موسیقی در «جنگ و صلح» زبان مشترک جهانی و سفیر صلح است/ استقبال مخاطبان بعد از بازگشایی سالنها غافلگیرمان کرد
به گزارش خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، نمایش موزیکال« جنگ و صلح» به نویسندگی، طراحی و کارگردانی میثم یوسفی این شبها در تالار چهارسو مجموعه تئاتر شهر روی صحنه میرود.
در همین ارتباط، کارگردان این اثر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با اشاره به این که ایده اولیه اجرای این اثر در سال ۹۸ و در حاشیه نخستین جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی یزد شکل گرفت افزود: خانم بنفشه بدیعی دبیر و خانم مرضیه برومند مشاور این جشنواره بودند. من در این جشنواره کارگاهی با محوریت فضای تئاتر عروسکی میدانی برگزار کردم که قرار بود خروجی آن به اجرای یک نمایش عروسکی ختم شود که البته به خاطر شیوع کرونا اجرای ما در آن جشنواره لغو شد.
آغاز اجرایی شدن یک ایده در یزد
میثم یوسفی اظهار کرد: با همراهی زندهیاد گلزار محمدی و حمایت خانم برومند، ما این اثر را با حضور هنرمندان یزدی در جشنواره نمایش عروسکی «تهران مبارک» اجرا کردیم و در آنجا مورد توجه قرار گرفت؛ حتی در اختتامیه جشنواره نیز بخشهایی از آن اجرا شد. با این حال من به خاطر محدودیتهای اقتصادی و بحث اسکان در تهران نتوانستم آن گروه را که از بچههای یزد تشکیل شده بودند حفظ کنم.
یوسفی افزود: خوشبختانه گروه بازیگران این نمایش در حال حاضر هم از هنرمندان باتجربه هستند. البته به خاطر وقفهای که بعد از تعطیلات نوروز به خاطر موج چهارم کرونا پیش آمد، دو تن از بازیگران ما که در جای دیگری تعهد داشتند از این گروه جدا شدند و به ناچار از بازیگران جایگزین استفاده کردیم که البته بسیار خوب ظاهر شدهاند.
نمایشی بدون دیالوگ و با زبان موسیقی
وی گفت: «جنگ و صلح» یک تئاتر موزیکال فاقد دیالوگ است که بازیگرانش به کمک ماسک و تنپوش کار را اجرا میکنند. دیالوگها بهصورت آوا و کلام موسیقایی است و ترکیب آنها با حرکات بدنی بازیگر، مفاهیم را به مخاطبان ارائه میکند. در این نمایش سازشناسی، ریتمشناسی، تاریخچه سازها و برخی مباحث تخصصی موسیقی با زبان نمایش و شیوهای همه فهم ارائه شده است. به نظر من در شرایطی که اغلب افراد جامعه به خاطر کرونا و فشارهای اقتصادی از لحاظ روحی آسیب دیدهاند، «جنگ و صلح» میتواند برای آنها آرامش و نشاط به ارمغان بیاورد.
این کارگردان تئاتر در ادامه عنوان کرد: من در این نمایش برداشت آزادی از «رومئو و ژولیت» ویلیام شکسپیر داشتهام البته این نمایش برخلاف اثر شکسپیر که یک تراژدی است، یک ملودرام عاشقانه است. در روزگاری که بسیاری از نقاط دنیا در آتش جنگ و کشتار میسوزد، در این نمایش شاهد هستیم که موسیقی بهعنوان زبان مشترک بین تمدنها و آدمها سفیر صلح میشود؛ همانگونه که ما هم در طول تاریخ همواره سفیر صلح بودهایم. حالا هم امیدواریم که به کمک زبان، ادبیات و موسیقی به یک حرف مشترک و یک ارکستر جهانی مشترک برسیم.
استقبال خوب تماشاگران و سختیهای تعطیلی چندباره
یوسفی درباره میزان استقبال از این اثر هم گفت: تصور اولیه من و همکارانم این بود که به خاطر وقفههای چندباره، مخاطبان از اجرای این اثر استقبال نخواهند کرد. خوشبختانه در این چند شب استقبال خوب بود. با توجه به اینکه تنها مجاز به فروش بلیت به اندازه ۵۰درصد ظرفیت سالنها هستیم، استقبال از نمایش خوب بود و صندلیها پر میشد. این نشان میدهد که مخاطبان تئاتر تشنه دیدن نمایش هستند و باید برای آنها خوراک مناسب تأمین کرد.
وی افزود: البته اجرای دوباره یک اثر، هزینههای مضاعفی را چه از حیث تولید و چه از لحاظ تبلیغات و خبررسانی دارد و در کنار آن گاهی یک یا چند بازیگر از گروه شما جدا میشود که همانگونه که اشاره کردم این موضوع ناگزیر برای ما هم رخ داد. امیدوارم مدیریت مرکز هنرهای نمایشی و وزارت ارشاد این موارد را در نظر داشته باشد. حالا که اهالی تئاتر با وجود سختیهای فراوان و شرایط کرونایی چراغ صحنه را روشن نگه داشتهایم و از مدیران فرهنگی و سالنها حمایت میکنیم آنها هم از ما حمایت کنند.
این کارگردان تئاتر عنوان کرد: در اولین مرحله اجرای ما آقای بهروز غریبپور مهمان افتتاحیه بودند و در اجرای دوم که از سیام اردیبهشت رقم خورد، اساتیدی همچون بهزاد فراهانی و اسماعیل خلج در سالن حضور داشتند این حضور و حمایت قطعاً برای ما و اعضای گروه به ویژه جوانان مایه دلگرمی است چرا که این عزیزان سرمایههای درخشان تئاتر ما هستند.
وی در پایان گفت: اگر بخواهم به علاقهمندان تئاتر پیشنهادی داشته باشم باید بگویم «جنگ و صلح» را ببینید چون در روزگاری که مفهوم عشق کمرنگ شده و گاهی حتی فراموش میشود، فرصتی دست میدهد تا به حرفهای مشترک بین آدمها و تمدنها فکر کنیم و سعی کنیم که بیشتر همدیگر را دوست داشته باشیم.
لازم به یادآوری است، شاهین اعلایینژاد، محمد صمدی، مصطفی ایزدی، پریسا فلاحزاده، مرتضی حقی، هومن قاسمخانی، هانیه مهرافزون، زهرا دوستی گروه بازیگران و بازی دهندگان نمایش را تشکیل میدهند. در خلاصه داستان تئاتر موزیکال «جنگ و صلح» آمده است: در مجلس بزمی دو خانواده سازهای سنتی (ایرانی) و کلاسیک (فرنگی) در حال اجرای موسیقی هستند که دو ساز جوان کمانچه از خانواده سازهای ایرانی و چنگ از خانواده سازهای کلاسیک رخ در رخ یکدیگر قرار گرفته و یک دل نه صد دل عاشق و واله و شیفته یکدیگر میشوند اما با توجه به اختلافات بین فرهنگی و خانوادگی شان با ممنوعیت خانوادههایشان مواجه می شوند.
این نمایش از سیام اردیبهشت تا پایان خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۹:۳۰ با مدت زمان ۴۰ دقیقه و قیمت بلیت ۴۰ هزار تومان در تالار چهارسو مجموعه تئاتر شهر روی صحنه میرود.
انتهای پیام/۴۱۰۴/پ
انتهای پیام/