بررسی سازوکارهای تولید برق هستهای
به گزارش خبرنگار حوزه نفت و انرژی گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، میزان ظرفیت تولیدی نیروگاههای هستهای کشور در حالی هزار مگاوات است که حجم ظرفیت تولید برق هستهای مورد انتظار رهبر معظم انقلاب ۲۰ تا ۳۰ برابر بیشتر از این ظرفیت فعلی کشور است.
به طور کلی استفاده از انرژی هستهای همواره یک رویکرد مؤثر در تنوعبخشی به سبد انرژی کشور محسوب میشود. اگرچه احداث واحد هزار مگاواتی نیروگاه اتمی بوشهر گام مؤثری در تخصیص سهم انرژی هستهای در تولید برق کشور بود اما مقایسه سهم برق هستهای از ظرفیت نصبشده نیروگاهی کشور با سایر کشورهای جهان شکاف عمیقی دارد.
بیشتر بخوانید:
خسارتی که برجام به ساخت نیروگاههای هستهای کشور زد
چالشهای دولت سیزدهم برای تولید برق هستهای
دولت سیزدهم برای توسعه بخش نیروگاههای اتمی با چالشهای عدیدهای مواجه است، از جمله این موارد میتوان به عدم توسعه زیرساختها، فرسودگی و مستهلک بودن شبکه برقی کشور و عدم توسعه نیروگاههای هستهای اشاره کرد.
بر این اساس دولت سیزدهم برای استفاده حداکثری از ظرفیتهای این بخش نیازمند تلاش و همت مضاعفی است تا ۸ سال عقبماندگی و کمکاری در این حوزه را نیز تا حدودی جبران کند.
برای دستیابی به این مهم ارتقای تکنولوژی ساخت نیروگاه هستهای تنها با مدلهایی نظیر قرارداد ۳۰ توربین بخش نیروگاه حرارتی ممکن است. این اقدام علاوه بر متنوعسازی سبد انرژی کشور میتواند زمینه استقرار برنامهای به منظور خودکفایی در این حوزه را فراهم کند.
توسعه نیروگاههای صنعتی و استفاده از ظرفیتهای موجود در این زمینه برای تولید انرژی علاوه بر تأمین نیاز داخلی و ممانعت از قطعی برق در ایام پیک و پرمصرف سال، بازار صادرات انرژی به سایر کشورها را هم بهبود میبخشد.
پیگیری مجلس برای تکمیل نیروگاههای هستهای
علی نیکزاد، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی میگوید در راستای فرمایش مقام معظم رهبری در بحث افزایش تولید برق هستهای کشور و سؤال بیگینژاد از وزیر نیرو در این مورد و با حضور علیاکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی، اردکانیان، وزیر نیرو، کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی، مسئولان سازمان برنامه و بودجه و وزارت نفت، مصطفی میرسلیم، نماینده مردم تهران و مالک شریعتی، عضو کمیسیون انرژی برگزار شد.
به گفته وی، بیگینژاد هفته گذشته در صحن علنی مجلس سوالی را درباره کوتاهی وزارت نیرو در تولید برق هستهای از اردکانیان مطرح کرد که در آن نشست مقرر شد، برای پیگیری این موضوع، جلسهای اختصاصی با حضور مسئولان مربوطه تشکیل شود.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی میافزاید مقام معظم رهبری بارها در سخنان خود فرمودند که باید میزان برق هستهای کشور به ۲۰ الی ۳۰ هزار مگاوات برسد زیرا با رسیدن به این میزان برق، میتوان از آلودگی محیط زیست جلوگیری کرد و استفاده بهینهای از گاز کشور داشته باشیم و همچنین امکان صادرات بیشتر منابع فسیلی و نفت فراهم میشود.
نیکزاد معتقد است در حال حاضر هزار مگاوات برق هستهای در کشور تولید میشود که باید به سمت تولید و ساخت نیروگاههای هستهای بیشتری پیش برویم و این حق مسلم ماست، براین اساس در نشست امروز درباره نحوه تأمین منابع مالی مورد نیاز برای تکمیل نیروگاههای هستهای کشور مباحثی مطرح و تصمیماتی اتخاذ شد.
وی میگوید مقرر شد، منابع مورد نیاز برای ساخت و تکمیل نیروگاههای هستهای از محل انجام فاینانس بهویژه با کشور روسیه تأمین شود و از سوی دیگر در بحث داخلی نیز منابع حاصل از صادرات برق هستهای در اختیار سازمان انرژی اتمی کشور قرار گیرد. وزارت نیرو هم برق هستهای تولیدی را در جهت توسعه زیرساختها مورد استفاده قرار دهد تا بتوان میزان تولید برق هستهای مدنظر مقام معظم رهبری را تامین کرد.
به گفته نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، چشمانداز کمیسیون عالی انرژی برای سال ۱۴۲۵ بالغ بر ۸ هزار مگاوات برق هستهای است، این نشست نیز برای بررسی و جمعبندی درباره استفاده از فاینانسها و منابع داخلی حاصل از تولید برق هستهای در جهت توسعه نیروگاههای هستهای، برگزار و تصمیماتی اتخاذ شد که مجلس همچنان این تصمیمات را پیگیری خواهد کرد.
نیکزاد میافزاید ما باید به سمت اصلاح ساختار در بحث تولید برق بدون نیاز به نیروگاههای هستهای پیش برویم، سازمان انرژی اتمی توان و دانش مورد نیاز را دارد و تنها به دنبال تأمین منابع مالی برای تکمیل پروژههای خود است که این منابع نیز از محل فاینانس و خرید تضمینی و منابع حاصله از صادرات برق تأمین خواهد شد.
گفتنی است منفی شدن تراز گاز کشور تا ۱۴۰۴ خطر وابستگی صنعت برق به این سوخت را گوشزد میکند که میتواند زمینه ایجاد بحران را فراهم کند از اینرو ضروری است هرچه سریعتر شرایط به توسعه نیروگاههای هستهای و همچنین سایر منابع انرژی تجدیدپذیر در دستور کار مسئولان قرار گیرد.
انتهای پیام/۴۱۳۳/پ
انتهای پیام/