مجازیسازی خدمات آموزشی و پژوهشی در آستانه چهلمین سالگرد دانشگاه آزاد اسلامی
به گزارش خبرنگار حوزه نظام دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دانشگاه آزاد اسلامی وارد چهلمین سال حیات خود شده است. هماکنون این دانشگاه بیش از ۶ میلیون فارغالتحصیل دارد و سهم ۵۰ درصدی از آموزش را در کشور به دوش میکشد. همچنان دانشجویان زیادی این دانشگاه را بهعنوان محل تحصیل خود انتخاب میکنند.
دانشگاه آزاد اسلامی همانند سایر دانشگاههای جهان و ایران در یک سال اخیر تحت تأثیر ویروس کرونا قرار گرفت و ناگزیر شد که بسیاری از فرآیندها را تغییر دهد یا اصلاح کند. دانشگاه آزاد اسلامی برای اینکه آموزش تعطیل نشود بهسرعت تغییر شیوه آموزشی را در دستور کار قرار داد و آموزش مجازی در کمترین زمان ممکن در دانشگاه آزاد اسلامی استقرار یافت.
دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پیامی که به مناسبت سالگرد دانشگاه آزاد اسلامی منتشر کرده، نوشته است: در یک سال اخیر به دلیل تداوم شیوع ویروس کرونا امکان آموزش حضوری در دانشگاه فراهم نبود و در این مدت تمامی همکاران در واحدهای دانشگاهی بهویژه بخش فناوری اطلاعات کوشیدند بستر مناسبی برای ارائه خدمات غیرحضوری ایجاد شود که این امر پس از یکپارچگی شبکه دانشگاه، نسبت به گذشته ملموستر بود. امیدوارم با تقویت نقاط قوت و رفع برخی نواقص، سطح کیفی خدمات شبکهای دانشگاه در حوزههای مختلف ارتقا یابد.
در این مسیر سه سامانه در دانشگاه آزاد اسلامی مستقر شد. یکپارچهسازی سامانه امور خدمات آموزشی در سامانه آموزشیار، خدمات پژوهشی در سامانه پژوهشیار و خدمات دانشجویی از طریق سامانه دانشجویار ارائه میشود. هر یک از این سامانهها خدمات یکپارچه شفاف و عمدتاً غیرحضوری به دانشجویان ارائه میدهد که در آیندهای نزدیک نتیجه مثبت آن نمایان خواهد شد.
ارائه خدمات غیرحضوری آموزشی از طریق سامانه آموزشیار
یکی از بسترهایی که خدمات غیرحضوری به دانشجویان ارائه میدهد سامانه آموزشیار است. در این سامانه مجموعهای از خدمات آموزشی نظیر ثبتنام، انتخاب واحد، پرداخت شهریه و غیره انجام میشود.
دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی درباره سامانه آموزشیار میگوید: نظام آموزشیار مانع برخوردهای سلیقهای در واحدهای دانشگاهی با دانشجویان میشود، دانشگاه آزاد اسلامی از مردم، برای مردم و با مردم است و ما تلاش خود را میکنیم که بتوانیم در این شرایط با مردم و دانشجویان همکاریهای لازم را داشته باشیم.
ایمان عطارزاده مدیرکل توسعه شبکه علمی هوشمند دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه میگوید: دکتر طهرانچی چشمانداز دانشگاه آزاد اسلامی را اینگونه ترسیم کرده که این دانشگاه انتخاب اول داوطلبان در سال ۱۴۰۴ بوده و بهعنوان دانشگاهی اجتماعی، کارآفرین و حل مسئله شناخته شود. بدین منظور مأموریتهایی طراحی شده که شامل توسعه شبکه علمی هوشمند دانشگاه، یکپارچهسازی ساختار دادههای سازمانی، بهرهگیری از اتوماسیون شناختی در سیستمهای دانشگاه و... است. بر این اساس، سامانه آموزشیار در راستای یکی از همین مأموریتها، طراحی و راهاندازی شد.
استقرار سامانه پژوهش هدفمند و اثرگذار
دانشگاه آزاد اسلامی برای اینکه پژوهش را هدفمند کند طرح پژوهش یکپارچه اثرگذار را حاکم کرد. برای اجرای این طرح نیز سامانهای ایجاد شد. رئیس دانشگاه آزاد اسلامی دراینباره میگوید: برای حفظ کیان دانشگاه، باید یکپارچگی در دانشگاه به وجود میآمد تا دانشگاه بهصورت یکپارچه در راستای اهداف نظام و دو هدف ارتقای علمی و گسترش فضای انقلابی، عمل کند. در این دو سال، اقدامات بسیار کاربردی و مفیدی برای یکپارچهسازی انجام شد و راهاندازی سامانه پژوهشیار نیز در همین راستا بود.
امور مربوط به نگارش پایاننامه و رسالههای دانشجویی از طریق این سامانه انجام میشود، در واقع هماکنون در سامانه پژوهشیار بالغ بر ۱۳۰ هزار دانشجو فعال هستند و تعداد زیادی پایاننامه، رساله و پایاننامه پزشکی در آن بارگذاری شده است.
خدمات غیرحضوری دانشجویی
طرح دانشجویار برای غیرحضوری کردن خدمات برای دانشجویان راهاندازی شده است. این سامانه در ۵ فرآیند اصلی «ارتباط و تعامل دانشجویان با امور اداری و رفاهی»، «ارتباط و تعامل دانشجویان با آموزشهای عمومی و مشاوره فوق برنامه»، «ارتباط و تعامل دانشجویان با استاد راهنما و گروه آموزشی»، «ارتباط و تعامل دانشجویان با مسئولان واحدها» و «ارتباط و تعامل دانشجویان با حوزه فرهنگی» فعالیت میکند.
مهران صلواتی مجری طرح ارتباط و تعامل دانشجو و دانشگاه در بستر فضای مجازی (دانشجویار) دانشگاه آزاد اسلامی بیان میکند: سامانه «دانشجویار» دارای ۸ زیرسامانه شامل «حوزه راهنمایی و مشاوره»، «حوزه اتوماسیون درخواستمحور»، «حوزه بازار بهمرسانی»، «حوزه پیامرسان و شبکههای اجتماعی»، «حوزه فروشگاه آنلاین»، «حوزه کتابخوابی دیجیتال»، «حوزه امور بانکی» و «حوزه بارگذاری محتوای مطلوب» است.
به گفته صلواتی؛ صدور کارت دانشجویی خدمت اولی است که در این سامانه در فاز اول به دانشجویان ارائه شد. این خدمات برای نودانشجویان در فاز اول انجام شد و در فاز بعدی دانشجویان ترمهای بالاتر نیز به این مرحله اضافه میشوند. کارت دانشجویی بهصورت الکترونیکی صادر شده و برای دانشجویان پرونده تشکیل میشود.
انتهای پیام/۴۰۴۰/
انتهای پیام/