صداقت در چشمان رئیسی/ حتی همتی هم از دولت روحانی عبور کرد!
به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، برنامه تبادل با موضوع پخش آخرین مناظره همراه نقد و بررسی با حضور مجتبی توانگر، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و محمد مبین، مصطفی وثوقیکیا، تینا امین و محمد قادری از فعالان رسانهای کشور در شبکه اینترنتی آرا برگزار شد.
توانگر: پول خورده شده توسط برادران نجفی را از حلقوم آنان بیرون میکشیم
مجتبی توانگر، عضو کمیسیون اقتصادی نماینده مجلس شورای اسلامی در این برنامه اظهار کرد: زاکانی در مناظره سوم خیلی خوب عمل کرد و حرفهای درستی به نفع مردم زد. البته نکته جالب توجه مناظره این بود که حتی همتی که نماینده روحانی در مناظره است، از روحانی انتقاد کرد!
وی افزود: روحانی با بدترین حرفها از جمله "برید به جهنم" با منتقدان خود در این ۸ سال برخورد کرد و میتوان گفت تنها رئیسجمهور مودب از زمان هخامنشی بوده است!
این نماینده مجلس بیان کرد: یک شخص که طرفدار روحانی و همتی است در یک شرکت بیمه ای ۸۵ میلیون حقوق نجومی گرفته است و زاکانی کار درستی کرد که در مناظره به این موضوع پرداخت. همچنین زاکانی خطاب به دولت گفت که افراد منتسب به دولت فعلی در ۴۰ سال گذشته ناکارآمد بودهاند.
توانگر گفت: حیف و میل ارز ۴۲۰۰ تومانی در دولت روحانی زیاد بود و باید دولت در این زمینه پاسخگو باشد. همچنین وقتی همتی گفت گرانی نداریم واقعا ناراحت شدم و یاد پدری افتادم که پول ندارد که آخر ماه اجاره خانه بدهد. در واقع این همان دروغهایی است که زاکانی خطاب به همتی گفت.
وی ادامه داد: اینکه رئیسی گفت "اتقوا الله، اتقوا الله" واقعاً حرف درستی بود و امیدواریم مسئولان فعلی دولت چنین روحیهای داشته باشند. همچنین زاکانی در مناظره سوم از کلمه شامورتی بهخوبی استفاده کرد. شامورتی یعنی رئیس بانک مرکزی باشی و اسامی را بعد از برکناری خودت به رئیس قوه قضائیه بدهی!
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: بنده رئیس گروه تحقیق و تفحص یک شرکت پتروشیمی در مجلس هستم که برادران نجفی ۲۵۰ هزار میلیارد تومان خوردهاند و به قول زاکانی از حلقوم آنان پول مردم را بیرون خواهیم کشید.
مبین: از ادبیات زاکانی حقیقت بیرون نمیآید!/ به خاطر انتخابات ریشه نظام را نباید بزنیم
محمد مبین، فعال رسانهای در این برنامه گفت: ادبیات زاکانی در مناظرهها خوب نبود و از این حرفها حقیقت بیرون میآید. در واقع او بهصورت تلویحی میگوید که آماده دعوا هستم! اما مناظره با منازعه تفاوت دارد و نباید حرفهای نادرست در مناظره را به شکل منازعه سوق داد.
وی افزود: حرفهای برخی از کاندیداهای ریاست جمهوری سیاهنمایی ۴۰ ساله نظام بود و من از رفتار نامزدها خوشم نیامد. همچنین بنده هنوز تصمیم نگرفتهام که به چه کسی رای بدهم. ممکن است به جلیلی، رضایی و قاضیزاده رای بدهم اما به رئیسی رای نمیدهم!
این فعال رسانهای بیان کرد: رئیسی در مناظره گفت که مبارزه با فساد، ناکارآمدی و تبعیض میکنم، این درحالی است که همین حرف را که احمدینژاد در سال ۸۴ نیز گفت. خب نتیجه چی شد؟ در واقع ما به خاطر انتخابات، ریشه نظام را نباید بزنیم.
مبین گفت: همانطور که دوستان میگویند تقوا داشته باشید، درباره دولت روحانی نیز باید روحیه اتقوا الله داشت. حرفها و تهمتهای زیادی به دولت روحانی زده شده که نادرست است. همچنین اینترنت خوب فعلی، نتیجه زحمات آذری جهرمی، وزیر جوان دولت و واعظی، وزیر قبلی ارتباطات است و همه مسائل را نباید سیاه ببینیم.
وثوقیکیا: حتی همتی هم از دولت روحانی عبور کرد!
مصطفی وثوقیکیا، فعال رسانهای در این برنامه اظهار کرد: ترکیب اصلی انتخابات از قبل مشخص بود و پس از مناظره ها روشنتر شد. به نظرم نامزدهای نهایی انتخابات که پایگاه رای بیشتری دارند همتی، جلیلی و رئیسی هستند.
وی افزود: همتی فردی اقتصاددان است و مسلط به مسائل ریاست جمهوری نیست. همچنین برای او متنهایی نوشتهاند که از رو بخواند و فردی سیاستمدار محسوب نمیشود.
این فعال رسانهای بیان کرد: همتی و مهرعلیزاده علیه زاکانی مطالب نادرستی گفتند که زاکانی ناراحت شد و برخی حرفها را زد. همچنین نکته جالب مناظره سوم این بود که دولت فعلی اینقدر خراب کرده است که حتی همتی نیز از دولت روحانی عبور کرد. در واقع همه نامزدهای ریاست جمهوری به جز مهرعلیزاده، از دولت موجود انتقاد کردند.
وثوقیکیا گفت: وقتی همتی درباره رئیسی صحبت میکند، خوب است که کارگردان مناظره دو کادر از این اشخاص به بینندگان نمایش دهد اما این کار را نمیکند. همچنین ما باید مشارکت حداکثری مردم در انتخابات را تشویق کنیم و صدا و سیما نقش مضاعفی در این زمینه دارد.
وی ادامه داد: ما علاقه داریم رئیسجمهوری انتخاب شود که پشتوانه رای بالایی داشته باشد و در مجامع بینالمللی با قدرت حاضر شود و امیدوارم نتیجه انتخابات چیزی باشد که به نفع مردم باشد.
امین: انشاخوانی مهرعلیزاده در مناظره سوم خوب نبود/ ادبیات جلیلی سست بود
تینا امین، فعال رسانهای در این برنامه گفت: ۷ نفر نامزد انتخابات در شرایط فعلی به تنهایی در قامت ریاست جمهوری نیستند و این افراد باید از گفتمان جمهوریت و اسلامیت به درستی نمایندگی کنند. این نامزدها اشتباهشان این است که گویا ما قطحی رجل سیاسی داریم.
وی افزود: اگر ۷ نامزد ریاست جمهوری را با یکدیگر ترکیب کنیم، یک رئیسجمهور میتواند بیرون بیاید اما این افراد به تنهایی در قامت رئیسجمهور نیستند. همچنین اینکه برخی از نامزدها در حرف زدن جسارت و شجاعت از خودشان به خرج دادند خوب است اما نباید بیادبی کرد و خود را موجه جلوه داد. در واقع عبارات "از حلقوم طرف میکشن بیرون"، "پینوکیو" و... الفاظ خوبی نیست.
این فعال رسانهای بیان کرد: در شرایط فعلی شور و نشاط انتخاباتی در سطح جامعه به دلیل کرونا و مسائل دیگر وجود ندارد و باید راه چاره برای این مسائل داشت. همچنین باید شاخصه کارآمدی برای ریاست جمهوری را تعیین کرد که نامزدها طبق آن سنجیده شوند.
امین گفت: اینقدر کلیدواژه جهش تولید در حرفهای نامزدها تکرار شد که نفهمیدیم جهش تولید اصلاً چیست! همچنین در طول مناظرهها برخی از نامزدها به دنبال تهییج و هیجان بودند، این افراد اگر رای بیاورند باید پاسخگوی مردم باشند. همچنین انشاخوانی مهرعلیزاده در مناظره سوم خوب نبود. ادبیات جلیلی نیز سست و کتابی بود. در واقع استفاده از الفاظ "ما" در سخنان جلیلی خوب است اما با ادبیات سنگین و رسمی با مردم سخن میگوید که شاید خوب نباشد.
وی ادامه داد: رئیسی در مناظرهها در ابتدا آرام و منزه صحبت میکرد و در انتها بلند بود که به نظرم شیوا مطلوبی نیست. همچنین هیچکدام از مناظرهها موجب مشارکت بیشتر مردم در انتخابات نشد. در واقع تخطئه کردن یکدیگر، تهدید کردن و... خروجی مناسبی ندارد و کاری را جلو نمیبرد!
این فعال رسانهای یان کرد: مغلطه تحریف و دروغ در مناظرهها توسط نامزدها شیوه خوبی نبود. همچنین همتی گفت "گرانی نداریم، اما تورم داریم" و این گذاره غلطی نیست که توانگر میگوید همتی گرانی را قبول ندارد. نباید حرف همتی را تحریف کرد. همچنین رضایی نهایت تلاش خود را میکند که رئیسجمهور شود اما حرفهای او تکراری است و حنای او رنگی ندارد! قاضیزاده نیز فیلم انتخاباتی خوبی در تبلیغات ریاست جمهوری استفاده نکرد و استعاری و کلیشهای بود و به همین دلیل در مناظرهها او را نپسندیدم.
امین گفت: هرکسی که رئیسجمهور شد، امیدوارم که به گفتمان ایران اسلامی غنا ببخشد. همچنین منش تخریبی در مناظرهها نباید در دولت بعدی اتفاق بیفتد و تلاش دولت باید این باشد که تربیت سیاسی درستی در جامعه شکل بگیرد. در ضمن کاندیداهای ریاست جمهوری از نام شهدا هزینه نکنند و از عمل آنان الگو بگیرند.
قادری: بالا بردن سطح توقع مردم در مناظرهها اتفاق بدی بود/ در چشمان رئیسی صداقت وجود داشت
محمد قادری، فعال رسانهای در این برنامه اظهار کرد: فرم مناظره فعلی به شکل غربی بوده و جوری القا شده است که اگر طرف مقابل را زمین بزنی، برندهای! در مناظرههای امسال حرفهایی زده شد که سطح توقعات مردم را بالا برد و این مسئله بدترین اتفاق مناظرههای امسال بود. البته اگر مجری مناظرهها به جای حیدری، دلاوری بود بهتر و جذابتر میشد.
وی افزود: کشور ایران برنامههای بالادستی مختلفی دارد و هرکسی که رئیس قوه مجریه میشود باید آن برنامهها را اجرا کند. این در حالی است که برخی از کاندیداها حرفهایی میزنند که مطابق قانون نمیشود آن را اجرا کرد!
این فعال رسانهای بیان کرد: ادبیات، سلوک و منش حکمرانان جمهوری اسلامی از اوایل دهه ۶۰ یک فضایی بوده و الان متفاوت شده است و باید طبق شرایط فعلی افراد را سنجید. همچنین یکی از نقاط مثبت رئیسی این بود که وقتی نگاه به چشم او میکردیم، صداقت در او میدیدیم.
قادری گفت: فرهنگ سیاسی و جامعهشناسی سیاسی، جوری ما را تربیت کرده که بزرگطلب و آرمانطلب هستیم و هیچکدام از نامزدها را ۱۰۰ درصد قبول نداریم و این موجب میشود که مایوس شویم، درصورتی که باید تعادل در نگاه و رفتار خود داشته باشیم. مگر در کشورهای دیگر، نامزدهای انتخابات ایدهآل کامل بودند؟! در واقع کشور ما جوری نیست که یک سوپرمن بیاید و بگوید من همه مشکلات را حل میکنم.
شرایط بهگونهای است که باید همه دست در دست هم بدهیم تا مشکلات مردم حل شود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/