شدت بیشتر خروج نخبگان در مقاطع بالاتر تحصیلی
به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، آمارها و تحلیلهای مختلفی در هفتههای گذشته درباره خروج نخبگان از کشور منتشر شد و برخی مطرح کردند که تعداد زیادی از استادان و دانشجویان در حال خروج از کشور هستند، مسئلهای که منجر به واکنش رهبر انقلاب نیز شد و از مسئولان خواستند به موضوع رسیدگی کنند.
منصور کبگانیان، دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور درباره موضوع خروج نخبگان از کشور به خبرنگار آنا گفت: من هیچ یک از واژههای فرار یا مهاجرت نخبگان را درست نمیدانم؛ چون فرار بار منفی و مهاجرت بار مثبتی دارد. به نظر میرسد که عبارت صحیحتر همان خروج نخبگان باشد که موجب نگرانی شورای عالی انقلاب فرهنگی هم شده است.
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور درباره آمار دقیق خروج نخبگان از کشور اظهار کرد: آمارهای مختلفی از نخبگان خارج شده از کشور تا کنون در ستاد راهبری نقشه جامع علمی ارائه شده است اما نیاز به دقت و بررسی کاملتری دارد که در حال انجام است و تعداد رسمی بعد از این بررسیها اعلام خواهد شد. گزارشات بنیاد نخبگان در این باره قابل قبولتر بوده اما آن هم چندین بار مورد بررسی و اصلاح گرفته است. آمارها نشان میدهد این خطر بیشتر متوجه مقاطع بالاتر علمی ما به خصوص دانشجویان مقطع دکتری است.
کبگانیان درباره اینکه علت خروج نخبگان جاذبههای علمی خارج از کشور است یا حقوق و دستمزد بالاتر، گفت: مجموعهای از عوامل در این مسئله دخیل هستند. وقتی امکانات تحقیقاتی و پروژههایی که باید به دانشگاهها داده شود، تقلیل مییابد یا حمایتهایی برای حداقل معیشت دانشجوی دکتری که دیگر به سن ازدواج رسیده یا تشکیل خانواده داده است، وجود ندارد؛ انگیزه برای خروج از کشور فراهم میشود.
وی درباره اقدامات شورای عالی انقلاب فرهنگی در این زمینه گفت: این قبیل عوامل و موارد را بارها مطرح، مصوب و ابلاغ هم کردهایم. البته ممکن است دست دستگاههای علمی کشور بسته باشد اما هزینه در این زمینه به نفع کشور است و سود آن به خود ما بازمیگردد؛ چرا که کشورهای صنعتی، بسیاری از نخبگان ما را که سالها در ایران تحصیل کردهاند و هزینههای زیادی برای تربیت آنها شده است، جذب میکنند.
انتهای پیام/۴۱۶۲/پ
انتهای پیام/