دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 خرداد 1400 - 10:07

سازمان ملل خواستار بازگشایی گذرگاه‌های مرزی غزه شد

سخنگوی دبیر کل سازمان ملل با تأکید بر لزوم ارائه کمک‌های انسانی به فلسطینیان بعد از جنگ ۱۲ روزه اخیر، از رژیم صهیونیستی خواست همه گذرگاه‌های مرزی با نوار غزه را باز کند.
کد خبر : 584026
گذرگاه رفح

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا از آناتولی، سخنگوی آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل خطاب به رژیم صهیونیستی اعلام کرد که همه گذرگاه‌های مرزی رژیم صهیونیستی با نوار غزه باید باز شوند.


استفان دوجاریک سخنگوی دبیرکل سازمان ملل در نشست خبری در نیویورک مقر سازمان ملل تأکید کرد، کرم ابوسالم، بیت حانون و همه گذرگاه‌های مرزی نوار غزه باید باز بمانند تا فلسطینیان بتوانند کمک‌های پزشکی و انسان دوستانه دریافت کنند.


سخنگوی گوترش در این نشست خبری اعلام کرد که به‌رغم باز بودن گذرگاه مرزی بیت حانون به روی کادر نهادهای امدادی بین‌المللی، از ۱۱ ماه می (۲۱ اردیبهشت) این گذرگاه به روی فلسطینیان بسته شده و همچنان بسته است.


به گفته سخنگوی دبیرکل سازمان ملل، کارکنان و پرسنل نهادهای امدادی فلسطینی و همچنین فلسطینیانی که برای مداوا و درمان باید نوار غزه را ترک کنند، امکان استفاده از این گذرگاه مرزی و خروج از منطقه را ندارند.


دوجاریک از رژیم صهیونیستی خواست که همه گذرگاه‌های مرزی با نوار غزه را باز کنند چراکه به گفته او، این گذرگاه‌ها باید برای ارائه کمک‌های انسان دوستانه و بهداشتی-درمانی به فلسطینیان نیازمند به این کمک‌ها باز بمانند.


او در این نشست خبری گفت: ما بار دیگر ضرورت بازگشایی همه گذرگاه‌های غزه و باز ماندن آن‌ها را تکرار می‌کنیم. این موضوع برای ورود تجهیزات انسان دوستانه شامل سوخت برای ارائه خدمات ضروری ابتدایی و تجهیزات به‌منظور مقابله با گسترش شیوع ویروس کووید-۱۹ (کرونا) ضروری است.


سخنگوی دبیرکل سازمان ملل افزود: بازگشایی گذرگاه‌ها همچنین از خروج بیماران فلسطینی که به معالجه برای نجات جانشان نیاز دارند و همچنین عبور و مرور پرسنل کادر ارائه کمک‌های انسان دوستانه فلسطینی که اقدامات آن‌ها حیاتی است، اطمینان حاصل خواهد کرد.


تأکید این مقام سازمان ملل بر لزوم بازگشایی گذرگاه‌های مرزی در شرایطی انجام شده که حملات کور و غیرانسانی رژیم صهیونیستی به غیرنظامیان فلسطینی و زیرساخت‌های نوار غزه در جنگ ۱۲ روزه اخیر همچنان خبرساز است؛ حملاتی که ۲۴۸ شهید شامل ۶۶ کودک و ۳۹ زن برجا گذاشت و شمار مجروحان این جنگ نیز به بیش از دو هزار نفر رسیده است.


 رژیم صهیونیستی و گروه‌های مقاومت فلسطین از روز دوشنبه ۲۰ اردیبهشت‌ماه و پس از پایان ضرب‌الاجل مقاومت به تل‌آویو مبنی بر لزوم پایان تعرض‌ها در قدس و مسجدالاقصی آغاز شد.


در این درگیری‌ که تا بامداد روز جمعه در جریان بود، رژیم صهیونیستی در غالب حملات خود با هجوم به مناطق مسکونی، زنان و کودکان فلسطینی را به خاک و خون کشید که گروه‌های مقاومت فلسطین در پاسخ به این جنایت‌ها مواضع این رژیم را هدف حمله گسترده راکتی قرار دادند و سامانه گنبد آهنین در ره‌گیری بسیاری از آن‌ها ناموفق عمل کرد.


شامگاه پنجشنبه هفته گذشته،‌ پس از گزارش برخی منابع خبری درباره احتمال آتش‌بس، کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی رسماً با توقف درگیری‌ها و آتش‌بس با میانجیگری مصر موافقت کرد.


گروه‌های مقاومت فلسطین نیز ساعتی بعد در بیانیه‌هایی جداگانه تأکید کردند که تا زمان پایبندی تل‌آویو به آتش‌بس به آن متعهد خواهند بود.


با اعلام آتش‌بس درحالی‌که رسانه‌های صهیونیستی به شکست این رژیم در این ماجراجویی جدید علیه مقاومت فلسطین و هزینه‌های هنگفت رژیم صهیونیستی در این مدت اذعان کردند، مردم فلسطین در غزه و کرانه باختری ازجمله شهر قدس به خیابان‌ها آمدند و پیروزی مقاومت را جشن گرفتند.


انتهای پیام/۴۱۵۵/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب