کنایه احمد توکلی به رفتار مناظراتی احمدینژاد در سال ۸۸
به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، در سومین قسمت از ویژه برنامه انتخاباتی شبکه پنج سیما با عنوان «مجری»، آیتالله محسن مجتهد شبستری، عضو مجلس خبرگان رهبری، حجتالاسلام سیدرضا اکرمی، نماینده ادوار مجلس و عضو جامعه روحانیت مبارز و احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، شرایط خاص برگزاری سومین انتخابات ریاست جمهوری را که طی آن حضرت آیتالله خامنهای با بیش از نود درصد آراءِ شرکتکنندگان به ریاست قوه مجریه منصوب شدند، مورد بررسی قرار دادند.
آیتالله خامنهای بالاترین رأی ادوار ریاست جمهوری را کسب کرد
آیتالله شبستری دوره سوم انتخابات ریاست جمهوری را حائز درخشندگی و امتیاز بالایی نسبت به سایر دورهها دانست و اظهار کرد: حضرت آیتالله خامنهای اولین روحانی بودند که بعد از لغو ممنوعیت حضرت امام (ره) مبنی بر ورود روحانیون به عرصه سیاست و فعالیتهای اجرایی، کاندیدای ریاست جمهوری شدند. ایشان در این انتخابات بیش از ۹۵ درصد آراء را کسب کردند و دارای بالاترین آرای شرکت کنندگان در ادوار مختلف انتخابات ریاست جمهوری هستند.
وی درخصوص منش مدیریتی حضرت آیتالله خامنهای به سخنان شخصیتهای برجسته جهان در خصوص ایشان اشاره کرد و بیان کرد: وقتی کوفی عنان، دبیر سازمان ملل به محضر رهبر انقلاب شرفیاب شد، این جمله از ایشان نقل شده است که «تا به حال با خیلی از سیاستمداران دنیا مجالست داشتم اما شخصیتی مثل ایشان ندیده بودم». همچنین از پوتین نقل است که وقتی به دیدار رهبر انقلاب مشرف شد، گفته بود «من مسیحی هستم ولی مسیح را ندیدم ولی ایشان مرا به یاد مسیح انداختند».
نماینده مجلس خبرگان رهبری با نقل خاطره دیگری گفت: وقتی حضرت آقا در کشور کره شمالی سخنرانی میکردند، حاج احمدآقا به حضرت امام (ره) میگوید آقای خامنهای مجلس را قبضه کرده است؛ حضرت امام می فرمایند ایشان شایستگی رهبری دارد. دو بار بعد از آن هم در موارد دیگری حضرت امام به این نکته تأکید میکنند. که یک مورد مربوط میشود به بعد از عزل آقای منتظری که آقای هاشمی و آقای خامنهای محضر حضرت امام (ره) بودند؛ آقای هاشمی می گوید با عزل ایشان، برای مسئله رهبری چه کنیم که حضرت امام می فرمایند «شما آقای خامنهای را دارید».
کاندیداها اخلاق اسلامی را در مناظرات رعایت کنند
وی با بیان اینکه در روز انتخاب رهبری هم در مجلس خبرگان برخی از این خاطرات مورد استناد قرار گرفت، خاطرنشان کرد: حتی اگر این سخنان هم در مجلس خبرگان بیان نمیشد، ما شایستهتر از آقای خامنهای برای رهبری نداشتیم؛ اما این چند جمله موجب تسریع در رأیگیری شد؛ در این سی و هفت هشت سال هم شایستگی ایشان به کرات اثبات شده است.
شبستری با انتقاد به افزایش دورهای تعداد کاندیداهای ریاست جمهوری اظهار داشت: این خوب نیست که ششصد نفر برای ریاست جمهوری کاندیدا شوند. واقعاً افرادی به میدان بیایند که خودشان را موفق در این عرصه می دانند. باید قوانینی تدوین شود که این تعداد زیاد کاندیدا اتفاق نیفتد. مردم هم باید فردی را انتخاب کنند که از جنس آیتالله خامنه ای و منطبق بر تراز مشخص شده توسط ایشان باشد. باید دقت کنند که چه کسانی در مدت مسئولیت خود موفق عمل کردند و آن را ملاک انتخاب خود قرار دهند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به عدم رعایت اخلاق در مناظرات انتخاباتی نیز انتقاد کرد و اظهار داشت: اگر قرار است یک کاندیدا حرفی بزند و طرفِ دیگر مجبور به پاسخ باشد و نکاتی گفته شود که درست نباشد، مناظره به صورت مصاحبه تکنفره برگزار شود بهتر است. وقتی توصیه همیشگی حضرت امام و رهبر معظم انقلاب و عدم تخریب و رعایت اخلاق است، لازم است هم کاندیداها و هم طرفدارانشان خود را ملزم به رعایت اخلاق اسلامی بدانند.
آقای خامنهای اختلافات را بهسرعت التیام میبخشید
احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده ادوار مجلس با مروری بر شرایط برگزاری انتخابات سوم ریاست جمهوری اظهار کرد: سال ۶۰ یک سال استثنایی است. چرا که از یک سو فاز نظامی مجاهدین خلق در آن سال آغاز شد و هزاران نیروی مسلح تحریکشده و القاشده به خیابانها آمدند. از سوی دیگر نیز آقای بنیصدر با اقداماتش روحیه مردم را جریحهدار کرد. در ششم تیر هم که خود آقای خامنهای ترور و مجروح شدند.
وی افزود: علاوه بر اینها دیگر حوادث سال ۶۰ از جمله شهادت شهید بهشتی، شهید رجایی و شهید باهنر شرایطی را فراهم آورد که مردم با هیجان و علاقه پای صندوق آمدند و قسمت اعظم شرکتکنندگان به آقای خامنهای رأی دادند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: من در مجلس اول با حضرت آقا از نزدیک آشنا شدیم. در آن ایام ایشان درصدد معرفی نخست وزیر بود. یکی از اقدامات خوب و مرسوم اول انقلاب این بود که رؤسای جمهور با مجلس مشورت میکردند. ایشان ابتدا آقای ولایتی را برای نخست وزیری معرفی کردند که در جلسه غیررسمی رأی نیاورد و ایشان، آقای موسوی را معرفی کردند. آقای موسوی آن زمان خیلی شناخته شده نبود.
توکلی ادامه داد: یکی از ویژگیهای منحصربهفرد حضرت آقا این است که هر جا احساس میکرد اختلافاتی در حال شکل گرفتن است، ورود کرده و سعی می کردند آن را التیام دهند. بهطور مثال در جلسات تدوین برنامه اول دولت بین نمایندگان و اعضای دولت اختلافاتی در زمینه میزان اختیارات دولت شکل گرفت. وقتی اختلافات بالا گرفت حضرت آقا خودشان در جلسات حضور یافتند و جلسات را اداره کردند. و به تدریج فحولی را هم به جلسات دعوت کردند تا شاکله جلسات حفظ شده و از اختلافات کاسته شود.
برخی یک دقیقه سخنرانی سیاسی ندارند ولی خودشان را رجل سیاسی میدانند
وی با انتقاد به تعداد بالای کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری گفت: برخی یک دقیقه سخنرانی سیاسی هم ندارند ولی خودشان را رجل سیاسی میدانند! از سوی دیگر در مناظرات و در سخنرانیهای پیش از مناظرات نکاتی را مطرح می کنند که خوب نیست.
توکلی با بیان اینکه رئیس جمهور پدر جامعه است، گفت: اینکه فردی بیاید بگوید ریاست جمهوری با کار پادگانی و دادگاهی انجام نمیشود، درست نیست!
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یکی از محاسن مناظرات را نشان دادن چهره واقعی افراد به جامعه دانست و گفت: وقتی مردم ببیند که یک کاندیدا در پاسخ به طرف مقابل به نحو ناشایستی پاسخ میدهد او را بهتر میشناسند که قابل اعتماد نیست. مانند رفتار غلطی که در دوره پیشین اتفاق افتاد و یکی از کاندیداها عکس همسر کاندیدای دیگری را در تلویزیون نشان داد.
نظرات جمع را پذیرفتن و به دنبال راه حل بودن؛ ویژگی بارز آیتالله خامنهای
حجتالاسلام اکرمی نماینده چند دوره مجلس نیز با بیان اینکه دهه شصت باید مورد مطالعه ویژه قرار گیرد، اظهار کرد: من تاریخ را یک آزمایشگاه میدانم چرا که در تحولات تاریخی حقیقت شخصیتها و جایگاهها نمایان می شود.
وی با اشاره به ویژگیهای شخصیتی حضرت آیتالله خامنهای که در سومین دوره انتخابات ریاست جمهوری به عنوان رئیس قوه مجریه مورد اقبال مردم قرار گرفتند، بیان کرد: ایشان شخصیت منحصر به فردی دارد؛ تعبیراتی که امام (ره) نسبت به رهبری داشتند را من برای کمتر کسی شنیدم.
نماینده ادوار مجلس با بیان اینکه کار اجرایی سختترین کار کشور است، اظهار کرد: کوتاه آمدن، نظرات جمع را پذیرفتن و به آن احترام گذاشتن از جمله مهمترین ویژگیهای یک مسئول است که رهبر انقلاب چه در دو دوره ریاست جمهوری و چه در دوره رهبری با این دامنه اختلافات و افکار مختلف، همیشه به راه حل اندیشیدند و در مقام عمل هم قدم به قدم جلو آمدند تا مشکل جامعه تا حدودی حل شود.
به فکر باز کردن گرهها باشیم
اکرمی با انتقاد به تعداد زیاد نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، این مشکل را به تحزب مربوط دانست و گفت: برای آینده باید به تقویت تحزب و تشکل بهصورت حساب شده پرداخت که در طول سال درباره مسائل مختلف کار کنند. یکی از مطالبی که همه این داوطلبها به آن توجه نکردند، این است که از کنار گود صحبت میکنند درصورتیکه باید ابتدا به مسائل اساسی رسیدگی شود. متاسفانه در مقام عمل، قانون را در کشو میگذاریم.
وی خاطرنشان کرد: هر دستگاه یک اتاق فکر لازم دارد که به مردم روحیه بدهد و اندیشه و راه حل ارائه کند. ما باید به فکر باز کردن گرهها باشیم.
گفتی است، ویژه برنامه انتخاباتی «مجری» در سیزده قسمت روزهای یکشنبه و سهشنبه هر هفته از ساعت ۲۱:۲۰ از شبکه پنج سیما پخش می شود و روز بعد ساعت ۱۰ بازپخش خواهد شد. نکته جالب توجه درباره این برنامه انتخاب حمیدرضا آصفی، سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه و سفیر سابق ایران در امارات متحده عربی، آلمان و فرانسه بهعنوان میزبان برنامه است که موجب شده تا سبک و سیاق این برنامه انتخاباتی متفاوت شود.
انتهای پیام/۴۱۲۷/پ
انتهای پیام/