سرمازدگیها را کنترل کرد.
وی ضمن تاکید بر اینکه زنبور عسل یکی از شاخصهای اقتصاد مقاومتی است، گفت: با حمایت از پرورشدهندگان داخلی هیچ نیازی به واردات ملکه نیست و حتی با گذاشتن چند کندوی عسل در یک باغ میوه میتوان با افزایش 90 برابری تولیدات محصولات باغی مواجه شد و همچنین از بین رفتن خاک و آب را کنترل کرد.
این فعال اقتصادی با بیان اینکه باید تولید داخلی را با نگاه ارزآوری دید، خاطر نشان کرد: قطعاً با یک برنامهریزی درست میتوانیم طی 2 تا 3 سال ملکه مورد نیاز خود را تولید و از ورود آن جلوگیری کنیم.
انتهای پیام/